J-P Berg aloittaa edustusjoukkueen päävalmentajana 1. marraskuuta alkaen – tervetuloa J-P!

J-P Berg aloittaa edustusjoukkueen päävalmentajana marraskuussa.

Kokenut ilvesläinen, 53-vuotias J-P Berg aloittaa naisten edustusjoukkueen päävalmentajana 1. päivä marraskuuta alkaen! Edustusjoukkueen tämänhetkinen päävalmentaja Anssi Ylinen palaa Ilveksen nais- ja tyttöjalkapallon valmennuspäälliköksi kauden päätyttyä, tehtävänään johtaa ja tukea seuran tyttö- ja naispelaajakehityksen toimenpiteitä.

Tulevan päävalmentaja Bergin tunnelmia

”Tein juuri 1+1 vuotisen sopimuksen Ilveksen naisten päävalmentajan pestiin. Fiilikset ovat nyt korkealla ja odotan innolla jo uuden kauden alkua. Itse asiassa taustatyöt ja pelaajakartoitus on jo omalta osalta alkaneet, vaikka virallisesti tuohon asemaan siirrynkin vasta marraskuun 1. päivä.”

Päävalmentajan valmennustausta

”Ilves-taustani juontaa alkujaan omille pelivuosilleni vuosikymmenten päähän. Seurassa olen valmentanut toistakymmentä vuotta, joista viimeiset 5 vuotta osa-aikaisena ammattivalmentajana. Siviilikoulutukseltani olen kasvatustieteiden maisteri ja jalkapallossa olen suorittanut Valmentajan ammattitutkinnon ja UEFA A -lisenssin.

Opettajataustani on varmasti myös vaikuttanut valmennuspersoonaani ja esimerkiksi tapaani toimia vaikkapa vuorovaikutustilanteissa ja palautteenannoissa. Ilveksessä olen pääasiassa toiminut junioripuolella päävalmentajan roolissa, mutta itse koen merkittävimmän panokseni olleen seurassa käytännön tason pelaajakehitystyössä. Olen myös toiminut Palloliiton tuella Ilveksen poikien talenttivalmentajana sekä työskennellyt Palloliitolle muun muassa konsulttina ja valmentajakouluttajana.

Tällä kaudella olen ollut Ilves/2:n ja A-junioreiden valmennustiimissä.”

Siirtyminen poikien junioripuolelta naisten matkaan

”Tehtävään ryhtymiselle itselle tärkeitä asioita olivat positiiviset kommentit naisten joukkueen toimintakulttuurista, hengestä sekä pelaajiin liittyvä iso potentiaali.

Seuran taustalla valmisteltu tyttö- ja naisjalkapalloilun kehitysstrategia kausille 2022-2025 oli myös iso osa päätöstä lähteä mukaan uuteen haasteeseen naisten päävalmentajaksi. Kehitysstrategiassa halutaan nyt viedä toimintoja uusille tasoille useammalla sektorilla ja saavuttaa laajan ja laadukkaan junioripelaajakehitystyön myötä myös entistä laadukkaampi naisten joukkue.

Monella tapaa tämä vaihe tuo mieleen niitä 2010-luvun vuosia, kun poikapuolella otettiin todella isoja askeleita eteenpäin. Olin onnekas, kun sain olla tuossa vaiheessa mukana. Uskon, että pystymme rakentamaan näiden hyvien oppien kautta nyt myös seuraavan hypyn kohti kansainvälistä tasoa tyttö- ja naispuolella.”

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen on erittäin iloinen J-P:n siirtymisestä naisten päävalmentajaksi.

”Saamme hänestä kokeneen pelaajakehittäjän ja pystymme tavoitteidemme mukaisesti rakentamaan J-P:n johdolla ammattimaisen ja kokonaisvaltaisen harjoitteluympäristön, joka antaa pelaajille mahdollisuuden tavoitella kansainvälistä tasoa.”

Tiimityö ja sen merkitys

”Minulle valmentaminen on tiimityötä ja sen merkitys on suuri. Onkin hienoa, että naisten edustusjoukkueen taustatiimi koostuu pitkälti tutuista nimistä jo tältä vuodelta aina joukkueenjohtaja Leena Työläjärveen saakka.

Tiimiin tulee kuulumaan myös nykyinen päävalmentaja Anssi Ylinen sekä maalivahtivalmentaja Marko Pirilä. Lisäksi tehdään tiivistä yhteistyötä naisten kakkosjoukkueen kanssa ja uuden talenttivalmentajan Biran Jengin sekä tietenkin Ilves Plussan klinikkatoimintojen ja Heli Rekimiehen kanssa.”

Tervetuloa edustusjoukkueeseen, J-P!