Ennakko: Loppusarja alkaa HPS:n vieraana – Ilves mielii takaisin voittojen tielle

Kotiottelu HPS:ää vastaan päättyi heinäkuun lopulla keltavihreiden 1-0 voittoon. Kuva: Joope Erkkilä.

Kansallisen Liigan alkusarja on pelattu ja joukkueet ovat jakaantuneet ylempään sekä alempaan loppusarjaan. Ilveksen kohtaloksi jäi jatkaa alemmassa sarjassa, jossa riittääkin jännitettävää loppuun asti.

KuPS oli edellisessä ottelussa Kaupissa Ilvestä parempi, eikä tosin edes voitto olisi Ilvekselle riittänyt nappaamaan paikkaa ylemmästä loppusarjasta. Vaihderikas kausi jatkuu näin ollen kamppaillen PK-35:n, HPS:n sekä JyPK:n kanssa sarjassa säilymisestä.

JyPK on jo käytännössä varma putoaja, mutta karsijan paikan kohtalo on vielä täysin auki. Ilveksellä ja PK-35:llä on kolmen pisteen etumatka HPS:ään, joka lauantaina emännöi kotikentällään Ilvestä.

HPS:lle tämä kausi on seuran ensimmäinen naisten pääsarjatasolla, joten joukkue haluaa kynsin ja hampain pitää kiinni paikastaan Kansallisessa Liigassa. Joukkueelle povattiin vaikeaa kautta, mutta pirteästi pelanneet helsinkiläiset ovat osoittaneet olevansa varteenotettava vastustaja kenelle tahansa.

HPS:llä on takanaan tasapeli HJK:ta vastaan sekä vierasvoitto JyPK:stä, jota edelsi viiden ottelun tappioputki. Kauden aikaisemmat kohtaamiset päättyivät molemmat Ilveksen voittoihin, joten hienoinen henkinen etu Ilveksellä saattaa ottelun alla olla.

Ilveksellä puolestaan on alla kolme tappiota, kaikki ylemmän loppusarjan joukkueita vastaan. Sitä aikaisemmin keltavihreät nappasivatkin komeasti neljä perättäistä voittoa. Alemman sarjan joukkueista ainoastaan PK-35 onnistui alkusarjassa kertaalleen viemään pisteet Ilvekseltä.

Päävalmentaja Anssi Ylinen myöntää koko joukkueen olleen pettynyt alempaan loppusarjaan jäämisestä. 

”Olihan se iso pettymys, joukkueella oli niin kova yritys päästä ylempään loppusarjaan. Pelaajat antoivat kyllä kaikkensa, mutta vielä se ei aivan riittänyt. Meillä on kuitenkin nuori ja erittäin kehityskelpoinen joukkue, jolla on tulevaisuudessa mahdollisuus tehdä jotain suurta.

Toisaalta Anssi on mielissään tilanteesta, jossa jokaisella ottelulla on iso merkitys ja kamppailu pisteistä käykin kuumana.

”Tosi tiukkaa tulee olemaan, kun kolmesta hyvästä joukkueesta yhden täytyy karsia paikastaan. Joukkueet ovat vielä niin tasaiset, että mitä vaan voi tapahtua. Nämä ovat loistavia paikkoja meidän nuorten pelaajien oppia ja kehittyä.”

Lauantain vastustajaa Anssi pitää ”hurmosjoukkueena”.

”HPS on kyllä todellinen hurmosjoukkue. Heillä vaihtopenkki elää tunteella mukana koko ottelun ajan ja heillä on myös äänekäs kotiyleisö. Meidän täytyy itse pysyä kylmän tyynenä ja pelata omaa peliämme, sillä heitä vastaan pärjätään.

Aivan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ei Ilves kuitenkaan Helsinkiin pääse lähtemään.

”Toppari Laura Laurikainen sai viime pelissä korttitilinsä täyteen ja on sivussa ottelusta. Harmittaa kovasti, sillä tuo kortti tuli kyllä todella heppoisin perustein. Laura on ollut tärkeässä roolissa koko kesän, ja mielellään olisin hänet pelissä pitänyt, mutta kyllä meiltä korvaaja löytyy. 

Muutoin pelaajat ovat kyllä terveitä ja valmiina taisteluun. Aino Rasinen aloitti opiskelut Jyväskylässä, mutta onneksi hän saa viikolla harjoitella siellä JyPK:n kanssa. Siitä iso kiitos Jyväskylään!”

Ottelu alkaa lauantaina klo 17 Helsingin Paloheinässä sijaitsevalla HofS Areenalla. Mikäli et pääse paikan päälle Ilvestä kannustamaan, niin tee niin ottelua Ruutu-palvelusta seuraten: https://www.ruutu.fi/stream/3911337!