Ilves – VIFK 9-0 – Kansallinen Cup potkaistiin käyntiin

VIFK-ottelun avauskoonpano!

Uutukainen Cup-kilpailu käynnistyi viime lauantaina. Ilves sai Kansallisen Cupin avausottelussa vieraakseen Vasa IFK:n. Keltapaitainen kotijoukkue otti Ykkösessä pelaavaa vastustajaa vastaan homman haltuun heti ottelun ensiminuuteista lähtien.

Perjantai-iltana, ennen Kansallista Cupia saatiin useampiakin ilouutisia, kun joukkueenjohtaja Leena Työläjärvi palkittiin Tampere-talossa järjestetyssä Hämeen Urheilugaalassa Puhalluskukka-tunnustuksella elämäntyöstä urheilun eteen. Tunnustus meni enemmän kuin oikeaan osoitteeseen!

Samana iltana Läntisen alueen Seurojen ääni -seminaarissa laitapuolustaja Tuuli Viinikka valittiin Lännen alueen Vuoden tyttöpelaajaksi. T15-vastuuvalmentaja Tommi Järvinen palkittiin Vuoden nuorten valmentajana: https://ilvesjalkapallo.fi/t15-vastuuvalmentaja-tommi-jarvinen-palkittiin-lantisen-alueen-vuoden-nuorten-valmentajana-tuuli-viinikka-on-alueen-vuoden-tyttopelaaja/.

Onnea Leena, Tuuli ja Tommi!

Ensimmäinen jakso

Uusista sopimuspelaajista keltavihreiden avauskokoonpanossa VIFK-ottelussa nähtiin puolustaja Inari Salo. Maalilla avasi viime kaudella liigadebyytinkin tehnyt oma kasvatti, Nelli Hautamäki. Säkylän ylpeys, Loviisa Helminen oli varamaalivahtina.

Kipparinnauhaa ottelussa kantoi numero 9, Saana Tuomala.

Juuri Saanan lähettämästä kulmapotkusta syntyi ottelun avausmaali, reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Aino Rasinen pakitti ovelasti vapaaksi ja ryntäsi täysin vastustelematta Saanan laittamaan keskitykseen pilkun kohdille. Kauniisti osunut volley lähetti Moltenin alakulmaan.

2-0 osumassa Aino toimi syöttäjänä. Keskikenttäpelaaja katkaisi VIFK-avauksen puolessa kentässä ja lähetti pystysyötöllä Heta Olmalan vauhtiin. Heta ei läpiajosta erehtynyt, vaan viimeisteli pallon varmasti alakulmaan 11. minuutilla.

Seuraavan VIFK-avauksen katkoi vaasalaisesta näkökulmasta kohtalokkaasti Nella Kettunen, jonka pusku päätyi Patricia Bohuille. ”Patra” jatkoi pallon oikealta laidalta nousseelle Tuulille, joka rynni boksiin asti. Vasemman jalan viimeistely viidestätoista metristä painui VIFK-maalivahti Jenny Strandin vartioiman maalin oikeaan alakulmaan.

Vajaan 40. minuutin kohdalla nähtiin 4-0 maali. Aino antoi pallon Hetalle, joka puolestaan jatkoi sen nopeasti oikealle laidalle Tuulille. HJS-kasvatti lähetti pallon boksiin, johon Aino jätti ovelasti menemättä, mutta viiteen metriin hiipinyt Patra ei. Patricia tökkäsi pallon varmasti maaliin.

Sama syöttäjä-viimeistelijä kaksikko oli asialla muutama minuutti myöhemmin. Toppari Anna Olmala jakoi pallon jälleen Tuulille, joka löysi omalla passillaan Patrician boksin rajoilta. Hyökkääjä otti yhden kosketuksen eteen ja laukoi toisella pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

5-0 lukemista lähdettiin tauolle.

Toinen jakso

Jälkimmäisellä puolikkaalla Ilves otti ehkä hiukan jalkaa kaasulta ja myös vaasalaisvastustajat väsyivät. Ilves teki tauon aikana kaksi vaihtoa, kun Nella ja kaksi maalia iskenyt Patricia tulivat vaihtoon. Ei makeaa mahan täydeltä, vai mitä?

Kaksikko teki tilaa numeroille 10 ja 20: Pipsa Saarilahdelle ja Moona Laineelle.

Jälkimmäinen heistä iski toisen jakson avausmaalin, kun sitä oli pelattu reilun vartin ajan. Aino voitti kaksinkamppailun keskialueella ja tökkäsi hyökkääjän vauhtiin. Sukunimikaimansa Sofia Laineen kaltainen vauhtikone Moona ei epäröinyt, vaan karkasi läpi ja ampui pallon sisään VIFK-maalivahti Strandin jalkojen välistä.

Juuri ennen 6-0 maalia kotijoukkue suoritti kaksi vaihtoa, kun kentälle pääsivät nuoret, keskikentän Laura Ojala ja toppari Helmi Perkaus.

Ottelussa vihellettiin kaksi pilkkua. Kippari-Saana ampui molemmat, mutta vain toinen meni sisään. Ensimmäinen pilkku annettiin 67. minuutilla, kun VIFK-puolustus kaatoi takaapäin Pipsan. Saanan ensimmäinen yritys kolahti ristikkoon.

Hämeenlinnalainen pääsi yrittämään uudestaan vain kolmisen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa hienosti boksiin noussut Sara Haapala kaadettiin ja Saana asteli toisen kerran pallon taakse. Tällä kertaa epäilyksille ei jäänyt sijaa, vaan pallo painui varmasti reppuun keskelle maalia. 7-0.

Lauantaipäivän kahdeksas maali oli kenties helpoin. Ylhäällä prässänneet Moona ja Aino ajoivat sinipaitaisen puolustuksen nurkkaan ja tilanne päättyi Ainon syötönkatkoon. Pikku neppaus ohi Strandin jalan ja pallo tyhjään maaliin.

Seuraava ja ottelun viimeinen maali syntyi ainoastaan puolitoista minuuttia edellisen perään. Saanan keskikentältä lähettämään sivuvapaapotkuun rynnivät läpi ottelun ilmatilaa dominoineet Sara ja Anna. Molten pomppi VIFK-boksissa hetken, kunnes se löysi itsensä maaliviivalta. Anna kävi tökkäämässä pallon sisään, viimeistellen loppulukemat 9-0.

Ilves teki ottelun 81. minuutilla viimeiset vaihtonsa, kun sisään tuli lisää nuorta osaamista. Jo toissa kauden viimeisessä ottelussa edustusjoukkueessa debytoinut, Ylöjärven Ilveksen kasvatti Jenni Järventaus ja nuorten maajoukkueiden vakiokasvo Elli Mäkipelkola korvasivat tuplan viimeistelleen Ainon ja yhden maalin tehneen Tuulin.

Tallenteen ottelusta voi katsoa Aamulehden verkkosivuilta: https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000009364846.html. Tallenne on nähtäville Aamulehden tilaajille, Aamulehteen voi tutustua kuukauden ajan yhdellä eurolla.

Kansallinen Cup jatkuu heti tulevana lauantaina, kun liigaan takaisin alkavalle kaudelle noussut Turun Palloseura saapuu Pirkkahalliin! Viime viikonlopun Cup-peleistä huilanneen TPS:n ja Ilveksen välinen mittelö alkaa C-hallissa lauantaina 11. päivä kello 12:30. Tervetuloa!

Ilves – VIFK 9-0 (5-0)