HPS vastaan Ilves lauantaina Paloheinässä – tasapisteistä tiukkaan taistoon

Silja Tuominen teki yhden maalin HPS-vierasotteluissa viime kaudella. Kartuttaako numero kasi maalimäärää lauantaina? Kuva: Joope Erkkilä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsingin Palloseura on vuonna 1917 perustettu erittäin perinteikäs urheiluseura. Kansalliseen Liigaan HPS nousi kaudeksi 2021, sijoittuen avauskaudellaan yhdeksänneksi. HPS varmisti viime kaudella sarjapaikkansa karsintojen kautta, jossa joukkue kaatoi NJS:n yhteismaalein 4-0.

Tällä kaudella

Joukkueet lähtevät tasapisteistä lauantaiseen otteluun. HPS ryhmittää sarjataulukon kuudetta sijaa ja Ilves seitsemättä. Molemmat joukkueet ovat keränneet seitsemän pistettä, helsinkiläisten maalieron ollessa kolme täysosumaa paremmalla tolalla.

Tällä kaudella Hopsi on ehtinyt Ilveksen tapaan pelaamaan kahdeksan ottelua, joista erityisesti on nostettava peräti kaksi 3-3 lukemiin päättynyttä ottelua. Ensimmäisen joukkue pelasi ”kotona” Talin hallissa avauskierroksella juuri NJS:ää vastaan ja toisen HofS Areenalla Åland Unitedia vastaan huhtikuussa.

Edellisellä kierroksella helsinkiläiset jäivät 0-0 tasapeliin ONS:n vieraana Castrenin tekonurmella. Näin olleen niin vihreämustat kuin keltavihreätkin lähtevät varmasti hakemaan kiivaasti voittoa lauantaina.

HPS:n keskikentän kova ja kokenut Aino-Marja Lehtinen on tehnyt vihreäpaidoille tällä kaudella kolme maalia. Nuori Oona Jääskeläinen on säestänyt Lehtistä kahdella täysosumalla.

Viime kaudella

Kaudella 2021 Ilves ja HPS kohtasivat peräti neljästi, kaksi kertaa runkosarjassa ja kaksi kertaa alemmassa jatkosarjassa (nyk. Haastajasarja). Keltapaitainen Ilves voitti kaikki neljä keskinäistä ottelua viime kaudella.

HofS Areenalla pelatuissa vierasotteluissa Ilves oli molemmissa mielenkiintoisesti vahvempi osumin 1-4. Elokuussa osuivat kahdesti maalannut Heta Olmala, Silja Tuominen sekä ”Nannu” Simonen. HPS:n maalin iski Julia Haikonen. Kotijoukkueen Erika Hämäläinen katseli punaista korttia ottelun 52. minuutilla.

Syyskuun alussa, jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa Ilveksen maalit tekivät jälleen osunut Olmala, uransa viime kauteen päättänyt Eini Vesaniemi, Noora Hämäläinen ja Aino Rasinen. Hopsin maalin teki Lehtinen.

Vaikka Ilves voitti viime kaudella kaikki neljä kohtaamista, niin viimeisin voitto joukkueiden välisistä otteluista on kuitenkin HPS:llä. Vierasjoukkue haki maaliskuun alussa, Pirkkahallissa pelatusta harjoitusottelusta 0-1 voiton.

Kympin kommentit

Ilveksen numero kymppiä, Pipsa Saarilahtea ei ole näkynyt keltavihreiden kokoonpanossa sitten toukokuun alun Oulun vierailun. Tuolla vierasreissulla laituri iski kauden ensimmäisen ja pääsarjauransa kuudennen maalin. Pipsa on palailemassa jälleen pikkuhiljaa pelikuntoon.

”Itsellä ollut kevään aikana pieniä vaivoja, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä ja täysi pelikunto lähenee päivä päivältä. Viikonlopun pelin osalta ei olla vielä tehty päätöstä.”

Kuinka Ilves kääntää kurssin kahden tappiollisen ottelun jälkeen?

”Uskon, että viime pelit on nyt saatu nollattua ja oma peli on hiottu siihen kuntoon, että kolme pistettä matkaa Tampereelle lauantaina. Meillä on monta maalinälkäistä pelaajaa, joten varmasti tullaan näkemään hienoja maaleja.”

Nähdäänkö lauantaina maaleja Helsingin päässä ja ovatko ne hienojakin? Pääset seuraamaan HPS:n ja Ilveksen välistä ottelua Ruudun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/4073631.

Ilveksen seuraava kotiottelu on ensi viikon perjantaina, 3. päivä kesäkuuta. Kaupin urheilupuistossa kello 18:30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi hallitseva Suomen mestari ja tämänkin hetkinen sarjakärki, KuPS.