Helmi Perkaukselle sopimus – tervetuloa edustusjoukkueeseen, Helmi!

Puolustaja Helmi Perkaus on solminut sopimuksen edustusjoukkueen kanssa!

Viime kaudella liigadebyyttinsä tehnyt Helmi on porilaisen jalkapallokoulun (NiceFutis, Musan Salama) kasvatti. Parin viime kauden ajan puolustaja on pelannut Ykköstä Ilves/2:n riveissä.

Suomen nuorisomaajoukkueiden riveistä tuttu Helmi antoi ensimmäisen haastattelun edustusjoukkueen sopimuspelaajana.

 

Onnittelut sopimuksesta! Millä mielin olet?

”Kiitos, tosi hyvillä mielin. Olen päässyt todella hyvin mukaan joukkueeseen ja jengi onkin täynnä mahtavia tyyppejä. Treeneissä on ollut hyvä meininki, joten odotan tulevaa kautta innolla.”

Pääsit debytoimaan liigassa viime kaudella ja debyytistä irtosikin hieno 2–3 vierasvoitto Hongasta. Millaiselta liigaympyrät ja debyytti tuntuivat?

”Liigassa on aika isot erot Ykköseen, joten jouduin laittamaan itseni likoon. Debyytti tulikin aika yhtäkkiä, mutta täydet minuutit ja voitto teki siitä todella hienon kokemuksen.”

Olet ehtinyt pelaamaan Ykkösessä noin 30 peliä. Millaista oppia olet saanut Ilves/2:n mukana ja millaista peli Ykkösessä on?

”Ilves/2:n mukana ollessa olen tajunnut yhteishengen ja valmennuksen laadukkuuden tärkeyden ja viime kaudellakin se palkittiin yläloppusarjapaikalla. Ykkösessä on aika isot erot liigaan jokaisella osa-alueella, mutta omalla kohdalla iso vastuu ja isot minuutit on vienyt mua tosi paljon eteenpäin pelaajana.”

Minkälaisia odotuksia sinulla on tulevaa kautta ajatellen?

”Odotan sekä itseltäni, että joukkueelta ehjää ja tasaista kautta. Toivon, että pystymme joukkueena kehittymään koko ajan ja olemaan vaikea voitettava jengi läpi kauden.”

Entäs minkälainen kilpailu teillä on puolustuslinjan pelipaikoista?

”Kilpailu on varmasti kovaa, onhan meillä ringissä monta hyvää ja lahjakasta pelaajaa. Jokainen peliminuutti pitää ansaita, mitään ei tule ilmaiseksi.”

Olet ollut enemmän kuin tuttu kasvo nuorisomaajoukkueissa ja olit viime vuonna myös mm. Mäkipelkolan Ellin kanssa U17-tyttöjen EM-kisoissa. Millainen kokemus oli ja millaista on ylipäätään edustaa Suomea?

”On kunnia edustaa Suomea ja on ollut hienoa pukea Suomi-paita päälle useamman kerran ja EM-kisoissa se oli vielä erityisempää, kun pääsi pelaaman arvokisoissa ja sai siitä ikimuistoisen kokemuksen.”

 

Helmi on tuttu pelaaja keltavihreiden päävalmentaja Anssi Yliselle.

”Helmi on nopea ja monipuolinen pelaaja. Hän on ollut viime aikoina vaivojen vuoksi pois harjoituksista, mutta on tehnyt oheisharjoittelua nyt muutaman viikon ajan.

Helmi ei ole vielä ollut treenipeleissä mukana, mutta pelipaikka on ollut aiemmin puolustuslinjassa keskellä ja siellä Helmi nähtiin liigadebyytissäkin viime vuonna. Eiköhän hänet nähdä siellä tulevallakin kaudella.”

 

Tervetuloa edustukseen, Helmi!

Ilves/2:ssa Helmi on pelannut numerolla 77, edustusjoukkueessa numero tulee olemaan 27.