FC Honka -otteluennakko – Haastajasarjan kärkikaksikko kohtaa Tapiolassa

Jenni Kantanen pyrkii karkuun Honka-puolustukselta taas lauantaina. Tapiolassa pelataan neljältä. Kuva: Joope Erkkilä.

Haastajasarjan toisella ottelukierroksella Tapiolassa kohtaavat toisistaan pisteen päässä olevat espoolaiset ja tamperelaiset. Hongan ja Ilveksen välinen ottelu alkaa Tapiolan urheilupuistossa lauantaina kello 16:00.

Lauantain ottelua emännöivä keltamustaraitainen FC Honka nappasi voiton Haastajasarjan ensimmäiseltä kierrokselta. NJS piti Klaukkalassa vieraitaan pitkään nollassa nollassa, kunnes Honka rikkoi kuparisen reilun tunnin jälkeen. Helpottavan avausmaalin iski Daniela Såndas. Lukemia kaunistelivat viime hetkillä vielä Eevi Sutela sekä Elli Seiro.

Voitolla FC Honka nousi Haastajasarjan kärkeen pisteen erolla keltavihreisiin. Hongalla pisteitä on kasassa 19, Ilveksellä 18. Ilves pelasi viikonloppuna ONS:n vieraana 1-1 tasapelin. Peppi Saarinen vei kauden avausmaalillaan oululaiset johtoon Raatin stadionilla. Aino Rasinen tasoitti kauden toisella rysällään lukemat tasoihin reilun 70. minuutin jälkeen.

Ainon maali muuten valittiin Kansallisen Liigan kierroksen maaliksi!

 

Edelliset kohtaamiset

Viimeksi joukkueet kohtasivat Tapiolassa reilut kaksi kuukautta takaperin. Tuolloin pisteet jaettiin viihdyttävän taiston jälkeen maalein 1-1. Silja Tuominen iski pilkulta Ilveksen johtoon, Jenni Kantasen röyhkeän nousun jälkeen. Saana Hartikainen toi maaliedushässäkästä kotijoukkueen tasoihin vajaan tunnin kohdalla.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen kääntyi Kaupissa Ilveksen hyväksi 1-0. Heta OImala vastasi ottelun voittomaalista ja Meri Hämäläinen piti Ilves-puolustuksen kanssa nollapelin.

 

Saana saa suunvuoron

Ilveksen varakapteeni Saana Tuomala istui tämänkertaiseen otteluennakon piinapenkkiin. Numero ysi pääsi vastailemaan kysymyksiin niin Hongasta kuin myös menneestä U23-maajoukkueleiristä.

FC Honka voitti NJS:n ja nousi edelle Haastajasarjan taulukossa. Onko tällä väliä, ratkaistaanko sarjan voittoa vielä näin alussa?

”Ei ole väliä. Onhan meillä vielä pelejä jäljellä, joista kaksi on Honkaa vastaan, joten voidaan ottaa tarvittavat pisteet Haastajasarjan voittamiseksi.”

Edellisen kerran voitto oli lähellä Tapiolassa, mutta tyytyminen oli tasapeliin. Millä keinoin ja avuin se voitto irtoaa nyt lauantaina?

”Pitää puolustaa tiiviisti ja kollektiivisesti sekä hyödyntää maalipaikat tehokkaasti.”

Mitä fiiliksiä jäi ONS-pelistä, oliko kotimatkalla pettyneitä kasvoja vai niin, että halutaan näyttää seuraavissa peleissä?

”Tasapeli ei tyydyttänyt, sillä enemmän oli otettavissa. Seuraavissa peleissä halutaan totta kai näyttää, että pystytään vielä parempaan.”

Olit viime viikolla Annan ja Siljan kanssa leireilemässä U23-naisten kanssa täällä Tampereella ja sait muun muassa kymppipaidan päälle pelissä! Mitä leiristä jäi sinulle käteen? Milloin on tullut edellinen kutsu sinivalkoisiin?

”Itse asiassa se oli mun ensimmäinen maajoukkueleiri. Sain luottamusta omaan osaamiseen ja tekemiseen, mutta myös lisää halua kehittyä.”

Olet esiintynyt tällä kaudella vahvasti ja varsinkin Cupissa ja alkukaudella pommitit maaleja tuon tuosta. Onko keskikentän keskusta se mielipaikkasi vai siirtyisitkö mielelläsi jopa kymppipaikalle asti?

”Ominaisuuteni sopivat ehkä parhaiten keskikentän keskustan paikalle ja se tuntuu parhaimmalta tällä hetkellä. Kuitenkin olen valmis pelaamaan sillä paikalla, missä joukkue minua tarvitsee. Ja eiköhän ainakin yksi maali nähdä vielä tällä kaudella!”

 

Iskeekö Saana mahdollisesti maalin jo Hongan verkkoon lauantaina? Hongan ja Ilveksen vääntöä voi seurata Ruutu+:n välityksellä kello 15:50 alkaen: https://www.ruutu.fi/stream/4173308.

Ensimmäinen Haastajasarjan kotiottelu pelataan Kauppi 3:lla seuraavan viikon lauantaina 24. syyskuuta.