Ennakko: Suomen Cupissa ratkotaan välieriin pääsijät – Ilves matkaa Jyväskylään JyPK:n vieraaksi

Tyylikkäällä keskikenttäpelaaja Armi Heikkilällä on tärkeä rooli keltapaitojen hyökkäysten rakentelussa.

Cup-juna vie Ilveksen lauantaina Jyväskylään, jossa JyPK toimii puolivälieräottelun emäntänä. Keskellä otteluruuhkaa oleva Ilves saa pistää parastaan, selvittääkseen tiensä jatkoon.

Kesän muuttuessa hiljalleen syksyksi alkavat ottelukin tuntuvan entistä tärkeämmiltä. Suomen Cupissa on enää jäljellä kahdeksan joukkuetta, joten jyvät alkavat erottua akanoista. JyPK on ainoana Kansallisen Liigan ulkopuolisena joukkueena mukana ja janoaa varmasti jatkoonpääsyä. Sitä tekee myös Ilves, joka tiedostaa kotijoukkueen vaarallisuuden.

Otteluparin voittaja kohtaa välierissä Åland United – KuPS -mittelön voittajan. Muut otteluparit ovatkin pääkaupunkiseudun keskinäiset kamppailut HJK – PK-35 sekä PK-35 Vantaa – HPS, joiden voittajat puolestaan ottavat toisistaan mittaa välierissä.

 

JyPK

Joukkue johtaa Ykköstä kahdeksan pisteen erolla VIFK:hon ja on vahvasti nousemassa takaisin Kansalliseen Liigaan. Jyväskyläläiset eivät ole hävinneet kertaakaan Ykkösessä ja tasapelejäkin on ainoastaan kaksi. Menestyminen niin Ykkösessä kuin Suomen Cupissa on nostanut joukkueen itseluottamusta rutkasti ja heitä ei ole mitään syytä aliarvioida lauantaina.

Varsinkin Ilveksen puolustus saa olla tarkkana JyPK:n tehokaksikko Lotta Puolakka-Pauliina Pirisen kanssa. Puolakalla on kasassa 18 ja Pirisellä 14 maalia Ykkösen 14 ottelussa. Myös jyväskyläläisten puolustus on ollut tiivistä, sillä takaiskuosumia on sarjassa tullut ainoastaan kahdeksan.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet toisensa viime vuoden maaliskuussa cup-ottelussa, jolloin Ilves oli 3–2 maalein parempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Muutoinkin joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tasaisia viime vuosina, edellisen voittonsa Ilveksestä jyväskyläläiset ovat ottaneet lokakuussa 2020.

 

Suomen Cupin puolivälieräottelu alkaa Viitaniemen tekonurmikentällä kello 17:30. Kansallista Liigaa pelataan jo tulevana keskiviikkona, kun Kauppiin saapuu vieraaksi FC Honka. Tuo ottelu alkaa klo 18.