Ennakko: Runkosarjan puoliväli ylitetty – Ilves ja PK-35 Vantaa perättäisiltä sijoilta lauantain matsiin

Pääseekö Tuuli ja Saana tuulettamaan kotiyleisön edessä lauantaina? Tervetuloa Kauppiin tarkastamaan omin silmin! Kuva: Joope Erkkilä.

Liigan sarjataulukon viitosena ja kuutosena istuvat Ilves ja PK-35 Vantaa iskevät lauantaina yhteen toistamiseen tällä kaudella.

Kauden avauskierroksen kohtaaminen Vantaan Myyrmäessä päättyi maalittomaan tasapeliin, joten tämäkin indikoi sitä, että molemmat hamuavat varmasti napata toisen ­päänahan lauantaina. Klassinen kuuden pisteen ottelu!

 

PK-35 Vantaa

PK-35 Vantaa on ollut aiempina vuosina todella hankala vastustaja Ilvekselle, mutta avauskierroksen vierastasapeli ja tämänhetkinen sama pistemäärä taulukossa luo varmasti tervettä itseluottamusta lauantain ottelua varten.

Kauden avausottelusta kenties parhaiten mieleen on jäänyt Meri Hämäläisen torjuma pilkku. Meri sai entiseltä vantaalaispelurilta, Anna Olmalalta vinkin, mistä torjuntaa kannattaa lähteä hakemaan ja Ella Koivun lähettämä rankkari pysähtyikin Merin torjuntaan. Maalitonta tasapeliä pystyi pitämään varsin oikeudenmukaisena lopputuloksena.

Vantaalaiset ovat iskeneet kauden yhdeksään liigaotteluun 10 maalia ja päästäneet 20. Päästettyjen maalien määrä on liigan toiseksi suurin ONS:n jälkeen. Päästettyihin maaleihin kuuluu toki 6-0 ja 6-1 tappiot Åland Unitedille sekä edelliskierroksella KuPS:lle.

Punamustien parhaat maalintekijät ovat kaksi kertaa maalanneet Reetta Suomela ja kapteeni Sanna Saarinen. Yhteensä peräti seitsemän pelaajaa on onnistunut maalinteossa.

Pelaaja, jota kannattaa pitää tarkasti silmällä Kaupin lauantai-illassa, on Subway Tähtipörssin nelostilalla oleva Koivu. Hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella yhden maalin ja kerännyt yhdeksän tähteä. Aiemmin mainitulla Suomelalla on kuusi tähteä ja Nette-Nina Hiltusellakin viisi. Vantaalaiskolmikko mahtuukin listauksessa top13-kärkeen.

 

Tuomalan tuhahdukset

Ilveksen varakapteeni Saana Tuomala on esiintynyt parissa edellisessä ottelussa topparina, mutta on siitä huolimatta päässyt kokeilemaan tulista vasemman jalan kutiaan pariin otteeseen. Seuraavia mahdollisuuksia saattaa tarjoutua lauantaina kotona.

Miten tyytyväisiä olitte menneen viikonlopun HPS-tasapeliin, kun pelasitte pitkän pätkän alivoimalla?

”Täytyy olla tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen, mutta mielestäni olisi ollut enemmänkin otettavissa, vaikka alivoimalla pelattiinkin.”

Kaksi edellistä peliä on mennyt topparina poissaolojen vuoksi ja nyt Kaisan punakortin myötä rooli hyvin todennäköisesti pysyy PK-35 Vantaata vastaan. Miten toppariksi ”paluu” on luonnistunut?

”No kai se jotenkin on sujunut, mutta mieluummin vähän ylempänä pelaisin.”

Avauskierroksella jäitte vantaalaisten kanssa 0-0 tasapeliin Myyrmäessä ja tälläkin hetkellä olette tasapisteissä taulukossa. Mikä tekee eron joukkueiden välille lauantaina?

”Meidän tiivis ja yhtenäinen puolustaminen sekä tehokkaasti maalipaikkojen hyödyntäminen.”

Bonuksena: mitä tykkäät suursuosion saaneesta lempinimestä Kaupin Kanuuna? Jos sinua et kutsuttaisi Saanaksi eikä Kanuunaksi, niin mikä olisi kolmanneksi paras vaihtoehto?

”Tällaiset kyseiset kunnianimet pitää aina ansaita, joten ihan ylpeästi sitä kannan. Joku voi keksiä kolmanneksi parhaan vaihtoehdon.”

Hyvä on, ”Hämeenlinnan Hurja”!

 

Tulevaisuuden tähtiä ja naisjoukkueita kutsuttu otteluun

Hämeenlinnan Hurja ja muu joukkue pistää pallon peliin lauantai-iltana kello 19:00.

Matsi toimii Tulevaisuuden tähdet -ohjelman kutsuotteluna. Tähtien lisäksi otteluun on kutsuttu pirkanmaalaisia naisjoukkueita ja pelaajia yli lajirajojen. Ilmoittautumiset otteluun voi tehdä perjantaihin 16.6. mennessä joukkueenjohtaja Leena Työläjärvelle, sähköpostiosoitteeseen leena.tyolajarvi@ilves.fi.

Kauppi 3:n alueelta löytyvät lauantain ottelussa tuttuun tapaan kioski sekä anniskelualue. Tervetuloa viettämään huimaa lauantai-iltaa Kaupin urheilupuistoon!

Ja etäfanit pääsevät totta kai seuraamaan ottelua Ruutu+:n lähetyksestä: https://www.ruutu.fi/stream/4347765.