Ennakko: Pistejahti jatkuu Oulussa – edellinen liigavoitto juuri oululaisista

”Matu” Sarlinin kommentteja metsästettiin ja ne lopulta saatiin. Puolustaja vauhdissa Ilves/2:n kotiottelussa aiemmin tältä kaudella. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves ei saanut orastavaa tappioputkea poikki keskiviikon kotiottelussa FC Honkaa vastaan. Viikon toinen yritys tarjoutuu heti sunnuntaina, kun rautatie kuljettaa tupsukorvat ONS:n vieraaksi. Liigaottelu alkaa Raatin stadionilla kello 14.

Ilveksellä on hyviä muistoja Raatista tältä kaudelta, kun Onssi kaatui Suomen Cupin 4. kierroksella kesäkuussa maalein 1-5. Tuplat iskivät Anna Olmala ja Saana Tuomala, Nella Kettunen osui kertaalleen. ONS:n ainokaisen tuossa ottelussa teki Inka Sarjanoja.

Keltavihreiden edellinen täysi pistepotti liigassa on juurikin sunnuntain vastustajasta. Oululaiset vierailivat Kaupissa 27. toukokuuta. Ilveksen maaleista vastasivat tuolloinkin osuneet Anna ja Saana sekä Sofia Määttä. ONS:n 1-1 tasoitusmaalin viimeisteli Aurora Harila.

Annalta jää sunnuntainen ottelu kasvattajaseuraansa vastaan väliin, Sofia ja Saana ovat hyvin suurella todennäköisyydellä mukana keltavihreiden kokoonpanossa.

 

ONS

ONS pääsee emännöimään keltavihreitä voitto allaan. Oululaiset väänsivät pitkään vailla yhtään pistettä, mutta edellisessä liigaottelussaan punapaidat kaatoivat TPS:n Turun Yläkentällä. Iris Lukkarila viimeisteli ottelun ainoan maalin jo 3. peliminuutilla.

Maali oli Lukkarilalle kauden ensimmäinen. Myös nollapeli oli luonnollisesti sesongin ensimmäinen. Oululaisten tolppien välissä Tepsiä vastaan nähtiin Lilja Niiranen.

Oululaisten kovin syömähammas tällä kaudella on ollut Sara Sievistö, jolla on kasassa viisi kaappia. Harilalla ja Sarjanojalla molemmilla on kaksi tehtyä osumaa. Yhteensä kolme pelaajaa on iskenyt yhden maalin.

Joukkueiden välinen piste-ero on 11 pistettä Ilveksen hyväksi, väliin mahtuvat 10 pisteen PK-35 ja 12 pojon TPS.

 

Sarlinin sanailut

Matilda Sarlin teki liigadebyyttinsä toukokuussa HJK-vierasottelussa. Tuon ottelun jälkeen nuori puolustaja on pelannut viidessä liigaottelussa, joista peräti neljässä on tullut täydet minuutit. Edellinen Honka-ottelu jäi ”Matulta” väliin, mutta huhujen mukaan hän olisi taas Ilveksen kokoonpanossa mukana sunnuntaina.

ONS ja Raatin stadion ovat puolustajalle tuttuja lähiajoilta, sillä Suomen Cupin kohtaamisessa hän kellotti 45 minuuttia, ennen kuin teki tauolla tilaa Sara Haapalalle.

Millä mielin istumaan taas junaan ja Oulun reissulle?

”Hyvillä fiiliksillä Ouluun, aika paljon on viime aikoina matkusteltu ympäri Suomea, mutta vielä jaksaa.”

Olet saanut mukavasti vastuuta kesän edetessä, miten pelit ovat omasta mielestäsi sujuneet?

”On tietty ollut kivaa, kun vastuuta on tullut enemmän viime aikoina ja olen saanut tärkeää kokemusta liigapeleistä. Pelit ovat mielestäni menneet nousujohteisesti, ekoissa peleissä jännitti aika paljon, mutta nyt tuntuu siltä, että myös topparin pelipaikka on alkanut sujumaan.”

Edellinen liigavoitto on juuri ONS:stä. Kaatuuko ONS taas sunnuntaina?

”Meillä on ollut nyt aika vaikea jakso, eikä voittoja liigapeleissä ole tullut hetkeen. Lähdemme kuitenkin Ouluun taas hakemaan kolmea tärkeää pistettä!”

 

ONS myy lippuja otteluun hintaan 10/5 euroa. ONS:n ja Ilveksen välistä ottelua voi seurata toki tuttuun tapaan myös Ruutu Plussasta. Lähetys alkaa vartti ennen pelin alkua, eli kello 13:45: https://www.ruutu.fi/stream/4352091.