Ennakko: Oulussa jaossa paikka Suomen Cupin viidennelle kierrokselle

Anna Olmala ja keltavihreät lähtee jahtaamaan maaleja keskiviikkona Ouluun. Kuva: Joope Erkkilä.

Valtionrautatiet johdattaa Ilveksen keskiviikkona pohjoiseen, kun ONS emännöi Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelua Raatin stadionilla keskiviikkona kello 18:30.

Panoksena on maineen ja kunnian lisäksi paikka Cupin viidennelle kierrokselle, 16. parhaan joukkoon. Viidennen kierroksen arvonta suoritetaan keskiviikkona, 27. kesäkuuta.

 

ONS

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta ei ole kovinkaan pitkä aika, sillä ONS kävi liigassa vierailulla Kaupissa toukokuun 27. päivä. Ottelu sai varsin räväkän alun, kun Anna Olmala rankaisi kasvattajaseuraansa jo 3. minuutilla ja Aurora Harila toi punapaidat tasoihin 5. minuutilla. Sofia Määtän ja Saana Tuomalan maalit ratkaisivat voiton keltavihreille. Kyseinen ONS-ottelu on edellinen Ilveksen täyden kolmen pisteen potti.

ONS:llä on pistetili vielä avaamatta liigassa. Edellisenä viikonloppuna joukkue kärsi kotonaan 1-6 tappion liigakärkeen nousseelle Kuopion Palloseuralle. Sara Sievistö iski oululaisten ainoan maalin.

Molemmat joukkueet aloittivat Suomen Cup -taipaleensa edelliseltä, neljänneltä kierrokselta. Ilves kaatoi kakkosjoukkueen Vuoreksessa 0-5 ja ONS lopulta selkeästi Ylämyllyn Yllätyksen, huolimatta ottelun shokkialusta. Kolmosessa pelaava Yllätys meni jo 3. peliminuutilla kotijohtoon Sofia Parkkisen maalilla. Harila toi oululaiset tasoihin minuuttia myöhemmin ja ottelu päättyi lopulta 1-5 lukemiin.

 

Annan analyysit

Keltavihreiden kapteeni, Oulun kasvatti Anna Olmala pääsee jälleen kohtaamaan vanhan seuransa keskiviikkona.

Millä mielin keskiviikkona äärimmäisen tuttuun Ouluun?

”Viime viikonlopun peli on nyt käsitelty ja siitä on otettu opit matkaan, niin täynnä intoa ja näytönhalua lähdetään saalistamaan cupin jatkopaikkaa kotoisasta Oulusta. Kesä ja peli luonnon nurmella, tätä on kyllä odotettu!”

Oletatko tai onko tiedossa, että Raatin stadionin lehtereillä on paljon tuttuja katsomassa ottelua?

”Varmasti jonkun verran tuttuja kasvoja löytyy katsomosta, kiva saada koko perhe ja kavereita paikalle!”

Onko ollut mukava päästä taas hyökkääjäksi ja jahtaamaan maaleja?

”Oon nauttinut hyökkääjän roolista ja maalinälkää kyllä löytyy, vaikka tehoja olisi voinut tulla enemmänkin viime peleissä! Viihdyn oikeastaan kaikilla pelipaikoilla.”

Bonuksena: miten meinasit pyhittää tauon peleistä, joka alkaa Suomen Cupin pelin jälkeen?

”Aion jäädä Ouluun, ottaa vaan rennosti ja käydä pelaamassa golfia.”

Toivotaan, että Anna osuu ensin ONS:n verkkoon ja sen jälkeen lomalla kolopallon parissa!

 

Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelu alkaa Raatin stadionilla kello 18:30.

Oulun seudun paikallinen Kaleva näyttää Suomen Cupin ottelun suorana tilaajilleen: https://www.kaleva.fi/live. Kalevan tutustumisjakson saa yhdellä eurolla.