Ennakko: Menohaluja puhkuva Ilves janoaa voittoa

Saana Tuomala ja Aino Varkoi lähtevät pisteiden metsästykseen maanantaina. Kuva: Joope Erkkilä.

Kahden viikon karanteenissa ollut Ilves jatkaa pelejään maanantaina PK-35 Vantaan vieraana. Vastustajan pelitapa on tiedossa ja oma taktiikka luotu sen mukaan. Tauosta ei haittaa syntynyt, kaikilla on päinvastoin menohalut nyt korkeimmillaan.

Joukkue oli 14 päivää karanteenissa koronatartunnan vuoksi, mutta onneksi altistuneista ei kukaan muu sairastunut, vaan joukkue pääsi perjantaina aloittamaan jälleen joukkueharjoittelun. 

Keskelle kilpailukautta tullut ylimääräinen ottelu- sekä harjoittelutauko ei päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtisen mukaan haitannut oleellisesti toimintaa.

”Eihän tämä nyt niin kovin pitkä tauko ollut, ei tarvitse olla huolissaan. Saadaan kuitenkin kolme hyvää treenipäivää ennen peliä, niin nopeasti se pallotuntumakin sieltä taas löytyy.”

Vantaalaiset ovat sarjataulukossa tällä hetkellä viidentenä, kerättyään kuudesta ottelustaan kahdeksan pistettä. Seitsenkertainen Suomen mestari ei tällä kaudella lukeudu Kansallisen Liigan kuumimpiin ennakkosuosikkeihin, mutta on silti varsinkin kotikentällään paha vastus keltavihreille. Ladalla on selkeä näkemys punamustien pelityylistä.

”PK-35 rakastaa palloa ja haluaa pitää sitä paljon itsellään ja sitä kautta hallita pelin kulkua. Pakottavat vastustajan juoksemaan pallon perässä ja yrittävät löytää siten vapaita linjoja etenemiseensä. Pallottomana he prässäävät aika kovaa ja korkealta.”

Lada povaakin ottelusta tiukkaa sekä tasaista vääntöä, jossa pallonhallinnasta käydään kova kamppailu. Siinä paremmin onnistuva joukkue on vahvoilla pisteitä jaettaessa.

”Tulossa meille pitkä ilta ja paljon kilometrejä, jos suostutaan heidän pallottelunsa perässä juoksemaan. Meidän oma prässäyksemme täytyy olla kollektiivista, yksin sinne ei kannata mennä juoksemaan itseään väsyksiin, vaan siihen täytyy yhdessä pystyä osallistumaan.

Meidän täytyy myös itse pystyä pallollisena pystyä palloa pidempiä aikoja pitämään eli syöttää heille heidän omaa lääkettään. Tarkoitus on pystyä itse rytmittää pelin kulkua.”

Ilves-pelaajien terveystilanne on nyt hyvä ja valmennuksella onkin positiivinen ongelma valita aloittava kokoonpano. Pelaamaan pääseminen tauon jälkeen maistuu ainakin jokaiselle.

”Pelaajatilanne on jopa hieman parempi nyt. Muutama pikku loukkaantuminen saatiin hoidettua tuossa tauon aikana eli jotain hyvääkin se toi tullessaan. Kyllä maanantain peliin on tarjolla nyt hyvä määrä pelaajia valittavaksi. Pelaajilla tuntuu olevan menohalut korkealla, kuten valmentajillakin, hyvillä fiiliksillä lähdetään Vantaalle.”

Lada itse käytti karanteeniajan osittain omien akkujensa lataamiseen. Kalastuksesta nauttiva päävalmentaja ei kuitenkaan päässyt aivan toivotulla tavalla nauttimaan harrastuksestaan. 

”Hiukan tuli kalassa käytyä, saaliina oli lähinnä iso kasa kokemusta. Kyllähän sitä silläkin saralla onnistumisia kaipaisi.

Ottelu pelataan Vantaan Myyrmäen stadionilla kello 19 alkaen. Tähänkään otteluun ei yleisöä saa ottaa, mutta peli näkyy selostettuna Ruutu+ -palvelun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3833310.

Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon lauantaina 29. toukokuuta. Silloin Kaupissa kello 16 alkavaan matsiin vastaan juoksee HJK. Siihen otteluun todennäköisesti saadaan ottaa jo pieni määrä katsojiakin mukaan, joten peukut pystyyn!