Raportti: Hyvästä taistelusta huolimatta pisteet jäivät Vantaalle

Silja Tuominen iski kauden ensimmäiset maalinsa Vantaalla, eikä kolmaskaan ollut kaukana.

Karanteenista vapautunut Ilves matkasi Vantaalle nälkäisenä ja voitontahtoisena, mutta taipui lopulta PK-35 Vantaalle osumin 3-2 (1-1). Ilveksen molemmat maalit laukoi Silja Tuominen, eikä hattutemppukaan kauaksi jäänyt.

Reilu kahden viikon tauko peleistä ei ollut sammuttanut keltavihreiden voitonnälkää, mutta kovasta taistelusta huolimatta pisteitä ei maanantai-illan myöhäisottelusta matkaan saatu. Avausvoitto antaa vielä odotuttaa itseään, mutta peli paranee koko ajan ja palkkio pisteiden valossa lähestyy vääjäämättä.

Avausjakso

Ottelu käynnistyi melko rauhallisesti, molempien joukkueiden hakiessa tuntumaa toisiinsa. Ilveksellä oli reilun kahden viikon mittainen tauko peleistä, joten varovainen alku oli luonnollistakin.

Pikkuhiljaa PK-35 otti pelin hallinnan itselleen ja piti palloa pitkään hallussaan. Vaarallisin kotijoukkueen paikka oli tulla Oona Seveniukselle, joka itsekin yllättyi saadessaan pallon jalkaan rangaistusalueen sisällä. Ilveksen puolustus kuitenkin sai tilanteen nopeasti selvitettyä.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon 22. minuutilla. Anna-Stina Simosen antaessa hyvin painetta kotijoukkueen maalivahdille, pomppasi keskityspallo kuin tarjottimella suoraan Silja Tuomisen jalkaan. Silja laittoi pallon hallitusti maaliin ja vei tupsukorvat komeasti vierasjohtoon.

Kauaa ei Ilves kuitenkaan saanut nauttia johdostaan, sillä puolustuksessa tehtiin kaksikin merkkausvirhettä, joiden ansiosta Wilma Forsblom pääsi syöttämään Roosa Bröijerille, jonka ohjausta ei Roosa Karppinen ehtinyt torjumaan.

Maalien jälkeen pelin tempo jälleen rauhoittui, kotijoukkueen pitäessä kuitenkin pelin hallinnan itsellään. Kotijoukkue sai vyörytettyä hyökkäyksiään syvälle Ilveksen alueelle, mutta tiukka puolustus piti emännät kuitenkin poissa tekopaikoilta.

Aivan jakson lopulla Ilvekseltä pääsivät sekä Sofia Määttä että Mikaela Frondelius esittämään laukaisutekniikkaansa, mutta molempien laukomat pallot menivät yli ja ohi.

Toinen jakso

Toiselle jaksolle kentälle juoksi aggressiivisempi Ilves, joka kuitenkin sai kylmää vettä niskaansa heti jakson alussa. Sevenius löysi itselleen tilaa pilkun kohdalla ja pääsi kengänkärjellään törkkäämään pallon aivan takanurkkaan ohi hölmistyneen puolustuksen.

Vieraat eivät tästä kuitenkaan hätkähtäneet, vaan pääsivät vuorostaan kuittaamaan lähes välittömästi. Kova prässi tuotti tulosta ja Aino Rasinen pääsi pallon kanssa nopeaan ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Tuominen pääsi nautiskelemaan pallon tarkalla sijoituksellaan maaliin.

Ilves onnistui aggressiivisella prässillään luomaan PK-35 Vantaan puolustukselle painetta, joka oli hetken aikaa pienessä paniikissa omalla kenttäpuoliskollaan. Kotijoukkue sai kuitenkin kasattua rivinsä kuntoon melkoisen nopeasti ja pallonhallinta alkoi kääntymään vantaalaisille.

Ottelun voittomaalin pääsi puskemaan vapaapotkusta juuri kentälle juossut Karoliina Autio, jonka oikea-aikainen juoksu tuotti heti ensimmäisellä kosketuksellaan tulosta. Tällä kertaa ei kuitenkaan nopeaa kuittausta maalin muodossa nähty, vaikka Tuominen pääsikin hyvästä kohtaa vaparia kokeilemaan. Hattutemppua jahdanneen hyökkääjän laukoma pallo ohjautui kuitenkin päin muuria.

Ilveksellä oli lopussa vaikeuksia avata omaa peliään kotijoukkueen voimakkaan prässin alta, mutta vielä yhteen hyvään paikkaan keltapaidat kuitenkin pääsivät. Rasiselle suunnattu pitkä juoksupallo meni hiukan pitkäksi ja vastaan tullut maalivahti Sanni Solehmainen potkaisi pallon suoraan päin keskikenttäpelaajaa, joka ei kuitenkaan aivan päässyt palloon käsiksi ennen kotijoukkueen puolustusta.

Näin kovasta taistelusta huolimatta ei Tampereelle lähtenyt Vantaalta pistettäkään.

Koutsin kommentit:

Päävalmentaja Mika Lahtinen harmitteli varsinkin puolustuspään virheitä, mutta näki pelissä hyviäkin asioita.

”Kiva oli vaihteeksi tehdä itse avausmaali. Harmi vaan, että kotijoukkue tasoitti niin pian eikä saatu oikein kunnolla hyötyä maalista. Boxin puolustamisessa oli edelleen samoja ongelmia kuin aikaisemminkin. Vastustajan kaikki maalit tulivat meidän virheistämme. Siihen täytyy nyt pikaisesti saada parannusta, sillä emme voi joka pelissä päästää kahta tai kolmea maalia.

Hyökkäyspelaaminen on onneksi paljon parantunut. Tuomisen Silja on saanut enemmän vastuuta ja näyttänyt pystyvänsä viimeistelemään. Tänäänkin kaksi hienoa maalia.

Nyt alamme valmistautumaan Klubi-matsiin. Kiva saada heidät Kauppiin, heitä vastaan on aina mukava pelata. Nytkin siellä on aika liuta meidän entisiä pelaajia. Kiva kun yleisöäkin pääsee edes vähän paikalle, tuovat ihan erilaista tunnelmaa peliin”, ”Lada” naulaa.

Seuraavan ottelunsa Ilves pelaa kotikentällään Kaupissa tulevana lauantaina, kun HJK saapuu vieraaksi kello 16 alkavaan otteluun. Tähän otteluun saadaan ottaa 50 katsojaa mukaan. Lisätietoja tästä on tulossa aivan pikapuoliin.

PK-35 Vantaa – Ilves 3-2 (1-1), Myyrmäki stadion, Vantaa