Ennakko: Kotiottelut käyntiin Kaupissa!

Lauantaina Kaupissa tarkenee jo ilman takkia, se on lupaus! Kuva: Joope Erkkilä.

Erittäin kauan odotettu liigakauden kotiavaus on edessä lauantaina. Ottelu alkaa Kauppi 3:lla kello 14.

Ensimmäisessä kotiottelussa vastassa on helsinkiläinen PK-35. Viime kaudella vastaava ottelu joukkueiden välillä pelattiin kolmannella kierroksella, nyt yhtä rundia aiemmin.

Kotijoukkue Ilves lähtee kotiavaukseen piste allaan, kun kauden avausottelusta Vantaalta lähti mukaan tasapelipiste.

 

Pallokerho-35

PK-35 jäi liigan avauskierroksella pisteittä, kun sarjanousija TPS aloitti kauden ryminällä, vieden pisteet matkaansa Turkuun 0-3 vierasvoitolla. Turkulaisten maaleista vastasivat Netat Hanhimäki ja Laasio ensimmäisellä jaksolla sekä Jenni Rannus toisella puolikkaalla.

Kaudella 2022 helsinkiläiset olivat molemmissa Ilveksen ja Pallokerhon kohtaamisissa maalin verran parempia. Lähes tasan vuosi sitten, 17. huhtikuuta PK voitti Kaupissa maalein 1-2 Elisa Ikosen ja Minea Lassaksen pikamaaleilla. Saana Tuomala oli vienyt Ilveksen johtoon avauspuoliskolla.

Viime kauden jälkimmäisessä kohtaamisessa syntyi ainoastaan yksi maali, jonka iski Emilia Kupsanen. Tuon maalin turvin Pallokerho voitti myös kotiottelunsa, kesäkuun 18. päivä.

Sekä Ikonen että Kupsanen vaihtoivat tälle kaudelle joukkuetta. Molemmat pelaajat toki pysyivät Helsingissä, kun kaksikko vaihtoi HJK:n väreihin. Viime kaudella Ilveksen avauskokoonpanossa molemmissa Pallokerho-peleissä nähty Jenni Kantanen puolestaan siirtyi punamustien riveihin tälle sesongille.

Pallokerhon vastuuvalmentajana jatkaa jo pienen ikuisuuden joukkueen peräsimessä ollut, 18 maaotteluakin pelannut Rami Rantanen.

 

Liimanäpin letkautukset

Kauden avauskierroksella PK-35 Vantaan rangaistuspotkun kiinni ottanut Meri Hämäläinen sai kunnian antaa kommenttinsa kauden 2023 kotiavauksen ennakkoon.

Meri, miten PK-35 kaatuu lauantaina?

”Ehdottomasti jatketaan viime viikonlopun hyvää puolustuspeliä. Viime pelissä oltiin tosi teräviä molempien jaksojen alussa, mutta pyritään vielä tässä pelissä pitämään sama intensiteetti koko pelin ajan. Saatiin myös luotua muutamia tosi vaarallisia tilanteita, joten kun niissä ollaan vielä tehokkaampia niin eiköhän 3 pistettä jää pelistä taskuun!”

Millainen treeniviikko teillä on takana?

”Hyvä treeniviikko on alla. Mukavaa, että ollaan taas päästy treenaamaan normaalissa rytmissä, kun peli on lauantaina. Viime viikolla oli vähän haastavampaa, kun maajoukkueleirien ja muiden poissaolojen takia ei saatu yhdessä kokonaista treeniviikkoa, mutta tällä viikolla oli tilanne ihan erilainen. Ollaan varmasti iskussa lauantain matsissa!”

Onko terveisiä peliin tuleville katsojille?

”Pyritään saamaan Kaupin katsomo täyteen ja mahtava fiilis päälle kotiavaukseen! Kannustus ja tiivis tunnelma antaa aina kentälle sellaista omanlaista lisäboostia, mitä ei saa mistään muualta. Sen siivittämänä avataan kauden maalihanat ja tuodaan voitto kotiin.”

Otatko pilkun taas kiinni, jos sille on tarvetta?

”Ilman muuta. Viime kaudella vastustaja voitti meidät Helsingissä pilkun turvin, joten se ei kyllä tule toistumaan.”

 

Tervetuloa kotiavaukseen!

Ilves – PK-35 alkaa tutulla Kauppi 3:lla lauantaina kello 14:00. Lippuja saa ostettua portilta hintaan 7/5€, kahvio palvelee niin makean kuin suolaisen nälkäisiä pääkatsomon takana, jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Tervetuloa paikan päälle!

Ennen matsin alkua Tuuli Viinikka saa Lännen alueen Vuoden tyttöpelaajan palkintonsa ja Kirsi Heikkistä muistetaan valinnasta Kansallisen Liigan Legendaksi.