Ennakko: Kansallinen Liiga jatkuu jälleen – Ilves Turkuun TPS:n vieraaksi

Näin juhlittiin huhtikuussa Pipsan voittomaalia Kaupissa.

Liiga palaa maaottelutauolta ja sarjapisteistä käydään jälleen kovaa kamppailua. Ilves hamuaa Turusta täyttä pistepottia pitääkseen tavoitteen pääsystä mestaruussarjaan elossa.

Runkosarjaa on jäljellä vielä seitsemän kierrosta, jonka jälkeen jako mestaruus- ja haastajasarjaan tehdään. Ilveksen tavoitteena on päästä viivan yläpuolelle, jossa tällä hetkellä viimeistä paikkaa pitää hallussaan neljän pisteen karkumatkalla oleva FC Honka. Viivan alla on erittäin tasaista, sillä neljä joukkuetta on kolmen pisteen sisällä. Näistä yksi olisi joutumassa kauden päätteeksi karsimaan liigapaikastaan.

 

TPS

Sarjanousija TPS on Ilvestä perässä ainoastaan kaksi pistettä. Kolmesta voitostaan turkulaisille maistuvin on varmasti HJK:n kaataminen Bolt Arenalla kolmella maalilla yli tuhannen katsojan edessä. Tuon kesäkuun alkupuolella hankitun voiton jälkeen ei TPS olekaan vielä päässyt voittoa juhlimaan.

Kaupissa Ilves voitti huhtikuussa Pipsa Saarilahden maalilla turkulaiset vieraansa, mutta Kansallisessa Cupissa puolestaan TPS nollasi Ilveksen kahdesti. Viime kaudella joukkueet eivät toisiaan kohdanneet ja toissa kaudeltakin on vain yksi keskinäinen kohtaaminen, kun Suomen Cupissa keltapaidat hakivat Turusta 3–0-voiton.

Turkulaiset ovat iskeneet kauden 11 liigaotteluun 12 maalia ja päästäneet 19. Se on lähes sama kuin Ilveksellä, jolla on yksi maali enemmän tehtynä. Turussa tullaan varmasti näkemään tiukka ja tasainen ottelu.

TPS:n maalikuningatar on Liedon Pallon kasvatti Nelly Lehtilä kolmella osumallaan. Kahdesti maalinteossa ovat onnistuneet Jenni Rannus sekä Netta Hanhimäki. Juuri ennen maaottelutaukoa turkulaiset menettivät luotettavan topparinsa Emma Santamäen KuPS:iin. Myös valmennuspuolella tapahtui muutos, kun alkuviikosta uutisoitiin päävalmentaja Akusti Salosen siirtymisestä sivuun terveydellisten seikkojen vuoksi. Uudeksi pääkäskyttäjäksi nousi maalivahtivalmentajana alkukaudesta toiminut Siiri Välimaa.

 

Lauantain jännitysnäytelmä Turun Urheilupuistossa

Ottelu pyörähtää käyntiin Turun Urheilupuiston Yläkentällä klo 16.

Lähde kannustamaan Ilves voittoon. Lippujen hinnat 10€/5€ ja alle 12-v ilmaiseksi.

Mikäli haluat kannustaa tupsukorvat voittoon kotoa käsin, niin Ruutu+ Urheilu sen toimittaa livenä ja asiantuntevasti selostettuna tuttuun tapaan. Suora linkki otteluun on https://www.ruutu.fi/stream/4351780

Kaupissa pelataan puolestaan lauantaina 29.7. Silloin klo14 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi HJK. Tervetuloa tuolloin kannustamaan Ilves kotivoittoon!