Ennakko: Kahden ottelun viikko starttaa Maarianhaminasta

Aino Rasisella on varmasti ”susikäsi” käytössä myös tiistaina.

Elokuu alkaa Ilveksen osalta kiireisissä merkeissä, sillä kahden ensimmäisen viikon aikana joukkue pelaa neljä peliä. Näistä kolme on vielä vieraspelejä, joista ensimmäinen on jo nyt tiistaina Maarianhaminassa.

Lauantaina Ilves ei pystynyt haastamaan mestaruustaistossa vahvasti mukana olevaa HJK:ta eikä vastus ainakaan helpotu tiistainakaan, sillä Åland United on Klubin kanssa tasapistein ajamassa kolmen pisteen karkumatkalla olevaa KuPS:ia kiinni.

 

ÅU

Kahtena edelliskautena pronssia voittanut ÅU hamuaa seurahistoriansa neljättä Suomenmestaruutta, josta käytännössä kisaavat enää heidän lisäkseen KuPS ja HJK. Saarelaiset lähtevät otteluun viiden voiton putkessa ja edellisistä 12 ottelusta on muutenkin kertynyt voittoja peräti 11.

Joukkueet kohtasivat toisensa Kaupissa toukokuussa, jolloin ÅU otti 0–3 vierasvoiton. Kaikki kolme osumaa syntyi avausjaksolla seitsemän minuutin sisällä, ottelun ollessa muutoin suhteellisen tasainen. Ilveksen edellinen voitto ÅU:sta on kolmen vuoden takaa, jolloin Roosa Tuomisen loppuhetkien osumalla saarelta saatiin täydet kolme pistettä kotimatkalle.

ÅU:n hyökkäys ei todellakaan ole ollut yhden pelaajan varassa, sillä joukkueesta löytyy peräti neljä vähintään viiden maalin tekijää. Dana Leskisellä on kasassa kahdeksan osumaa, maalin päässä ovat Aada Törrönen sekä MM-kisoissa Uuden-Seelannin mukana oleva Jacqueline Hand. Anna Nurmella on tehtynä viisi osumaa. Ex-Ilvekset Sanni Ojanen on tehnyt neljä maalia ja Silja Tuominen iski kauden ainokaisensa juuri Ilvestä vastaan Kaupissa.

Åland United on suhteellisen nuori seura, perustettu vasta vuonna 2008. Seuran kotipaikka on Lemland, vaikka kotipelinsä he pelaavatkin Maarianhaminassa. ÄU on pelannut pääsarjassa kaudesta 2006 alkaen ja palkintokaappiin on kertynyt kolme Suomen mestaruutta ja kaksi pronssia. Myös Suomen Cupin mestaruutta ÅU on juhlinut kolmesti.

Tiistaina pelataan iltavaloissa

Ottelu alkaa Wiklöf Holding Arenalla klo 18.30. Paikan päälle on lähdössä pieni kannatusjoukkokin kannustamaan Ilvestä vierasvoittoon.

Mikäli haluat kannustaa tupsukorvat voittoon kotoa käsin, niin Ruutu+ Urheilu sen toimittaa livenä ja asiantuntevasti selostettuna tuttuun tapaan. Suora linkki otteluun on https://www.ruutu.fi/stream/4352039