Ennakko: Ilves palaa tauolta nälkäisenä sekä voitontahtoisena

Keltavihreät palaavat kesätauon jälkeen Kauppiin kapteeni ”Junnu” Salmijärven johdolla. Kuva: Joope Erkkilä.

Kolmen viikon kesätauko alkaa olla ohitse ja Kansallinen Liiga jatkuu jälleen Ilveksen osalta tiistain kotiottelulla Jyväskylän Pallokerhoa vastaan. Vetovastuun joukkueen valmennuksesta ottanut Anssi Ylinen luottaa joukkueeseensa ja kiittelee pelaajia hyvästä työmoraalista.

Ilveksen nuorekas joukkue palaa peleihin tauon jälkeen uuden päävalmentajan johdolla. Vetovastuun on ottanut seuran tyttöjen valmennuspäällikkö ja pitkän linjan valmentaja Anssi Ylinen. Anssilla on todella vahva valmentajakoulutus käytynä, sillä hän on suorittanut UEFA Pro -lisenssin. 

Tiistain vastustajaksi saapuu JyPK, joka Ilveksen tavoin metsästää vielä avausvoittoaan. Jyväskyläläiset jäivät tauolle hävittyään vieraissa TiPS:lle peräti 5-1, kun taas Ilves taipui Kuopiossa KuPS:lle lukemin 2-0.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti, molempien voitettua kotiottelunsa. Kaikki ennakoi tiistain ottelusta tasaista ottelua, jollainen siitä varmasti onkin tulossa.

JyPK:ltä kannattaa katseet kääntää amerikkalaiseen Claire Oatesiin, joka on joukkueensa keskikentän pelintekijä sekä työmyyrä. Kahdesti tällä kaudella myös maalinteossa onnistunut pitkänhuiskea Oates on aikaisemmin pelannut myös Italiassa sekä Saksassa.

Ilveksen tehokkain pelaaja on puolestaan ollut Silja Tuominen, joka on maalinteossa onnistunut tällä kaudella kolmasti.

Kausi ei ole Ilveksen osalta sujunut aivan odotetulla tavalla, mutta tämä ei kuitenkaan ole lannistanut joukkuetta. Yhä omaan osaamiseensa uskova joukkue on valmis aloittamaan kauden ikään kuin alusta ja osoittamaan olevansa varteenotettava vastustaja.

Vaikka Anssi onkin kokenut kettu valmennuksessa ja ollut koko kauden muutoinkin mukana joukkueen toiminnassa, kokee hän siirtymisen tässä vaiheessa kautta päävalmentajaksi haastavana.

”Olen sellainen suunnitelmallinen valmentaja, joka haluaa rakentaa kauden alusta loppuun rauhassa. Marraskuussa uuden joukkueen rakentaminen kohti kautta on aivan erilainen tilanne, kuin hyppääminen ruoriin kesken kauden.”

Isoihin muutoksiin ei Anssi näe mitään tarvetta, mutta yhden asian on joukkueen pelissä selvästi parannuttava.

”Yhtenäisyyttä puolustuspelissä olen joukkueelle korostanut. Seitsemässä pelissä meille on tehty 19 maalia, mikä on aivan liikaa. Olemme kuitenkin yksi Ilves, jossa kaikkien täytyy sitoutua yhteiseen asiaan.

Jos täytyy puolustaa alhaalta, niin silloin puolustamme kaikki alhaalta ja jos täytyy puolustaa ylempää, niin silloinkin kaikkien täytyy siihen osallistua. Yhdessä tekemistä, kurinalaisuutta ja sellaista yhteistyöjalkapalloa, sellaista meiltä pitää enemmän löytyä.”

Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia erilaisista lähtökohdista sekä erilaisilla taktisilla valmiuksilla. Tähänkin asiaan Anssi aikoo kiinnittää huomiota selkeyttämällä pelitapaa.

”Ainakin aluksi koitamme yksinkertaistaa pelaamista sekä selkeyttää pelimuotoa, jotta kaikille olisi tuttua ja turvallista pelaamista. Kaikkien täytyy kentällä tietää, mitä me yhdessä olemme tekemässä. Toki edelleen vastustaja huomioidaan pelisuunnitelmissa, mutta ensimmäisenä meidän täytyy saada oma pelimme toimimaan.”

Vaikka kauteen valmistautuminen sekä alkukausi ovatkin olleet rikkonaisia sekä haastavia, ei joukkue ole missään nimessä luovuttanut. Tästä Anssikin jakaa pelaajille kiitosta.

”Pelaajat ovat koko ajan olleet innoissaan mukana ja asennepuoli on kyllä kunnossa. Tehdään systemaattisesti töitä, kyllä se palkinto tuloksen muodossa on tulossa. Kyllä me pelaajien kanssa uskomme ja luotamme itseemme.”

Otteluun pääsee vihdoin myös yleisöä enemmän mitä pitkään aikaan. Joukkue toivookin kannattajia saapuvan paikan päälle runsain määrin, sillä kotiyleisön tukea joukkue on kaivannutkin! Lippujen hinnat ovat 7/5€.

Ottelu alkaa tiistaina Kaupissa kello 19 ja näkyy luonnollisesti myös Ruudusta asiantuntevasti selostettuna: https://www.ruutu.fi/stream/3858323.

Seuraavaa kotiottelua ei tarvitse kauaa odotella, sillä se pelataan jo tulevana lauantaina 3. heinäkuuta. Silloin kello 15 Kaupissa alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu FC Honka.