Anssi Yliselle jatkosopimus – Uutta kautta ollaan jo rakentamassa

”Professori” Ylinen seuraa suojattiensa otteita rauhallisesti – Pelaajilta odotetaan itsenäisiä ratkaisuja kentällä

 

Ilveksen Kansallisen Liigan joukkuetta tällä kaudella luotsannut Anssi Ylinen on solminut seuran kanssa jatkosopimuksen koskien kautta 2024. 52-vuotias kokenut valmentaja tuo kaivattua jatkuvuutta joukkueen valmennukseen. Samalla Ilves on aloittanut jo ensi kauden joukkueen rakentamisen, vaikka panosta on riittävästi vielä tällekin kaudelle.

Huikea nousu tasoihin neljän maaliin takaa lämmitti ”professorin” mieltä

Lauantaisessa vierasottelussa Ilves oli avausjakson jälkeen neljä maalia tappiolla PK-35:ttä vastaan, mutta nousi lopulta tasapeliin. Peritamperelaiseen tapaan Anssin mielestä ”kiitos kuuluu koko joukkueelle.”

Eka jakso oli meiltä kyllä vaatimaton. Koko joukkueen puolustaminen oli huonoa, ei todellakaan mene pelkästään puolustuksen tai maalivahdin piikkiin. Pelaajat itsekin myönsivät tämän tauolla ja ottivat vastuuta. Eikä meidän pallonhallinnassakaan ollut kehumista. Olimme pelokkaita ja arkoja.”

”Tauolla puhuttiin ihan suoraan asiasta, yhtään taktista piirrustusta ei tullut taululle. Sovittiin pelaajien kanssa, että otetaan kaikki aika ja tila vastustajalta pois. Kaikkien oli oltava valmiina kamppailemaan.”

Toinen jakso olikin ihan hyvä, vaikka maaleja ei tuntunutkaan syntyvän. Vaihtopelaajat tulivat todella hienosti mukaan peliin, mutta myös poisvaihdetuilla oli tärkeä merkitys. He omalla tekemisellään olivat kypsyttäneet vastustajaa ja näin mahdollistivat tuoreiden pelaajien merkitystä. Koko joukkueelle kiitos toisen jakson pelaamisesta.

Uuden kauden rakentaminen on alkanut – Verkot on vesillä jo tällekin kaudelle

Päävalmentajan pistettyä nimensä sopimukseen, siirtyy seurajohto pelaajiston kanssa keskusteluihin. Ilves on jo kartoittanut pelaajien tulevaisuuden suunnitelmia ja niin runkopelaajat kuin tulevaisuuden tähdet halutaan pitää mukana. Toki taloudelliset ja opiskelulliset seikat tuovat omat mausteensa soppaan.

Ilveksen tavoite on nuorista lähtien kehittää pelaajia edustustasolle, mutta tämän ei tarvitse olla viimeinen portti. Autamme pelaajia pääsemään eteenpäin ja korkeammille tasoille. Tarkoitus on saada sellaiset puitteet, ettei pelaajan tarvitse Suomen sisällä siirtyä päästäkseen ulkomaisille kentille ammattilaiseksi. Uuteen Tammelaan siirtyminen varmaankin jollain aikavälillä antaa seuralle myös taloudellisia mahdollisuuksia kamppailla pelaajista.”

Me haluamme pitää kiinni aika monesta pelaajasta ja meillä on myös suhteellisen pitkä lista muualla pelaavista pelaajista. Olosuhteet ensi vuonna on Tampereella huippuluokkaa, joka varmasti tuo lisähoukutusta siirtyä meille. On jotain keskusteluita käyty tämän loppukauden osaltakin uusien pelaajien suhteen. Asiat ovat kuitenkin vielä sen verran kesken, etten uskalla sen enempää sitä avata. Kaisa Juvonen meiltä kuitenkin lähtee takaisin Pohjois-Amerikkaan, hänelle iso kiitos kaikesta.”

Pelaajista halutaan luoda itsenäisesti ajattelevia monikäyttöisiä pelaajia – Valmentajakaan ei aina ole oikeassa”

Haluan kehittää pelaajia taitavemmiksi, totta kai. Yksilöiden on kuitenkin yhä enemmän pystyttävä pelaamaan eri pelirooleissa, -muodoissa ja -paikoilla. Tietää milloin pitää pelata vähän passiivisemmin tai aggressiivisemmin. Itse siellä kentällä pitää pystyä havannoimaan ja tekemään päätöksiä, ilman että valmentaja koko ajan kertoo mitä on tehtävä. Valmentajakaan ei aina ole oikeassa, sekin pitää muistaa. Näistä asioista pelaajien kanssa käydään todella paljon keskusteluita ja katsellaan videoita. Silloinkin haluan heidän itse huomaavan asioita, ilman että itse osoitan niitä.”

Ilves pelaa vielä tulevana tiistaina Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelun FC Futuran vieraana. Tämän jälkeen joukkue pääsee pienelle maaottelutauolle ja palaa akut ladattuina kamppailemaan Kansallisen Liigan sijoituksista.

.