Raportti: TiPS oli tyly emäntä ja päätti Ilveksen pisteputken

Varakapteeni Laura Kattelus jahtaa keltavihreiden kanssa voittoa taas lauantaina 24.7. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen kolmen ottelun mittainen pisteputki katkesi Tikkurilassa suurinumeroiseen tappioon. Erittäin vahvasti pelannut kotijoukkue pakotti keltavihreät puolustamaan todella alhaalta, eikä paukkuja toimiviin vastahyökkäyksiin jäänyt tarpeeksi.

TiPS – Ilves 5-0 (1-0)

Avausjakso

Ilves lähti sarjakakkosta vastaan tietoisena siitä, että joutunee pelissä enemmän puolustamaan kuin hyökkäämään. Heti ensiminuuteista alkaen kotijoukkue TiPS piti pelin ohjia käsissään ja pakotti Ilveksen puolustamaan melko syvältä.

Keltavihreä puolustus oli kovan paineen alla, mutta kesti suhteellisen hyvin kotijoukkueen vyörytykset. Ilveksellä oli tarkoituksena pyrkiä nopeilla vastahyökkäyksillä iskemään itse, mutta syvällä pelaaminen ei oikein mahdollistanut riittävän monen pelaajan ehtimistä mukaan vastahyökkäyksiin.

Maalivahti Roosa Karppinen oli useasta takaiskusta huolimatta todella hyvä. Avausjaksollakin hän pystyi vaarallisia tilanteita torjumaan, mutta ei kuitenkaan onnistunut venymään Jenna Topran tarkkaan sijoitukseen.

Ilveskin sai aivan jakson lopulla muutaman hyvän hyökkäyksen aikaiseksi ja paras paikka siunaantui Silja Tuomiselle. Kotijoukkueen puolustus oli kuitenkin tilanteessa vahvempi ja pystyi pitämään maalinsa koskemattomana.

Toinen jakso

Toiselle jaksolle Ilves saapui nälkäisenä ja halusi onnistua tasoittamaan pelin nopeasti. Pitkillä syötöillä joukkue pyrki murtamaan tikkurilaisten puolustusta ja prässääminen oli huomattavasti avausjaksoa aggressiivisempaa.

Hyökkäykseen panostaminen antoi kuitenkin kotijoukkueelle enemmän tilaa omille vastahyökkäyksilleen ja kesken hyvän Ilveksen painostuksen onnistui Topra toistamiseen maalinteossa.

Kahden maalin takaa-ajossa Ilves pyrki avaamaan oman maalitilinsä, mutta hyökkäyksissä ei saatu annettua riittävän laadukkaita syöttöjä ja pallonmenetykset päästivät TiPS:n pälkähästä. Karppinen esitti maalillaan lukuisia torjuntoja, joista varsinkin yhden käden torjunta Emmi Sirenin avopaikasta laukomaan palloon on ehkä kauden upein torjunta.

Ilves oli tuomassa kolmen pelaajan vaihdolla tuoreita jalkoja kentälle, mutta juuri ennen vaihtoja onnistui TiPS iskemään kolmannen maalinsa ja pelin ratkaisu alkoi häämöttämään. Vahvaa hyökkäyspelaamista esittänyt kotijoukkue onnistui vielä kahdesti maalinteossa ja piti pisteet Tikkurilassa.

Ilveksen päävalmentaja Anssi Ylinen oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen.

”Avausjaksolla jouduimme puolustamaan todella alhaalta, joka varmasti verotti meidän voimavarojamme. Jakson juomatauolla teroitin pelaajille, että meidän täytyy saada enemmän palloa hallintaan, mutta siihen emme kovasta yrityksestä huolimatta pystyneet. Vastustaja oli tänään meitä parempi. Kuitenkin vaan 1-0 ensimmäisen jakson tulos eli ei peli ollut vielä mitenkään ratkennut.”

Ilves juoksi toiselle jaksolle tarkoituksenaan kamppailla pisteistä aivan tosissaan. Tällä kertaa hyvä yrityskään ei kuitenkaan riittänyt, vaan joukkueen pisteputki katkesi tylyin numeroin.

”Tauolla vielä puhuimme siitä, että meidän täytyy saada nopeammin pallo hallintaan. Emme missään nimessä tyytyneet puolustamaan niukkaa tappiota, vaan halusimme taistella pisteistä. Meillä kuitenkin pelaajien etäisyydet kasvoivat liian suuriksi eikä jalkoja meinannut riittää tarpeeksi, joten linjojen taakse jäi kotijoukkueelle liikaa tilaa iskeä.

Tappio, varsinkin suurinumeroinen, vetää aina mielen matalaksi. Ilves-pelaajat aloittavat kuitenkin valmistautumisen jo seuraavaan otteluun, jossa on tarkoitus pisteiden makuun palata.

”Kyllähän kopissa aika hiljaisia pelaajia pelin jälkeen oli. Yleensä niin puheliaat ja hymyilevät pelaajat olivat pettyneitä lopputulokseen. Periksi emme kuitenkaan anna, vaan kaikki ovat valmiita tekemään töitä sen eteen, että lauantaina kotikentällä palataan voittokantaan.”

Lauantaina 24. heinäkuuta kello 15 alkavaan otteluun saapuu vastustajaksi Helsingistä PK-35. Tervetuloa kannustamaan Ilves tuolloin kotivoittoon!

TiPS – Ilves 5-0 (1-0), Tikkurila N 1, Vantaa

Maalintekijät:

23’ 1–0 Topra Jenna

51’ 2–0 Topra Jenna

64’ 3–0 Kainulainen Elli-Noora

67’ 4–0 Topra Jenna

75’ 5–0 Hassinen Neea