Ennakko: Ilvekselle vieraita pääkaupungista – Mitaleista taisteleva HJK mittaa kotijoukkueen vireen

Loistavaa kautta pelaava Helmi Perkaus saa olla lauantaina tarkkana HJK:n vaarallisten hyökkääjien kanssa.

Liigan sarjataulukon kuutosena ja kolmosena majailevat Ilves ja HJK iskevät lauantaina yhteen toistamiseen tällä kaudella. Klubi on vahvasti taistelemassa mitaleista, kun taas Ilveksen tavoitteena on nousta viiden parhaan joukkoon ja syksyn mestaruussarjaan.

Kauden avauskierroksen kohtaaminen toukokuussa Bolt Arenalla päättyi Klubin 4–0 voittoon, joten ennakkosuosikkina helsinkiläiset saapuvat Tampereelle. Ilves tosin on nyt neljän ottelun pisteputkessa ja paljon peliään keväästä parantanut, joten Kaupissa nähdään tiukka kamppailu voitosta.

 

HJK

HJK on ollut Ilvekselle viime vuosina todella hankala vastustaja, sillä edellisen kerran keltavihreät ovat kaataneet Klubin kesäkuussa 2017. Tuolloin ottelun ainoan osuman laukoi nykyisin joukkueen valmennustiimiin kuuluva Johanna ”Junnu” Salmijärvi.

Kauden avauskohtaamisessa Klubin maalintekijöinä olivat Lotta Lindström kahdesti sekä Ria Karjalainen ja Joanna Tynnilä. Maalinsa puhtaana piti puolestaan ex-Ilves Annika Laihanen.

HJK lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Kauden aikana tappiota on heille kertynyt ainoastaan kolme, kaikki hiukan yllättäen heidän kotikentällään. Kauden avausottelussa FC Honka voitti 0–1, mutta myöhemmin kesällä TPS haki täydet pisteet 0–3 ja Åland United 1–4 vierasvoitoillaan.

Helsinkiläisten paras maalintekijä on kahdesti Ilvestäkin vastaan onnistunut Lindström, jolla on kasassa jo seitsemän osumaa. Neljään osumaan on yltänyt Lotta Kalske ja kolme maalia ovat paukuttaneet Karjalainen sekä Milja Kiviranta.

 

Nimikirjoituksia ja keltavihreä ilta

Ilveksen ja HJK:n välinen jännitysnäytelmä starttaa Kaupissa klo 14. Ottelun puoliajalla Helmareiden keskikenttäpelaaja Katariina Kosola jakaa nimikirjoituksia kaikille halukkaille. Hämeenlinnasta lähtöisin oleva Katariina pelasi aikoinaan myös Ilveksen B-tytöissä. Tie vei kuitenkin nopeasti HJK:hon, josta ammattilaisura aukeni Ruotsin kentille.

Kauppi 3:n alueelta löytyvät lauantain ottelussa tuttuun tapaan kioski sekä anniskelualue. Ottelun jälkeen klo 18 Kaupissa jatkuu keltavihreä ilta, sillä miesten Ilves/2 isännöi Kakkosen länsilohkossa GrIFK:ta. Tervetuloa viettämään huimaa lauantai-iltaa Kaupin urheilupuistoon!

Ja etäfanit pääsevät totta kai seuraamaan ottelua Ruutu+:n lähetyksestä: https://www.ruutu.fi/stream/4351993.