Äitienpäivän huikea kärkikamppailu – Ilves kohtaa HJK:n Bolt Arenalla

Ilveksen monipuolinen hyökkäyspelaaminen on tuottanut tulosta alkukaudesta . Kuva: Jyri Sulander / SPL

Kansallisen Liigan kärkiottelussa kohtaavat äitienpäivänä tappiottomat HJK ja Ilves. Klubi on ollut vuosien saatossa Ilvekselle todella vaikea voitettava, mutta tällä kertaa tupsukorvilta löytyy tarvittavaa itseluottamusta ja pelirohkeutta haastaa kovakuntoinen kotijoukkue.

HJK:lle sunnuntain ottelu on jo viikon toinen, torstaina he hakivat Lilli Halttusen loppuminuuttien maalilla 0-1 vierasvoiton KuPS:sta. Klubi on voittanut kaikki neljä pelaamaansa liigapeliä ja on kaksi pistettä Ilvestä edellä. Varsinkin Klubin puolustuspelaaminen on ollut vahvaa, sillä kolmessa edellisessä pelissä heille ei ole tehty ainuttakaan maalia.

Ilves on saanut koko viikon keskittyä harjoitteluun, joskin pitivät viime perjantain ottelun jälkeen kolmen päivän miniloman. Perjantaina sarjanousija PKKU jäi Tammelassa keltavihreiden jalkoihin maalein 4-0. Anna Olmala tykitti hattutempun ja lupaava nuori hyökkääjä Tessa Perttula iski uran avausmaalinsa. Nelli Hautamäki venytti nollapeliputkensa kahden ottelun mittaiseksi.

Klubi on ollut viime vuosina Ilvekselle todella hankala vastustaja eikä voittoa ole irronut ”naismuistiin”. Tämän kauden Ilves on kuitenkin kaikilta osa-alueilta valmiimpi haastamaan niin Klubin kuin kenet tahansa. Pelaajat ovat sisäistäneet valmennuksen pelisuunnitelman hyvin ja ovat myös sitä sitoutuneet nöyrästi toteuttamaan. Vahvaan puolustuspelaamiseen pohjautuva pelaaminen ei ole kuitenkaan syönyt tehoja hyökkäyspelaamisesta, mistä on osoituksena kymmenen tehtyä maalia neljään otteluun. Hyvä alkukausi on vahvistanut pelaajien itseluottamusta entisestään.

Ottelu pyörähtää käyntiin Bolt Arenalla klo 14 ja tuttuun tapaan ottelun lähettää suorana Ruutu+ Urheilu asiantuntevasti selostettuna.