Ilvekselle kauden ensimmäinen tappio – HJK maalin verran terävämpi

Tiukasta taistelusta huolimatta Ilves jäi pisteittä kärkiottelussa. Kuva: Maro Kulo

HJK – ILVES 1-0 (0-0)

Äitienpäivänä ei Ilves päässyt pisteillä juhlimaan, kun HJK oli maalin verran parempi Kansallisen Liigan kärkiottelussa. Kauden ensimmäisestä tappiosta huolimatta joukkue säilytti toisen sijan sarjataulukossa.

HJK aloitti ottelun heti terävästi ja hätyytteli Nelli Hautamäkeä jo ottelun toisella minuutilla. Klubin Jenna Topra rakenteli kotijoukkueen tilanteita ja yhdeksännellä minuutilla tarjoili Sara Sievistölle avopaikan pilkun kohdalle, muttä tälläkin kertaa Nelli veti tilanteessa pidemmän korren.

Ilves oli avausjaksolla enemmän vastaanottavana osapuolena, mutta sai myös itse aikaiseksi vaarallisia vastahyökkäyksiä. Aivan todella vaarallisia tilanteita joukkue ei kuitenkaan saanut rakennettua. Keltavihreiden puolustusasenne oli kuitenkin kohdillaan ja työmoraali korkealla eikä HJK saanut omia tilanteitaan hyödynnettyä. Maalille asti tulleet pallot Nelli hoiteli jälleen kylmän viileästi väljemmille vesille.

Tauolla Ilves suoritti yhden vaihdon, kun pikku loukkantumisestaan toipunut Anela Ljesnjanin korvasi Saana Tuomalan keskikentällä. HJK jatkoi pelin hallintaa ja onnistui vajaan tunnin kohdalla myös maalinteossa. Lotta Kalske sai boxissa vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon tarkasti Nellin käsien kautta aivan takakulmaan. Hiukan maalin jälkeen Ilves juoksutti kentälle Heta Olmalan ja Lotta Lähteenmäen Amelia Luotosen ja Viivi Spetsin tilalle ja hetkeä myöhemmin vielä Tessa Perttulan Elli Mäkipelkolan tilalle tuomaan hyökkäykseen tuoreita jalkoja.

Kotijoukkue ei kuitenkaan antanut Ilvekselle juurikaan mahdollisuuksia kunnon takaa-ajoon vaan piti palloa itsellään ja luoden omia hyökkäyksiään. Viimeisenä vaihtona Ilves toi vielä Aino Rasisen Laura Ojalan tilalle, mutta tämäkään ei tuottanut tällä kertaa tulosta.

HJK jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan kaikki viisi otteluaan. KuPS voitti oman ottelunsa ja nousi Ilveksen kanssa samaan pistemäärään, mutta Ilves on paremman maalieron turvin kuopiolaisten edellä.

Seuraavaksi Ilves kohtaa tulevana viikonloppuna JyPK:n Jyväskylässä ja lauantaina 25.5. saapuu Tammelaan juurikin KuPS tupsukorvien vieraaksi.

Ilveksen kokoonpano:
4 Stina Virkkala
5 Anna Olmala (C)
7 Nelly Lehtilä
9 Saana Tuomala 46′ -> 8 Anela Ljesnjanin
12 Viivi Spets 62′ -> 11 Lotta Lähteenmäki
13 Amelia Luotonen 62′ -> 22 Heta Olmala
23 Laura Ojala 84′ -> 14 Aino Rasinen
24 Elli Mäkipelkola 69′ -> 17 Tessa Perttula
27 Helmi Perkaus
34 Milja Siiki
37 Nelli Hautamäki (mv)

Vaihtopelaajat:
25 Iris Lukkarila
31 Viivi Mäki-Kamppi (mv)

Maalit:
57′ 1-0 Lotta Kalske