VIFK – Ilves 1-9 – keltapaitainen vierasjoukkue oli vahvempi Vaasassa

Tämän näköinen vierasjoukkue kävi nappaamassa täydet kolme pistettä Vaasasta!

Ilves lähti Kansallisen Cupin ensimmäiseen vierasotteluun Vasa IFK:ta vastaan lauantaina suhteellisen kapealla pelaajistolla. Vaihtopenkillä oli ainoastaan kolme pelaajaa, kun maalivahti Nelli Hautamäen kanssa penkillä aloittivat pitkästä aikaa kokoonpanossa nähty hyökkääjä Sofia Määttä ja Ilves/2:n kanssa juuri äskettäin sopimuksen rustannut uusi kasvo, Yasmin Baasousi.

Keltavihreiden maalilla avauksessa nähtiin Meri Hämäläinen, joka pelasi samalla kauden ensimmäisen cup-ottelunsa. Nuori Helli Ahonen sai avauksen paikan ja pelasikin täydet 90 minuuttia. Ottelu oli Hellille vasta toinen kilpailullinen peli edustuksessa, TPS-kotiottelun pikaesiintymisen jälkeen.

Ottelu Fennia Arenalla alkoi lauantaina kello 17:15.

Ensimmäinen jakso

Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa jo ottelun alkuminuuteilla, avausmaalia saatiin odottaa kuitenkin 8. peliminuutille. Pipsa Saarilahti upotti keltavihreille tuomitun pilkun varmasti oikeaan alakulmaan, huijaten VIFK-maalilla aloittaneen Lotta Rosenströmin väärään kulmaan.

Kotijoukkue tasoitti tilanteen viitisen minuuttia Pipsan avausosumasta, kun ex-Ilves Heidi Rannikko sai pomppineen pallon itselleen ja pääsi nokikkain Merin kanssa. Rannikko upotti pallon oikeaan alakulmaan. Kyseessä oli VIFK:n ensimmäinen täysosuma Kansallisessa Cupissa.

Tasatilanne ei pysynyt voimissaan kauaa, sillä kuusi minuuttia tasoitusosumasta, Pipsa laittoi itsensä toistamiseen maalitilastoihin. Heta Olmala löysi läpisyötöllään linjan taakse juosseen numero kympin, joka nosti pallon tyylikkäästi maaliin.

Viisi minuuttia Pipsan toisesta, Ilves iski jälleen. Boksissa rymisteltiin siihen malliin, että VIFK:n maalivahti Rosenström jäi maahan makaamaan, mutta erotuomari Valtteri Vikstedt ei nähnyt tilanteessa vääryyttä. Pallo pomppi sekoilun jälkeen pariin kymmeneen metriin, josta Patricia Bohui nosti pallon verkkoon. Rosenström loukkasi itseään niin, että hänen tilalleen maalin suulle vaihdettiin Alexandra Moliis.

Hetalla ja Patricialla oli omat paikkansa viedä keltavihreät kolmen maalin karkuasemaan, mutta neljättä maalia saatiin odotella ensimmäinen jakson lisäajalle saakka. Heta viiletti kuin tuulispää, eikä sinipaitainen puolustus saanut hyökkääjää kuriin. Soolojuoksu päättyi varmaan vasemman jalan viimeistelyyn takanurkkaan, ohi maalivahdin.

Tauolle näin ollen 1-4 lukemissa.

Toinen jakso

Jälkimmäistä jaksoa oli takana vain muutama minuutti, kun Heta kävi noukkimassa päätyrajalle pomppineen pallon. Samaan aikaan ”Patra” teki omaa nousuaan maalin eteen ja onnistui pääsemään VIFK-puolustukselta sen verran karkuun, että sai tökätä pallon maalin edestä tyhjään rysään. Patrician lauantain toinen maali.

Ensimmäisen puoliajan tapaan, myös kotijoukkue sai omia paineistushetkiään Ilveksen maalille, mutta Meri yhdessä adjutanttiensa Anna Olmalan, Helmi Perkauksen, Sofia Laineen ja Hellin kanssa kesti pahimmat estelyt.

Vajaan 70. peliminuutin kohdalla nähtiin lauantain ensimmäinen hattutemppu. Pipsa karkasi taas VIFK:n puolustuslinjalta syöttökone Hetan pistosta ja maalasi päivän kolmannen maalinsa varmasti alakulmaan. Hattua päästä, Pipsa!

Seuraavat maalit seurasivat nopeaan tahtiin toisiaan. Ensin kippari Saana Tuomala ampui pallon kaukaa verkon perukoille, siirtäen lukemiksi 1-7.

Hetki Saanan maalista nähtiinkin se lauantain toinen hattutemppu. Tuuli Viinikka viiletti tottuneesti oikeaa laitaa pitkin ja löysi poikittaissyötöllään rangaistupisteen kohdille hiipineen Patrician. Hyökkääjän viimeistely ykkösellä painui oikeaan alakulmaan. Hattua päästä, Patra!

Kun ottelua oli jäljellä vartin verran, Ilves teki päivän ainoat vaihtonsa. Tuuli ja kolmen maalin Patricia tekivät tilaa Sofialle ja Yasminille, joille molemmille ottelu oli ensimmäinen laatuaan Kansallisessa Cupissa.

Sofia pääsi kirjauttamaan itsensä maalitilastoihin ja Yasmin syöttötilastoihin viitisen minuuttia kentälle tulonsa jälkeen. Yasmin nousi oikeaa laitaa myöten ja löysi syötöllään keskellä boksia päivystäneen Sofian. Raumalaisen tarkkaakin tarkempi oikean jalan laukaus kiersi vasempaan alakulmaan.

1-9 loppulukemat oli näin ollen nähty, vaikka keltapaitainen vierasjoukkue hätyyttelikin ihan tosissaan maalia vielä muutamaankin otteeseen loppupelin aikana.

Ilves nousi voitollaan tasapisteisiin lohkon kärkeen yhdessä TPS:n kanssa, mutta turkulaisilla on ottelu vähemmän pelattuna. VIFK emännöi Tepsiä tulevana lauantaina kello 17:15.

VIFK – Ilves ottelun kohokohdat voi käydä katsomassa VIFK:n Solidsport-kanavalta: https://solidsport.com/vifk/watch/vifk-ilves-9df810cf-c6ac-4a27-a346-02b8155ddacd. Katseluoikeus vaatii palveluun rekisteröitymisen tai sisäänkirjautumisen.

Ilves pitää taukoa peleistä hiihtolomaviikon ajan, Kansallinen Cup jatkuu ja samalla alkulohkovaihe päättyy ensi viikon lauantaina vierasottelulla Turussa.

VIFK – Ilves 1-9 (1-4)