Kansallinen Cup jatkuu launtaina – matka käy Vaasaan VIFK:n vieraaksi

Heta ja Sara lähtevät vääntämään lauantaina Vaasaan. Todennäköisesti vaasalaisia vastaan, ei toisiaan! Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves matkaa lauantaina noin 340 kilometriä luoteeseen päin, kun edessä on ensimmäinen vierasottelu Kansallisessa Cupissa. Ykkösessä pelaava Vasa IFK emännöi keltavihreitä Fennia Arenalla. Ottelu alkaa lauantaina kello 17:15.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun niin, että Turun Palloseura on ollut parempi edellisessä cup-ottelussa. Turkulaiset hakivat Pirkkahallista cup-pisteet pari viikkoa takaperin 0-2 voitolla.

Edellisenä viikonloppuna TPS otti VIFK:stä kotivoiton, loppulukemien ollessa 1-0. Viivi Ollonqvist iski ottelun ainokaisen 59. peliminuutilla. VIFK pääsi pelaamaan ylivoimalla reilut parikymmentä minuuttia, kun Viivi Spets nappasi kahden keltaisen kortin voimin punalapun 68. minuutilla.

Vaasalaisten kiri ei kuitenkaan tuonut maalia ja TPS jatkaa näin ollen puhtaalla pelillä lohkon kärjessä. VIFK:n maalitili on vielä avaamatta Kansallisen Cupin osalta, joten joukkue lähtee varmastikin hanakasti hakemaan maaleja lauantaina kotonaan tupsukorvia vastaan.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen käytiin Pirkkahallissa kolme viikkoa sitten. Lauantai näyttää kuinka voimasuhteet ovat heilahdelleet tämän jälkeen.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Anssi Ylinen oli aiemmin tällä viikolla Mika Laakson haastattelussa, jossa hän kommentoi myös tulevia Kansallisen Cupin pelejä.

”Koetetaan vahvistaa sitä meidän pelitapaa, niin puolustuksellisesti kuin hyökkäyksellisesti. Nämä on hyviä oppimisen paikkoja ja on kiva, kun nämä on kilpailullisia pelejä. Halutaan, että on haastettakin.”

Päävalmentaja Ylisen haastattelu löytyy kokonaisuudessaan YouTubesta, ILVESTV-kanavalta: https://youtu.be/29mxHUP5kOM.

VIFK – Ilves Kansallisen Cupin ottelun voi puolestaan katsoa VIFK:n Solidsport-kanavalta: https://solidsport.com/vifk.

Keltavihreiden Kansallisen Cupin lohkovaiheen päätöspeli pelataan Turussa lauantaina 11. maaliskuuta.