Tehokas KuPS kaatoi ensimmäisen vieraspelinsä pelanneen Ilveksen

KuPS – Ilves 5-1 (4-0)

Kauden ensimmäiseen vieraspeliinsä Ilves matkusti Kuopioon, jossa hallitseva mestari emännöi tupsukorvia. Hiukan bussijaloista kärsinyt Ilves ei saanut avausjaksolla vielä peliään kulkemaan ja tehokkaat emännät hyödynsivät paikkansa iskien neljän maalin johdon.

Gentjana Rochi vei KuPS:n johtoon ottelun 13. minuutilla, kymmenisen minuuttia myöhemmin asialla oli Aino Kröger. Puolen tunnin pelin jälkeen kuopiolaiset iskivät kaksi pikamaalia, joista ensimmäisen teki Anni-Maija Kauppila ja Kröger toisen.

Toisella jaksolla Ilves pelasi huomattavasti paremmin ja saikin kotijoukkuetta enemmän paikkoja luotua. Jakson maalit menivät kuitenkin tasan, kun KuPS:lta onnistui Rochi ja Ilveksen ainokaisesta vastasi Lotta Lähteenmäki.

Päävalmentaja Anssi Ylinen näki ottelusssa paljon hyvääkin, eikä numerot antaneet aivan koko kuvaa ottelun kulusta.

Kups oli tehokas varsinkin alussa. En tiedä oliko meillä bussijalat vai vaan kovempi vastustaja, mutta emme päässeet riittävän lähelle vastustajaa ja saivat sitä kautta pelin hallinnan. Kyllä heidän neljän maalin johtonsa oli ihan oikeutettu maalipaikkoihin nähden, mutta emme mitenkään joutuneet silti makaamaan matalassa blokissa. Kyllä meilläkin omat hyökkäyksemme oli, mutta varsinkin tilanteenvaihdoissa emme olleet riittävän vahvoja. Emme myöskään osanneet oikein puolustaa heidän avaamistaan, joten he pääsivät sitä kautta omiin hyökkäyksiinsä.

Puoliajalla käytiin läpi heidän tekemisiään ja reagoitiin siihen mielestäni hyvin. Varsinkin toisen jakson loppua kohti aloimme saada yhä enemmän maalipaikkoja, joista kuitenkin vain yksi saatiin tehtyä. Hienoa että Lotta sai onnistumisen maalin muodossa, hän on tehnyt paljon töitä kuntoutuakseen pelikuntoon. Olemme häntä peluuttaneet niin harjoituksissa kuin peleissäkin systemaattisesti minuuttimääriä kasvattaen ja nyt näyttää lupaavalta.

Hiukan meillä on ollut flunssa-aalto kaatamassa pelaajia, tänäänkin esimerkiksi Viivi Spets pelasi poikkeuksellisesti topparin paikalla suoriutuen siitä erinomaisesti. Viivi on kokenut pelaaja, joka ei turhistä hätkähdä kentällä vaikka virheen tekisikin. Nöyrä joukkuepelaaja, joka taistelee kaikki tilanteet loppuun saakka.

Seuraavan harjoitusottelunsa Ilves pelaa tämän viikon lauantaina JyPK:n vieraana. 6.4. on vuorossa kenraaliharjoitus 13.4. alkavaa Kansallista Liigaa varten ja klo 13.30 Vuoreksen kentällä pelattavaan otteluun saapuu vastavierailulle KuPS.