Suomen Cup -ennakko: Finaalipaikka jaossa Kaupin torstai-illassa

Helmi Perkaus väänsi HPS:ää vastaan runkosarjan päätösottelussa. Torstaina Suomen Cupin välierässä Kauppiin saapuu KuPS.

Ilves ja KuPS ratkaisevat ensimmäisen Suomen Cupin finalistin torstaina Kaupin urheilupuistossa. Cup-välierä alkaa Kauppi 3:lla kello 17.

HJK ja PK-35 Vantaa pelaavat toisesta finaalipaikasta maanantaina Helsingissä. Naisten Suomen Cupin finaali pelataan Olympiastadionilla sunnuntaina 1. lokakuuta kello 15.

Ilveksellä on käynnissä olevalla viikolla luvassa kaksi ottelua ja vieläpä kaksi kotiottelua, kun viikko huipentuu sunnuntaina Haastajasarjan avaukseen ONS:ää vastaan.

KuPS aloittaa europelien johdosta liigan Mestaruussarjan pelinsä vasta keskiviikkona 13. syyskuuta. KuPS on mukana Mestarien liigan karsinnoissa, joiden ensimmäinen kierros pelataan miniturnauksina. Niin sanottu välieräottelu on edessä keskiviikkona 6. syyskuuta.

 

KuPS:n matka Suomen Cupin välieriin

KuPS tuli mukaan Suomen Cupiin vasta 5. kierrokselta, joten cup-otteluita on takana vasta kaksi kappaletta.

Kuopiolaiset aloittivat taipaleensa Pirkanmaalla, Nokian keskuskentällä. Mustakeltainen liigaryhmä ei antanut Kolmosessa pelaavalle FC Nokialle armoa, vaan haki Nokialta 0-13 vierasvoiton.

Puolivälierävaiheessa joukkue sai sitten vastuksen sieltä kovimmasta päästä, kun kolme edellistä Suomen Cupia nimiinsä vienyt Åland United emännöi kuopiolaisia saarella. KuPS voitti 5. elokuuta pelatun ottelun maalein 0-2, vahvan kauden pelanneen Anni Hartikaisen sekä siinä vaiheessa juuri joukkueeseen liittyneen Roosa Ariyon maaleilla.

 

Ilveksen matka Suomen Cupin välieriin

Ilves on tahkonnut Suomen Cupia kolmannelta kierrokselta lähtien ja välieräottelu on ensimmäinen kotiottelu.

Cupin avausottelu toki pelattiin Tampereella, kun Ilves/2 emännöi kotiotteluaan Vuoreksessa. Edustusjoukkue meni jatkoon 0-5 voitolla, maaleista vastasivat Elli Mäkipelkola, Kaisa Juvonen, Moona Laine, Pipsa Saarilahti ja Anna Olmala.

Neljännellä kierroksella keltavihreiden matka kävi tuttuun Ouluun kesäkuun 21. päivä. Kippari Olmala rokotti kasvattajaseuraansa kahdesti, Saana Tuomalan tavoin. Nella Kettunen iski yhden maalin, Inka Sarjanoja puolestaan toi oululaiset vielä peliin mukaan 63. minuutin maalilla, mutta Ilves otti jatkopaikan 1-5 voitolla.

Viides kierros toi tupsukorville eksoottisen vastustajan, kun arpaonni heitti joukkueen Porvooseen ja Kakkosen kärkikahinoissa mukana olevan FC Futuran vastustajaksi. Maalivainunsa löytänyt kesälaina Kaisa iski kaksi maalia, Annan, Inari Salon ja Sofia Määtän iskiessä yhdet osumat. 0-5 vierasvoitto vei Ilveksen puolivälieriin.

Kahdeksan parhaan joukossa Ilves sai vastustajan sarjaporrasta ylempää, kun Ykkösen runkosarjan nimiinsä vienyt JyPK emännöi puolivälieräottelua 5. elokuuta. Tutut nimet Anna ja Sofia veivät vierasjoukkueen kahden maalin karkumatkalle neljän minuutin sisällä syntyneillä osumilla. Jyväskyläläisten Pauliina Pirinen toi sisukkaasti kotijoukkueen maalin päähän, mutta Ilveksen johto piti loppuun saakka ja välieräpaikka varmistui 1-2 voitolla.

Ilveksen tämänhetkisestä maalivahtitriosta jokainen on päässyt pelaamaan Suomen Cupissa. Nelli Hautamäki torjui Ilves/2- ja Futura-voitot ja ”Nele” tuli Roosa Karppisen loukkaannuttua maaliin myös ONS-vierasvoitossa vartin kohdalla. Meri Hämäläinen torjui JyPK-voiton puolivälierävaiheessa. Kuinka ruletti pyörii, kuka nähdään Ilveksen tolppien välissä torstaina?

 

Perkauksen perkaukset

Joukkueeseen vahvasti sisään tullut Helmi Perkaus on pelannut Ilveksen takalinjoilla kaikissa neljässä Suomen Cupin ottelussa, kellottaen täydet minuutit.

Helmi nähtäneen pysäyttämässä KuPS-hyökkäyksiä myös torstaina.

Liigaottelut päättyivät pettymykseen, kun HPS haki pisteet Kaupista. Miten tappio käsiteltiin joukkueen kesken?

”Vähän yleisellä tasolla puhuttiin mitä halutaan loppukautena parantaa, mutta sen jälkeen ollaan keskitytty vain Cupin peliin.”

Onko liigapeleissä ja Suomen Cupin peleissä suuria eroja?

”Ainakin pelillisissä asioissa, jos vastustaja on ollut alemmalta sarjatasolta. Tietysti myös panos, kun pisteitä ei jaeta, vaan on voitettava.”

KuPS on ollut vahva, niin kuin edellinen liigakohtaaminenkin osoitti. Millä eväin aiotte napata finaalipaikan kuopiolaisten nenän edestä?

”Pitää olla todella aggressiivinen, puolustaa tiiviisti ja minimoida KuPSin hyökkäykset. Totta kai pitää myös pystyä laittamaan omista paikoista pallo maaliin.”

Jos joku ei nyt ole vielä tällä kaudella käynyt kannustamassa teitä Kaupissa, niin miksi kannattaisi tulla paikan päälle torstaina?

”Panos on tosi iso, joten jännitystä ei varmasti tule pelistä puuttumaan. Tarvitaan jokaisen kannattajan tuki, jotta finaalipaikka napataan. Toivottavasti jokainen tulee Kauppiin meitä kannustamaan!”

 

Lippuja Suomen Cupin välierään saa Kauppi 3:n lipunmyynnistä hintaan 7/5 euroa, portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua eli kello 16. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkuetta taistelussa paikasta cup-finaaliin!

Ilveksen otteita Suomen Cupissa ei ole aiemmin päässyt seuraamaan Ruudun kautta, mutta välierä näkyy palvelusta. Lähetys alkaa 10 minuuttia ennen pelin alkua: https://www.ruutu.fi/stream/4392389.