Sunnuntain jännitysnäytelmässä isot panokset

Kansallisen Liigan sarjataulukon osalta on käynnissä kova taistelu pääsystä Mestaruussarjaan eli ylempään jatkosarjaan. Runkosarjan neljä parasta pääsee taistelemaan mitaleista ja viimeisetä paikasta kisaavat tällä hetkellä Ilves, Åland United sekä FC Honka.

Ilves ja ÅU hävisivät viime kierroksella omat ottelunsa ja näin Honka pääsi voitollaan jo pisteen päähän kaksikosta. Honka kohtaa tällä kierroksella HJK:n ja Ilves emännöi ÅU:ta sunnuntaina Tammelassa.

Saarelaiset saapuvat Tammelaan kolmen voitottoman liigapelin putkessa. Joukkue on hävinnyt sekä KuPS:lle että HJK:lle ja pelannut Hongan kanssa tasan. Viimeisin voitto on toukokuun lopulla napattu 1-0 kotivoitto PK-35:stä. Joukkueen paras maalintekijä on neljällä osumallaan uusiseelantilainen Gabrielle Rennie. Kolme maalia ovat iskeneet Aada Törrönen sekä Anni Hakasalo.

Ahvenanmaalainen Åland United on perustettu 2004. Joukkueen kotipaikka on Lemland, vaikkakin se pelaa kotiottelunsa Maarianhaminassa. ÅU nousi pääsarjaan kaudelle 2006 ja voittanut kolme kertaa sekä Suomen mestaruuden että Suomen Cupin. Viime kaudella joukkue sijoittui kolmanneksi.

Vuosien varrella ÅU on ollut Ilvekselle hankala vastustaja, mutta kevätkierroksella keltavihreät hakivat hienon 1-3 vierasvoiton Maarianhaminasta. Elli Mäkipelkola ja Amelia Luotonen tekivät tuolloin Ilveksen maalit, kun yksi merkittiin kotijoukkueen omaksi maaliksi. Yhden maalin ÅU onnistui tekemään myös Ilveksen maaliin, siitä vastasi Aada Törrönen.

Viikonlopun kierros on Kansallisen Liigan Me Naiset -ottelukierros, jossa korostetaan ”Rohkeutta inspiroida, rohkeutta loistaa ja rohkeutta tähdätä korkealle”. Teemat sopivat erittäin hyvin kenelle tahansa nuorelle urheilijalle, eritoten sunnuntainakin kentällä nähtäville jalkapalloilijoille.

Ilveksen ottelukumppani on ravintola Dam Bar, joka toimii myös virallisena After game -ravintolana. Pääsylipulla ja kausikortilla saa pelin jälkeen -15% alennusta ruoka-annoksista. Dam sijaitsee Tammerkosken äärellä aivan kävelymatkan päässä Tammelan Stadionilta. Tutustu ruokalistaan ja Damin palveluihin kotisivuilta https://dambar.fi/

Suomen Cupissa jatkoon päässyt Ilves kohtaa puolivälierissä lauantaina 3.8. KuPS:n Kuopiossa. Kansallista Liigaa Ilves pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 21.7. jolloin Tammelaan saapuu vieraaksi PK-35 Vantaa. Loppukauden kausikortit ovat edullisesti myynnissä. Hanki sinäkin omasi 35 eurolla! Tilauslinkki on
https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari7.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=ADF2544D9841D1CCC2258B39003C227A

Veikkausliigassa kamppailu käy vähintään yhtä kuumana ja nyt lauantaina Tammelassa nähdään todellisena herkkupalana Ilveksen ja HJK:n välinen kamppailu. Ottelu on loppuunvarattu, mutta pelipäivänä saattaa vielä muutamia lippuja vapautua varauksista. Olethan sinä jo tilannut miesten joukkueen uutiskirjeen? Sen saat kätevästi tilattua tästä https://www.ilvesfootball.com/tilaa-uutiskirje/

Europelit tekevät paluun Tampereelle, kun Ilveksen avausvastustajaksi Konterenssiliigassa saapuu itävaltalainen FK Austria Wien. Ottelu pelataan torstaina 25.7. klo 19 Tammelassa ja tähän otteluun kannattaa liput hankkia nyt samantien. Toinen osaottelu pelataan Wienissä keskiviikkona 31.7.

Ilves/2 joukkueet pelaavat lähiviikkoina myös. Naisten Ykkösessä on edessä vieraspelit Vaasassa sekä Espoossa ja seuraava kotipeli on sunnuntaina 28.7. klo 18 Kaupissa FC KTP:tä vastaan. Miesten Kakkosessa keltavihreät käyvät ensin Turussa FC Inter/2 vieraana ja Tammelassa 13.7. klo 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi FC Honka.

Tervetuloa kannustamaan Ilvekset voittoihin jokaisella sarjatasolla!