Ratinan Superpäivässä vastassa HPS – alkusarjan viimeisestä ottelusta haetaan voittoa

Keltavihreät tahtovat päästä juhlimaan Hopsin kustannuksella lauantaina ja vielä ennätysyleisön edessä! Kuva: Joope Erkkilä.

Ratinassa pyritään rikkomaan lauantaina Kansallisen Liigan katsojaennätys. Ilves saa Ratinan stadionille vieraakseen Helsingin Palloseuran kello 18 alkavaan otteluun.

Tämänhetkinen liigan katsojaennätys on PK-35:n ja HJK:n hallussa. Joukkueiden välistä vääntöä oli seuraamassa 1833 katsojaa Olympiastadionilla elokuussa 2020.

Lauantaina järjestetään Ilveksen Superpäivä, jossa muun muassa molemmat Ilveksen edustusjoukkueet pelaavat liigapelit, nuoremmalle yleisölle on tarjolla tapahtuma-alue sekä paikan päällä juhlistetaan tämän vuoden lopussa eläköityvää, Suomen suurimman kortteliliigan, Ilves Futis-Liigan pitkäaikaista toiminnanjohtajaa Risto ”Rike” Valkealaa ja tämän vaimoa Tiinaa.

 

HPS varmisti paikkansa Mestaruussarjassa, Ilves jäi Haastajasarjaan

Lauantainen vastustaja HPS varmisti viime viikonloppuna paikkansa kuuden parhaan joukossa, eli Mestaruussarjassa. HPS voitti sarjassa yhdeksäntenä olevan ONS:n Paloheinässä maalein 2-1.

Kun keltavihreät samana päivänä hävisivät HJK:lle Bolt Arenalla 3-0, varmistui Hopsin paikka kuuden parhaan joukossa ja samalla se, että tupsukorvat jäivät tällä kaudella Haastajasarjaan.

Joukkueiden välinen piste-ero viimeiselle kierrokselle lähdettäessä on seitsemän pistettä, helsinkiläisten pistepotin ollessa 21 ja Ilveksen 14. Joukkueiden väliin mahtuu vielä 16. pisteen FC Honka, joka ei viime viikonloppuna pelannut.

Espoolaiset kohtaavat liigan viimeisellä kierroksella Åland Unitedin saarella. Jos Honka häviää ja Ilves voittaa Ratinassa HPS:n, nousee Ilves alkusarjan sijalle seitsemän.

 

Tämän ja viime kauden kohtaamiset

Toukokuisessa kotiottelussaan HPS murjoi Ilvestä maalein 5-0. Viime kaudeksi pääsarjaan noussut HPS ja Ilves kohtasivat kaudella 2021 peräti neljä kertaa, kaksi kertaa alkusarjassa ja kaksi loppusarjassa. Viime kauden kohtaamisista Ilves vei voiton jokaisesta.

Kotiottelut päättyivät 1-0 ja 4-0 voittoihin, vieraskentällä puolestaan molemmat taistot keltavihreät veivät nimiinsä 1-4.

Näin ollen Ilveksellä on katsojaennätyksen metsästämisen lisäksi haussa myös paluu voittokantaan!

HPS:stä kannattaa erityisesti pitää silmällä nuorta hyökkääjää, Oona Jääskeläistä sekä keskikentän konkaria, kapteenina toimivaa Aino-Marja Lehtistä. Jääskeläinen on viimeistellyt 7 liigamaalia, Lehtinen 5. Kapteeni iski juuri kauden viidennen maalinsa ONS:n verkkoon.

 

Olmalan Anna ja Tuomisen Silja mukaan U23-naisten maajoukkueleirille!

Keltavihreisiin tälle kaudelle saapunut ja toisen varakapteenin vastuun itselleen saanut Anna Olmala on pelannut Ilveksen takalinjoilla lähes kaikissa. Otteluita on kertynyt 15.

Anna kutsuttiin vastikään yhdessä Silja Tuomisen kanssa U23-naisten maajoukkueleirille. Joukkue leireilee Tampereella 5.-6. syyskuuta välisen ajan. Kutsun leirille saivat myös muun muassa tutut Sanni Ojanen ja Annika Laihanen. U23-naisten maajoukkueleirin ryhmä löytyy Palloliiton sivuilta.

Anna kertoi, että minkälaisin fiiliksin hän lähtee ensin Superpäivään ja sitten maajoukkueleirille.

Menetitte mahdollisuuden yläloppusarjaan, mutta vielä on jäljellä HPS-kotiottelu Ratinassa. Millainen joukkueen asennoituminen on ollut Hopsi-peliin?

”Jokaista peliä lähdetään voittamaan ja hakemaan lisää pisteitä, kun sarja on kuitenkin vielä käynnissä. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja pyritään nostamaan laatua meidän tekemisessä antamalla 100% jokaisessa tapahtumassa. Toki Superpäivä tuo oman pienen lisänsä lauantain peliin ja ehdottomasti lähdetään hakemaan voittoa toivottavasti ison yleisön edessä.”

Vierasottelu toukokuussa helsinkiläisiä vastaan oli tuloksellisesti tyly. Miten käy Ratinan kotiottelussa?

”Toukokuun peli käsiteltiin joukkueen kanssa nopeasti ja pelimme on kehittynyt keväästä. Ratinan kotiottelu tulee olemaan erilainen viime peliin verrattuna ja varmasti nähdään taas maaleja, mutta toiseen päähän.”

Nähdäänkö lauantaina Ratinassa Kansallisen Liigan katsojaennätys? Vapaa sana lukijoille, miksi kannattaa tulla paikalle!

”Toivottavasti tehdään lauantaina Kansallisen Liigan katsojaennätys. Superpäivästä on tulossa todella hieno ja yhteisöllinen tapahtuma, jonka fiilistä kannattaa tulla ehdottomasti haistelemaan ja kioskin herkkuja pelien välissä maistelemaan. Kentälläkin tullaan näkemään monia onnistumisia ja toivottavasti kauden parasta Ilvestä ennätysyleisön edessä.”

Sait Tuomisen Siljan kanssa kutsun U23-maajoukkueen matkaan, onnittelut valinnasta! Miltä kutsu tuntuu, onko niitä tullut aiemmin?

”Tuntuu hyvältä, että omat peliesitykset on huomioitu ja kova työ palkitaan tällaisella mahdollisuudella. Juoniorimaajoukkuekutsuja on tullut ja viimeksi oon ollut U19-maajoukkueessa ja pelannut EM-jatkokarsintaturnauksessa keväällä 2018, joten viime kerrasta on jo jonkin aikaa. Silloin pelasin vielä hyökkääjänä ja välissä on ehtinyt tapahtua paljon.”

Nähdäänkö Anna Olmala Helmareissa jo ensi vuonna?

”Jatketaan kovaa työntekoa ja katsotaan mihin se riittää. Pyrin nauttimaan pelaamisesta ja kehittymään koko ajan, jotta pystyn saavuttamaan oman parhaani.”

 

Infoa Superpäivästä

Ilves – HPS lauantaina poikkeuksellisesti Ratinassa kello 18. Ennen matsia miesten edustusjoukkue kohtaa Pirkanmaan derbyssä FC Hakan kello 15.

Ilveksen junioriedustuksen, yhteistyöseurojen ja Futis-Liigan pelaajat, vanhemmat ja toimijat on kutsuttu tapahtumaan, samoin kuin kaikki vanhat Ilves Futis-Liigan toimijat.

Lippuja tapahtumaan voi ostaa verkosta lippu.fi/ilvesjalkapallo/. Lipulla näkee molemmat edustusjoukkueiden ottelut. Tikettejä otteluihin saa myös erikseen portilta. Kuudelta alkavaan otteluun lippuja saa tuttuun tyyliin 7/5 euron hintaan.

Edustusjoukkue jakaa ottelun jälkeen nimikirjoituksia A-katsomon takana. Miesten edustusjoukkue jakaa nimikirjoituksia tapahtuma-alueella, eli C-katsomon takana viiden jälkeen.

Tervetuloa tekemään Kansallisen Liigan uusi katsojaennätys, nähdään lauantaina Ratinassa!