Raportti: Klubi haki pisteet Kaupista

Vahvan ottelun vasemmalla laidalla pelannut Noora Hämäläinen klubilaisten puristuksessa. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves taisteli hienosti HJK:ta vastaan ja oli pitkään pisteissä kiinni, mutta lopulta vierasjoukkue onnistui tehokkaamman viimeistelynsä ansiosta nappamaan vierasvoiton 1-3 (1-0). Kaikkensa antaneen Ilveksen maalin laukoi vahvaan vireeseen päässyt Silja Tuominen.

Avausjakso

Ennen ottelun alkua Ilves palkitsi luotettavan puolustajansa Eini Vesaniemen, jolle edellinen ottelu PK-35 Vantaata vastaan oli sadas pääsarjatason ottelu. Eini on huomionosoituksensa todella ansainnut, sillä pelaamisen ohella hän on pystynyt opiskelemaan lääkäriksi, hatunnoston arvoinen suoritus!

Peli lähti joukkueilta hyvin käyntiin ja alussa oli molemmillakin joukkueilla paikat iskeä avausmaali. HJK sai oman mahdollisuutensa heti avausminuutilla, mutta Ilveksen puolustus oli hyvin hereillä ja sai estettyä vieraiden yrityksen. Melko pian tuli Ilveksen vuoro, kun erittäin hyvän hyökkäyksen päätteeksi viime aikojen tehokkain Ilves-pelaaja Silja Tuominen pääsi vasemmalta puolen etenemään. Siljan laukaus kuitenkin meni hiukan ohi Klubin maalin.

Alun jälkeen alkoivat vieraat ottamaan enemmän peliä hallintaansa, ja pystyivät tilanteitakin rakentelemaan kotijoukkuetta enemmän. Keltavihreiden puolustus oli kuitenkin iskussa ja maalivahti Roosa Karppinen hoiteli varmasti maalille asti tulleet pallot.

Avausjaksolla nähtiin toki Ilvekseltäkin hyviä hyökkäyksiä, joissa palloa liikutettiin nopeasti eteenpäin. Yksi näistä hyökkäyksistä tuotti myös ottelun avausmaalin. Kaksikko Aino Rasinen  Sofia Laine järjestelivät hyvän paikan Siljalle, jonka laukaus osui ensin HJK:n puolustajaan. Silja pääsi kuitenkin itse palloon ensimmäisenä ja iski kauden kolmannen maalinsa.

Vielä aivan jakson lopussa oli Klubilla hyvä mahdollisuus tasoittaa peli, mutta Karppinen onnistui kaukolaukauksen hienosti torjumaan.

Toinen jakso

Toiselle jaksolle Ilves juoksi tarkoituksenaan pitää johtonsa ja tekikin kaksi pelaajavaihtoa. Pipsa Saarilahti juoksi kentälle Vesaniemen kera ja vaihtoon tulivat Pessia Purhonen sekä Hilkka Koskinen. Aivan ei taktiikka onnistunut, sillä HJK tuli heti jakson alusta todella kovaa ja onnistuikin tasoittamaan pelin reilun minuutin pelaamisen jälkeen.

Vieraiden maali hiukan lamaannutti Ilvestä, eikä se saanut avausjakson kaltaisia hyviä hyökkäyksiä enää rakennettua. Liian usein hyökkäykset pysähtyivät keskialueelle, eikä vaarallisiin tilanteisiin enää päästy. Edes hyökkääjä Anna-Stina Simosen tulo kentälle Armi Heikkilän tilalle ei tuonut toivottua muutosta.

Mikaela Frondelius toi tuoreita jalkoja kentälle, kun hyvin pelannut Noora Hämäläinen otettiin vaihtoon. Pitkään näyttikin ottelu päättyvän tasatulokseen, mutta HJK:n vahva rynnistys alkoi väsyttämään Ilveksen puolustusta. Vieraiden vaihtopelaaja Vilma Hakala nousi ottelun ratkaisijaksi. Hänen ensimmäisen yrityksensä Saana Tuomala vielä onnistui pelastamaa aivan maaliviivalta. Toisessa yrityksessään Hakala ei enää erehtynyt, vaan pääsi takakulmalta ohjaamaan pallon Ilveksen maalin. Lisäajalla Klubi onnistui vielä kulmasta tekemään loppunumeroiksi 1-3.

Valmentaja Juhana Sirviö oli ottelun jälkeen pettynyt tulokseen, mutta kiitteli joukkuettaan kovasta taistelusta loppuun asti.

”Avausjakso meni suurimmalta osaltaan suunnitelmien mukaan. Toki jouduimme pitkiäkin jaksoja puolustamaan, mutta pystyimme estämään vieraiden supervaarallisten tilanteiden luomisen. Tiesimme Klubin pitävän palloa tänään meitä enemmän, mutta kyllä meidänkin olisi pitänyt pystyä itse pitämään pitempiä jaksoja palloa itsellämme.

Tasoitusmaali annettiin kyllä liian helposti, se vielä tulikin aivan toisen jakson alussa. Samoin voittomaalissa tehtiin väsyneenä boxissa merkkausvirhe, jolloin kaveri pääsi rokottamaan. Kolmas maali olikin silkkaa kosmetiikkaa, vaikka siinäkin hiukan aluepuolustaminen meiltä petti.

Se mihin voidaan olla tyytyväisiä, on pelaajien taisteluasenne. Heitä kun pelin jälkeen katsoi, niin kyllä kehonkielestä näki kaiken jääneen kentälle. Yhtään ei energiaa ollut jäänyt varastoon.”

Seuraavan ottelunsa Ilves pelaa ensi viikon sunnuntaina. Silloin joukkue matkaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan vasta keskiviikkona 29. kesäkuuta. Tuolloin Kaupissa kello 19 alkavaan otteluun vastustajaksi juoksee JyPK.

Ilves – HJK 1-3 (1-0), Kauppi 3

Maalintekijät:

37’ 1-0 Tuominen Silja

47’ 1-1 Lehtola Nea

84’ Hakala Vilma

90’ 1-3 Karjalainen Ria