Ennakko: Keltavihreät haluavat voittaa kotiyleisönsä edessä – 50 kausikorttilaista otetaan katsomoon!

Lotta Lähteenmäki lähestyy täyttä pelikuntoa, Armi Heikkilä puolestaan on kunnossa ja valmis kohtaamaan HJK:n! Kuva: Joope Erkkilä.

Kansallisen Liigan avausvoittoaan metsästävä Ilves saa lauantaiseen otteluunsa HJK:ta vastaan kotiyleisön tuen. Vastustaja on vaarallinen, mutta Ilveksessä alkavat palaset loksahdella oikeille paikoilleen ja joukkue on valmis Klubin haastamaan. 

Ilveksen taival Kansallisessa Liigassa jatkuu lauantaina aina kovaa HJK:ta vastaan. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella pääsee yleisöäkin paikalle, vaikkakin ainoastaan 50 onnekasta kausikorttilaista saadaankin ottaa sisälle.

Päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen tietää vastaan juoksevan haastavan vastustajan.

”Parantaahan meidän ehdottomasti täytyy, kova jengi sieltä tulee vastaan. Varmasti pystyvät parantamaan vielä omaa peliään ja ovat myös saaneet loukkaantuneita pelaajia takaisin kokoonpanoon. Laadukas joukkue ilman muuta.”

Keltavihreät lähtevät tälläkin kertaa voitonnälkäisenä haastamaan vastustajansa, ilmapiiri joukkueessa on loistava.

”Hyvillä mielin otteluun kuitenkin lähdetään. Kauden parasta peliä meidän täytyy pystyä esittämään, mikäli mielitään pisteet ottaa. Nyt ei enää ole vara antaa vastustajalle helppoja maaleja, vaan puolustuspään virheet täytyy saada kitkettyä minimiin. Silloin meillä on täydet mahdollisuudet voittokin ottaa.”

Yleisön mukaanpääsy miellyttää myös valmentajaa. Lada toivoo Kaupista rakentuvan joukkueelle todellisen kotikentän, Ilves-luolan, jonne saapuminen saa vastustajien ihokarvat nousemaan.

”Toivottavasti saadaan heti tukea kotiyleisöltä. Nyt kun treenataan samalla kentällä millä pelataankin, ja vaikka tämä näyttäisi olevan vielä rakennustyömaata, tämä on kuitenkin meidän kotimme. Tehdään tästä vastustajille ikävä paikka saapua pelaamaan. Täällä on voitontahtoinen kotijoukkue ja omiaan kannustava kotiyleisö, siitä se lähtee.”

Ilveksellä oli edellisissä kotiotteluissa suhteellisen vaisut otteluiden alut. Näihin onkin kiinnitetty huomiota ja parannusta on tapahtunut.

”Paljon olemme aiheesta keskustelleetkin ja nyt pari viimeisintä peliä olemmekin olleet pirteinä heti alussa. Uskon lauantaina kotiyleisön tuen auttavan joukkuettakin olemaan täysillä mukana heti alusta alkaen. Olisi tärkeää saada ensimmäinen maali tehtyä itse, sen merkitys on kuitenkin niin suuri.”

Pelaajien terveystilanne on edelleen suhteellisen hyvä. Yhden pelaajan kohdalla on vielä kysymysmerkki pelikunnon suhteen. 

Määtän Sofian tilanne on ainoastaan vielä epäselvä, hän hiukan loukkasi itseään viime pelissä. Lähteenmäen Lotta palaa ensi viikolla täysillä joukkueharjoituksiin ja päässee nopeasti jälleen pelikuntoon.”

Ottelu pelataan Kaupin tekonurmikentällä lauantaina kello 16 alkaen. Yleisöä saadaan ottaa 50 kausikorttilaista sisään, otteluun pystyy ilmoittautumaan täältä: https://forms.gle/gPUeXB2YDvfGky2v6. 50 nopeinta ilmoittautunutta otetaan sisään, ilmoittautuminen päättyy perjantaina kello 16. Peliin pääseville kausikorttilaisille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse.

Muille ottelu näkyy tuttuun tapaan selostettuna myös Ruutu+ -palvelussa: https://www.ruutu.fi/stream/3836461.

Seuraavan ottelunsa Ilves pelaa sunnuntaina 6. kesäkuuta Kuopiossa KuPS:n vieraana. Seuraava kotiottelu on vasta tiistaina 29. kesäkuuta. Silloin vastustajaksi saapuu JyPK.