Raportti: Ilves varmisti loppusarjan voiton hakemalla täyden pistesaaliin Jyväskylästä!

Iloisia ilmeitä kauden viimeisen vierasreissun ja kolmen pisteen jälkeen!

Ilves matkasi kauden viimeiseen vierasotteluunsa Jyväskylään mielessään loppusarjan voiton varmistaminen kierros ennen päätösottelua. Nälkäinen Ilves myös sai mitä tilasi nappaamalla kolme pistettä sarjasta putoavilta jyväskyläläisiltä.

JyPK – Ilves 0-2 (0-0)

Avausjakso

Ilves aloitti ottelun heti alusta alkaen todella terävästi ja pystyi luomaan maalintekotilanteita kuin liukuhihnalta. Laukauksia Ilves sai aikaiseksi peräti 13 avausjaksolla, mutta kertaakaan palloa ei saatu maaliviivan paremmalle puolelle.

Jos oli Ilveksen prässääminen viikko sitten passiivista, niin vieraskentällä keltavihreät olivat sitäkin energisempiä. Kotijoukkue ei meinannut saada palloa pois millään omalta alueeltaan ja viimeistään keskiviivan tuntumassa pystyi Ilves riistämään pallot itselleen.

Hyökkäyspelaaminen oli luovaa sekä energistä ja paikkoja joukkue sai luotua yllin kyllin. Ainoastaan viimeistelyyn olisi kaivannut lisäterävyyttä, mutta kotijoukkueella oli kyllä kaikki onnettaretkin puolellaan avausjaksolla.

Toinen jakso

Toinen jakso alkoi, mihin ensimmäinen jäi. Pari kolhua saanut ja loistavasti pelannut Sofia Määttä jäi sivuun, mutta tämä ei hillinnyt yhtään Ilveksen hyökkäysintoa. Peliä pelattiin kotijoukkueen alueella, mutta maalia ei millään saatu tehtyä.

68. peliminuutilla se vihdoin onnistui, kun Aino Rasinen sai oikean jalkansa vapaaksi ja täräytti pallon etuyläkulmaan. Vähintäänkin ansaittu johto-osuma muutoinkin pirteästi pelanneelta Ainolta. Maali oli hienoa kautta pelaavan Ainon viides osuma tällä sesongilla.

Avausmaali herätti myös kotijoukkueen taistelemaan pisteistä. JyPK ei ollut saanut pistettäkään kotikentältään tällä kaudella ja nyt se himoitsi tasoitusta. Pallokerho saikin luotua muutaman ihan hyvän hyökkäyksen, mitkä Ilveksen puolustus Roosa Karppisen johdolla kuitenkin hoiti erinomaisesti.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä iski Ilves uudestaan, kun juuri kentälle juossut Aino Varkoi ohjasi Silja Tuomisen antaman kulmapotkun maaliin. Maali tosin merkittiin ensin jyväskyläläisten omaksi maaliksi, mutta hidastuksen perusteella pallo oli jo maalissa, kun kotijoukkueen pelaaja osui palloon. Loukkaantumisesta kärsinyt Aino pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa Kansallisessa Liigassa ja onnistui siis heti maalinteossa. Mitä onkaan luvassa, kun hyökkääjä on pelikunnossa!

Lopussa JyPK haki vielä kavennusosumaa, jota sille ei kuitenkaan suotu. Ensi kaudella Pallokeho hakee vauhtia Ykkösestä. Mikäli he saavat pidettyä pelaajarunkonsa kasassa, heille voi kuitenkin povata pikaista nousua takaisin pääsarjatasolle.

Voitollaan Ilves siis varmisti alemman loppusarjan voittonsa kierros ennen sarjakauden päätöstä. Päätöskierroksella lauantaina kohdataan Kaupissa PK-35 klo 16:30 alkavassa ottelussa. Joukkue haluaa tarjota kotiyleisölle vielä yhden voiton, joten tulkaahan sankoin joukoin kannustamaan Ilves kotivoittoon!

JyPK – Ilves 0-2 (0-0), Harjun Stadion, Jyväskylä

Yleisöä: 134

Maalintekijät:

69’ 0-1 Rasinen Aino

81’ 0-2 Varkoi Aino