Peliä hallinnut Ilves kaatoi EBK:n niukasti maalilla

Ilves – EBK 1-0 (0-0)

Vuoden ensimmäiseen harjoitusotteluunsa Ilves sai vieraita Espoosta, kun EBK ajeli Pirkkahallille loppiaislauantaina. Peliä halinnut Ilves voitti ottelun 1-0, vaikka paikkoja olisikin ollut useampaan osumaan.

Ottelusta näkyi se, ettei pelejä oltu vähään aikaa pelattu ja koostumukset olivat uusia. Ilveksellä oli kokoonpanossaan neljä täysin uutta pelaajaa, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa uusien joukkuekavereidensa kanssa. Pelin edetessä yhteipelaaminen parantui, vaikka kokoonpanoa muutettiinkin useampaan kertaan.

Ilves hallitsi ottelutapahtumia läpi pelin, mutta Ykkösessä pelaava EBK väläytteli ajoittain omaa vaarallisuuttaan. Ilveksen pelissä näkyi energisyyttä varsinkin hyökkäyspelaamisen osalta, vielä kun viimeistelyyn löytyy napsu tai pari terävyyttä. Joukkue loi useita hyviä paikkoja, mutta liian usein pallo ajautui kirjaimellisesti seinille.

Kolmesti Ilves sai pallon vieraiden maaliin, mutta kaksi niistä harmillisesti oli paitsiomaaleja. Ainoan hyväksytyn maalin laukoi viime kauden maalikuningatar Anna Olmala tyylikkäästi etuylänurkkaan. Uusista kasvoista mieleen jäi varsinkin U19-maajoukkueeseen kuuluva Amelia Luotonen, joka toi rutkasti lisävoimaa keltavihreiden hyökkäykseen.

Päävalmentaja Anssi Ylinen oli tyytyväinen avauspelin antiin, varsinkin lähtökohdat huomioonottaen.

”Tämä oli valmentajillekin vähän sellaista uusiin pelaajiin tutustumista. Kyllähän heitä on seurattu jo edellisissä seuroissaan ja klippejä katseltu, mutta oli mielenkiintoista nähdä heidät nyt pelaamassa meillä. Pelasimme myös erilaisella pelisysteemillä kuin normaalisti, mikä varmasti myös vaikutti yhteispeliin. Ekaksi peliksi ihan hyvä, toki paljon on vielä parannettavaa. Ajoittain pelissä näkyi niitä elementtejä, joita haimmekin, mutta välillä ne myös puuttuivat. Ensi viikolla tulee taas uusia harjoiteltavia asioita seuraavaan peliin, etenemme rauhallisesti askel kerrallaan”.

Avauskokoonpano oli tänään: Roosa Karppinen, Sofia Laine, Stina Virkkala, Helmi Perkaus, Milja Siiki, Laura Ojala, Anela Ljesnjanin, Elli Mäkipelkola, Tessa Perttula, Nelly Lehtilä ja Anna Olmala ja vaihdosta aloittivat Nelli Hautamäki, Iida Kallio, Jenni Järvetaus, Iiris Lukkarila, Amelia Luotonen sekä Nella Mäkynen.

Seuraava peli on kahden viikon päästä lauantaina eli 20.1. Paikkana edelleen Pirkkahalli ja aloitusaikana 12.25. Vastustajaksi juoksee tällä kertaa P-Iirot Raumalta.