Patricia Bohui on tehnyt sopimuksen edustusjoukkueen kanssa – Ilves/2:n viime kauden maalipyssy lujittaa hyökkäyskalustoa

Hurjat 16 maalia Ykkösessä viime kaudella paukuttanut Patricia ”Patra” Bohui on tehnyt sopimuksen edustusjoukkueen kanssa! Oulu Nice Soccerin kasvatti on pelannut parin viime kauden ajan Tampereella T18 SM-sarjaa sekä Kakkosta ja Ykköstä Ilves/2:n riveissä. Tälle kaudelle Patricia pääsee kokeilemaan siipiään pääsarjatasolla.

Onnittelut sopimuksesta edustusjoukkueen kanssa! Mitkä ovat fiilikset näin sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen?

”Hyvät fiilikset sopimuksesta ja uskon että tässä joukkueessa minulla on hyvät mahdollisuudet kehittyä.”

Paukutit viime kaudella Ykkösessä 16 maalia ja sijoituit entisen joukkuekaverisi, ONS:n Inka Sarjanojan jälkeen maalipörssin kakkoseksi. Miten kuvailisit kauttasi 2021?

”Viime kausi meni ihan hyvin ja olen iloinen, että pääsen näyttämään osaamistani ja kehittymään nyt entisestään.”

Entiset joukkuekaverit Patricia ja Inka Sarjanoja nähdään ensi kaudella molemmat liigaympyröissä, kun ONS nousi Kansallisen Liigaan kaudelle 2022.

Ykköstä olit pelannut jo aiemmin jo ONS:n riveissä. Onko Ykkönen nyt osaltasi nähty ja olet valmis liigapeleihin?

”Nyt on tosiaan eka kausi liigassa, mutta toivoisin kuitenkin saavani liigaminuutteja.”

Sinut valittiin kesällä myös Ykkösen Kuukauden pelaajaksi. Pelaajayhdistyksen haastattelussa kerroit, että tavoitteena olisi päästä ensin Kansalliseen Liigaan ja myöhemmin myös ulkomaille. Ovatko tavoitteesi pysyneet samankaltaisina?

”Tavoitteet ovat pysyneet samoina.”

Maalien lisäksi, mitä näet tuovasi Ilveksen edustusjoukkueen hyökkäyspäähän?

”Tuon hyökkäykseemme nopeutta ja voitontahtoa.”

Oletko tosiaan aiemmin mainitun ONS:n kasvatti vai mitä? Millainen sinun pelaajapolkusi on ollut, Tampereelle taisit tulla opiskelemaan ja mukaan TFA:han?

”Kyllä, aloitin ONS:ssä 10-vuotiaana ja pelasin siellä lukion alkuun asti ja sitten muutin Tampereelle. Tulin Tampereelle kehittyäkseni entisestään. Olin kuullut, että TFA:ssa on hyvät olosuhteet ja siksi hain tänne.”

Patricia on tuttu pelaaja Ilves/2:n vastuuvalmentaja Marko Nurmiselle, joka tietää tarkasti hyökkääjän vahvuudet ja kehityskohteet sekä sen mitä hyökkääjä voi tuoda edustusjoukkueelle. Marko kommentoi seuraavanlaisesti.

”Patra tuli Ilvekseen TFA-ohjelman innoittamana ja muutti syksyllä 2020 Oulusta Tampereelle sekä aloitti samalla lukio-opinnot SamKen urheilulukiossa. Kausi 2021 oli siis Patran ensimmäinen täysi kausi Ilveksen mukana. Patra on sinnikäs, omaa erittäin hyvän pelikäsityksen sekä on jalkapalloon intohimoisesti suhtautuva pelaaja, mitä muun muassa muutto Oulusta Tampereelle alleviivaa. Viime kaudella Patra pelasi hyökkääjän roolin lisäksi useasti laitapelaajana, mikä on osoitus hänen monikäyttöisyydestään. Patran vahvuus, sinnikkyys, näkyy ennen kaikkea kokonaisvaltaisessa puolustuspelaamisessa: vastustajan kenttäpuoliskolla tapahtuva prässipelaaminen ja sen tukeminen (jatkumo) sekä aktiivinen puolustuspelaaminen omalla alueella syvällä puolustettaessa. Nykyjalkapallossa ei enää riitä, että hyökkääjä iskee maaleja silloin tällöin vaan hyökkääjän pitää osata puolustaa laadukkaasti kaikissa puolustuspelin vaiheissa sekä pystyä ja jaksaa suorittaa sitä koko ottelun ajan ja totta kai samanaikaisesti hyökkäystoiminnoissa pitää olla vaarallinen sekä tehokas. Tässä mielessä Patra on erittäin hyvällä tiellä!

Pallollisessa pelaamisessa Patran vahvuudet ovat tukipelaamisessa rakenteluvaiheessa, murtautumisvaiheessa pelaaminen, viimeistelytilanteisiin pääseminen sekä yllätyksellisyys näissä tilanteissa. Tässäkin mielessä on melko monipuoliset vahvuudet. Mutta, koska puhutaan nuoresta pelaajasta pitää kuitenkin muistaa, että kehittymismahdollisuuksia sekä potentiaalia on vielä paljon lunastamatta ja näin ollen päämäärätietoista harjoittelua sekä työntekoa tarvitaan eikä sen merkitystä jatkossa voi unohtaa.

Onnistunut kausi Naisten Ykkösessä sekä maalipörssin toinen sija oli merkittävä askel eteenpäin, jonka Patra otti viime kaudella ja se palkittiin myös maajoukkuetapahtumilla. Tämän mahdollisti erityisesti alkukauden aikana tapahtunut tason nosto ja siten kehittyminen meille erittäin tärkeäksi pelaajaksi. Ehjä harjoittelukausi, kokonaisvaltainen pelaaminen, suoritustason nosto ja sen vakiinnuttaminen on tärkeimmät tekijät tämän taustalla. Tästä huolimatta, pitkään ja intensiiviseen pelikauteen jäi varmasti hetkiä, jolloin pelaaja itse on kokenut, ettei pystynyt tai onnistunut suorittamaan omalla tasollaan. Hyvän ja huonon päivän eron kaventaminen tapahtuu harjoittelun kautta. Näissä kohdin taas tärkeintä on pystyä ’nollaamaan’ tilanne, jatkaa työntekoa sekä siten päästä tilanteen yli mahdollisimman nopeasti. Nämä kokemukset on jatkon kannalta älyttömän tärkeitä pelaajalle, jotta hän ymmärtää että vaikeudet on mahdollista voittaa!

Nuoren pelaajan tilanteessa tärkeintä onkin muistaa pitkäjänteisyys eli laadukkaan, arkisen harjoittelun merkitys (=täydet harjoitusviikot) sekä säännöllinen pelaaminen (=mahdollisimman isot peliminuutit) ja jos nämä menee hyvin, niin sitten se kliseinen ’seuraava steppi ylöspäin’ on mahdollista saavuttaa. Terveenä pysyminen on siis avainasia ehjien harjoitusviikkojen aikaansaamiseksi, mutta koska jalkapallo on kontaktilaji, niin haavereiltakaan ei aina täysin voi välttyä ja tässä kohtaa hyvällä fyysisellä harjoittelulla ansaittu suojavaikutus on merkittävin asia, johon pelaaja itse voi vaikuttaa. Onnittelut Patralle sopimuksesta sekä paljon tsemppiä, työnteon täyteistä kautta sekä siten onnistumisia pelikentillä kauden 2022 aikana!”

Myös edustusjoukkueen päävalmentaja J-P Berg tunnistaa Patrician potentiaalin ja odottaa, että hyökkääjä ottaa kehitysaskelia kauden 2022 aikana.

”Patricia hakee läpimurtoaan liigatasolle. Viime kauden hurja maalimäärä Ykkösessä kakkosjoukkueen matkassa kertoo jo paljon nuoren pelaajan potentiaalista. Seuraava luonnollinen askel hänelle onkin naisten liigajoukkue, johon hän taisteli paikan loppuvuoden try-out-jakson kautta. Tunnollisena harjoittelijana ja tavoitteellisena pelaajana hän tulee varmasti ottamaan uusia kehitysaskeleita harjoitusympäristössämme tulevalla kaudella.”

Patrician sopimus on edustusjoukkueen 24. pelaajasopimus kaudelle 2022!