Otteluennakko: TiPS – Ilves – reissuviikon toinen ottelu pääkaupunkiseudulla


Pipsa Saarilahti puristuksissa kesäkuun lopulla, kun TiPS veiraili Tammelassa. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves matkustaa viikon sisällä toisen kerran pääkaupunkiseudulle, kun joukkue lähtee Tikkurilan Palloseuran vieraaksi sunnuntaina. Ilves kävi tiistaina Helsingissä, kun HJK oli Bolt Arenalla parempi lukemin 1-0. TiPS puolestaan pelasi vierasottelunsa keskiviikkona, mutta ei joutunut matkustamaan ihan niin kauas. Honka otti kotonaan Espoossa yhden pisteen. Tuo ottelu päättyi 2-2.

Keltavihreät ovat Kansallisen Liigan sarjataulukon sijalla kahdeksan, kolme pistettä edellä Jyväskylän Pallokerhoa. Sarjakärjessäkin välillä ollut TiPS on tällä hetkellä sarjassa toisena, kolme pistettä sarjaa johtavan Åland Unitedin perässä. Edellisellä kierroksella TiPS joutui tyytymään tasapeliin Honkaa vastaan, kun pisteet tasattiin lukemin 2-2. Tikkurilalaisten ensimmäisestä maalista vastasi Joanna Tynnilä, toinen oli Hongan oma maali.

Vieraiden paras maalintekijä Roosa Ariyo loukkasi akillesjännettään kuuden kierroksen jälkeen, eikä ole sen jälkeen pelannut otteluakaan. Ariyon kausi on ohi, mutta hän on kuudella maalillaan edelleen maalipörssin neljännessä sijassa kiinni, yhden sijan ylempänä keltavihreiden parasta maalintekijää Roosa Tuomista. Molempien joukkueiden parhaiden maalintekijöiden kausi on siis ohi, joten uusien maalintekijöiden on noustava esiin.

TiPSin Elli-Noora Kainulainen johtaa kuitenkin syöttöpörssiä. Yhden näistä syötöistä Kainulainen teki kesäkuun 28. päivä Tammelassa, kun TiPS kaatoi kotijoukkue Ilveksen 0-1. Voittomaalin viimeisteli alakulmaan Nora Lehto.

Ilveksellä on nyt takana neljä tappioita, joista kolme on päättynyt lukemin 1-0, joten tiukkaa on ollut. Miten tappiot on käsitelty joukkueen sisällä, pirteästi vasemmalla laidalla esiintynyt Ilveksen numero 14, Aino Rasinen?

”Ollaan jokaisesta pelistä yhdessä katsottu videoiden kautta asiat, joita halutaan parantaa. Pelit ovat olleet tasaisia, eikä tappioita ole jääty sen suuremmin miettimään vaan katseet on onnistuttu kääntämään seuraavaan peliin. Sunnuntaina kaikilla on varmasti tahto ottaa kolme pistettä TiPSiä vastaan.”

TiPS – Ilves sunnuntaina 30. elokuuta kello 17 alkaen. Ottelu pelataan Tikkurilassa ja sen voi katsoa myös Ruutu+ palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3652338.