Otteluennakko: Keltavihreät jahtaavat avausvoittoa – sunnuntaina vastassa laadukas TiPS

Laittaako Sofia Laine TiPSin hyökkäyksen kuriin samalla lailla kun Mikaela Frondeliuksen tässä? Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen saaliina kahdesta ottelusta on tasapeli sekä tappio, joten avausvoittoa lähdetään hakemaan nyt TiPS:n kustannuksella. Kovaa vastustajaa vastaan täytyy puolustuksen pitää, mutta myös oma pallollinen pelaaminen täytyy olla laadukasta.

Ilveksen kauden kolmas Kansallisen Liigan ottelu pelataan sunnuntaina Kaupissa, jolloin vastaan juoksee Tikkurilan Palloseura. Keltavihreille kauden alku on haasteellinen, sillä ensimmäiset vastustajat ovat kaikki sarjan kärkijoukkueita. Tämän asian toteaa myös päävalmentaja Mika Lahtinen.

”Vastus ei ainakaan kevene yhtään, sillä laatujoukkue tulee vastaan. TiPS on lähtökohtaisesti tämän sarjan laadukkaimpia joukkueita. Erittäin kova jengi sieltä vastaan tulee.”

Åland Unitedia vastaan Ilves pelasi nousujohteisen ottelun, muttei kuitenkaan pystynyt yllättämään hallitsevaa mestaria. Hyvästä taistelusta huolimatta tullut tappio harmitti tavoitteellista joukkuetta.

”Maanantaina tappio vielä harmitti kaikkia, mutta se on jo nollattu pois mielistä. Pelissä oli kuitenkin paljon hyviäkin asioita ja niiden kautta ottelua lähdimmekin purkamaan. Otetaan hyvät jutut mukaan ja parannetaan muita osa-alueita sunnuntain peliin.”

Edustusjoukkue sai Kuopiosta lanalle nuorten maajoukkuehyökkääjä Anna-Stina Simosen, jonka Lahtinen odottaa tuovan kilpailutilanteen lisäksi myös tehoja. Anna-Stinan voisi olettaa olevan sunnuntaina heti avauksessa.

”Ei me ketään lainata, jolle emme käyttöä näe. Anna-Stina tuo kilpailua meidän hyökkäykseemme ja hän sopii muutoinkin erinomaisesti pelaajaominaisuuksiltaan sekä persoonaltaan joukkueeseen. Uskon hänen vahvistavan joukkuetta.”

Viime kauden hopeajoukkue TiPS aloitti kautensa voittamalla PK-35 Helsingin, mutta häviten seuraavaksi HJK:lle. Vahvaan pallonhallintaan pelinsä perustava vierailija lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta päävalmentajan mukaan Ilvekselläkin on sanansa sanottavana.

”TiPS on erittäin hyvä pallonhallintajoukkue, joten meidänkin on pakko pystyä pitämään palloa pidemmän aikaa itsellä. Tämä toimi jo saarelaisia vastaan hyvin toisella jaksolla. Tehtiin siinä tauolla pieniä muutoksia ja se vei meidän pelaamistamme parempaan suuntaan.

Tikkurilalaisia vastaan täytyy olla tiivis ja kurinalainen puolustus totta kai, mutta pallollisena on itse pystyttävä rytmittämään pelaamista paremmin. Emme saa antaa vastustajalle mahdollisuutta jauhaa omaa peliään ja juoksuttaa meitä paljon kilometrejä.”

Ilves – TiPS pelataan sunnuntaina 2. toukokuuta kello 17 Kaupin kentällä. Otteluun ei saada ottaa vieläkään yleisöä, mutta peli on nähtävissä suorana sekä Ruutu-palvelun että Aamulehden verkkosivujen kautta. Ruudun linkki otteluun löytyy täältä.