Otteluennakko: JyPK – Ilves – kuuden pisteen ottelu osa 2

Tuulia Mikkola JyPK-pelaajien ympäröimänä heinäkuun kotiottelussa. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilves ja JyPK ovat jo hyvän tovin olleet peräkkäin Kansallisen Liigan sarjataulukossa, Ilves sijalla kahdeksan ja jyväskyläläiset pykälää alempana. Pisteitä molemmilla joukkueilla on 10. TPS nousi viime viikonloppuna kolmen pisteen päähän kaksikosta, seitsemään saavutettuun pisteeseen.

Keltavihreät ja vihreämustat kohtasivat edellisen kerran heinäkuussa Tammelan stadionilla. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 3-1, kun maaleista vastasivat Heta Olmala, Tuulia Mikkola ja Julie ”Pulla” Forss. Forssin maali oli Ilveksen 1000. pääsarjatason maali.

JyPKin ainokaisen tuossa ottelussa ampui Riikka Lilja. Lilja on kolmella maalillaan jyväskyläläisten toiseksi paras maalintekijä, kaksi maalia Henna-Riikka Honkasta vähemmän tehneenä.

Kyseinen heinäkuun JyPK-voitto on keltavihreiden edellinen täysi pistepotti. JyPK puolestaan nappasi kolme pistettä viimeksi syyskuun alussa, kun TPS kaatui Jyväskylässä lukemin 2-1.

Pelikuntoon palaajia ja loppukauden huilaajia

Viime viikonloppuna kokoonpanosta puuttuneista pelikuntoon paluun tekevät ainakin puolustajat Jade Bergius ja Pulla Forss sekä hyökkääjä Jenni Kantanen.

JyPK-ottelun varmoja poissaolijoita pelikiellon vuoksi ovat kapteeni Sanni Ojanen, joka nappasi TPS-ottelussa kauden neljännen keltaisen kortin, kärsien näin ollen yhden ottelupelikieltoaan sekä Noora Hämäläinen, joka puolestaan kärsii kahden ottelun pelikieltonsa jälkimmäisen osan tulevana viikonloppuna. Pitkäaikaispotilaita joukkueella ovat hyökkäyspään Roosa Tuominen ja Tuulia Mikkola.

Kerro ihan näin alkuun, että mikä vamma sinulla on, Tuulia Mikkola?

”Olin polvileikkauksessa pari viikkoa sitten ja sen takia nyt loppukauden pelit jäävät välistä. Kesästä asti vaivannut vamma hoidettiin nyt kuntoon ja kuntoutus on lähtenyt hyvin käyntiin. Loppuvuodesta olen taas täydessä kunnossa.”

Miltä joukkueen peli on vaikuttanut katsomosta käsin?

”Peleissä on näkynyt ajoittain hyviä juttuja, mutta tuloksien kannalta ei tietenkään voi olla missään nimessä tyytyväinen. Nyt täytyy vaan löytyä kykyä kääntää pelit meidän hyväksi. Minulla on täysi luotto joukkueeseen, että se voitto sieltä tulee. ”

Onko ekstravaikeaa katsoa otteluita katsomon puolelta?

”On se aina vaikeaa, koska ei pysty itse auttamaan joukkuetta kentällä ja joutuu seuraamaan sivusta.”

Teit kauden ainoan maalisi juuri tulevaa vastustajaa JyPKiä vastaan. Millainen porukka Jyväskylän poppoo on, onko jotakin minkä kanssa pitää olla erityisen tarkkana?

”JyPKillä on nopeutta hyökkäyspäässä ja sen kanssa pitää olla tarkkana.”

JyPK – Ilves lauantaina 17. lokakuuta Harjun stadionilla kello 14 alkaen. Kauden 16. Kansallisen Liigan matsin voi katsoa Ruutu+:n kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3708167.