Otteluennakko: Ilves – PK-35 Vantaa – vielä ehtii Tammelaan!

Silja Tuominen tähyilemässä lauantain ja PK-35 Vantaan suuntaan. Kuva: Joope Erkkilä.

Kansallisen Liigan kausi 2020 alkaa vetelemään viimeisiään. Keltavihreillä on lauantaina edessään runkosarjan viimeinen kotiottelu, kun sarjassa seitsemäntenä majaileva PK-35 Vantaa saapuu Tammelan stadionille. Kotiottelu siirtyi sunnuntailta lauantaille ja se alkaa kello 15.

Piste-eroa näillä kahdella joukkueella on viiden pisteen verran vantaalaisten hyväksi. Molemmat joukkueet kokivat tappion edellisessä kierroksella kaksi viikkoa sitten. JyPK oli keltavihreitä vahvempi lukemin 2-1. Ilveksen ainoasta maalista vastasi hyökkääjä Aino Varkoi. Osuma oli hyökkääjälle kauden toinen sekä toinen perättäisessä ottelussa.

Vantaalaiset puolestaan kaatuivat sarjakärki Åland Unitedille vieraissa 2-0. United johtaa koko sarjaa maalieron turvin TiPSiin verrattuna.

Edellisen kerran PK-35 Vantaa ja keltavihreät kohtasivat yhdeksännellä ottelukierroksella Myyrmäen stadionilla 225. silmäparin edessä, jolloin kotijoukkue oli maalin verran parempi. Kokenut hyökkääjä Netta Koso vastasi ottelun ainoasta maalista 69. minuutilla.

Pelikiellosta palaajia ja kärsijiä

Keltavihreiden kokoonpanoon voi taas ottaa mukaan kapteeni Sanni Ojasen ja laitapuolustaja Noora Hämäläisen, jotka lusivat pelikieltonsa loppuun. Varmoja poissaolijoita taas ovat ainakin maalivahdit Marjukka Mikkonen, jolla on lonkan/nivusen alueen rasitusvamma sekä Annika Laihanen, joka nappasi Jyväskylässä suoran punaisen kortin ja istuu pari seuraavaa ottelua katsomon puolella.

Kokoonpanossa taas saatetaan nähdä Ilveksen kokeneempaa kaartia edustava, numeroa 24 selässään pitävä Eini Vesaniemi, joka pääsi tai joutui, kuinka sen nyt ottaa, kommentoimaan tämän kertaiseen ennakkoon.

Olet esiintynyt kahta vaille kaikissa sarjaotteluissa tällä kaudella. Miten kausi on mielestäsi sujunut henkilökohtaisella tasolla?

”Täytyy olla tyytyväinen siihen, että olen saanut valmennukselta luottamusta peliajan muodossa. Peliesitykset on ollut aika lailla sen mukaisia, mitä se harjoittelun määrä tunteina on ollut. Ehkä enemmällä treenaamisella olisi ollut mahdollisuus antaa enemmänkin, mutta tämä on nyt tällä kertaa se, mihin olen tällä kaudella pystynyt.”

Teille on tullut monta tappiota putkeen. Näkyykö tappioputki nuoressa joukkueessa vai onko moraali vielä korkealla?

”Kyllähän näiden viimeaikaisten toistuneiden tappioiden käsittely ja nollaaminen vaatii paljon henkiseltä puolelta varmasti kokeneemmaltakin pelaajalta, mutta ei tässä auta hanskoja tiskiin lyödä. Edelleen vedetään täysillä joka tapahtuma ja luotetaan siihen, että meidän päivittäinen tekemisen laatu tulee vielä otteluiden tuloksissakin näkymään.”

Miten seitsemäntenä sarjassa oleva PK-35 Vantaa kaatuu viikonloppuna?

”Olen aidosti sitä mieltä, että aikaisemminkaan tulos ei ole jäänyt kiinni pelaajien osaamisesta tai pelaajille mahdollistetun arjen laadusta. Voitto tulevana viikonloppuna vaatii onnistuneen valmistautumisen sekä lisäksi jokaisen pään täytyy kestää se 90+ minuuttia.”

Päävalmentaja Lahtisen kommentit – ”sota ei ole ohi”

Kuinka joukkue on asennoitunut kahteen viimeiseen matsiin?

”Vaikka olemme viime aikoina taistelut hävinneet niin sota ei ole vielä ohi. Lähdemme ehdottomasti voittamaan kahta viimeistä ottelua ja siihen meillä on hyvät mahdollisuudet. Meidän on turha miettiä eri skenaarioita sarjatilanteesta, vaan keskitymme tekemään sen mihin me pystymme vaikuttamaan, eli voittamaan jäljellä olevat ottelut.”

Millainen asetelma on lauantain kotiottelussa?

”Vastaan tulee vahvaan pallonhallintaan ja hyökkäämiseen nojaava joukkue. He ovat viime otteluissaan lähteneet hieman puolustusvoittoisemmin sarjan kärkijoukkueita vastaan, mutta se ei ole heille ehkä se tyypillisin tapa pelata. Viime ottelussa PK-35 Vantaata vastaan emme onnistuneet puolustuspelaamisessamme kovin hyvin ja se on isoin asia, jota meidän tulee parantaa. Toki meillä oli siinäkin ottelussa omat paikkamme ottaa voitto ja myös tehokkuutta ja ennen kaikkea vaarallisuutta hyökkäyspäässä pitää parantaa.

Terveystilanne on pysynyt ennallaan ja toivotaan, että ei tule viime hetken poissaoloja parin viime ottelun tapaan. Varmasti joitakin muutoksia kokoonpanoon tulee, koska osalla pelaajista on ollut töiden takia vaikeuksia päästä harjoituksiin tai peleihin. Lisäksi saamme pelikiellot kärsineet pelaajat takaisin.”

Vaikuttaako ottelun siirtyminen vuorokaudella jollakin tavalla joukkueen valmistautumiseen?

”Ottelun siirto lauantaille ei vaikuta valmistautumiseen millään tavalla, koska alla on taas parin viikon tauko edellisestä ottelusta.”

Ilves – PK-35 Vantaa alkaa lauantaina kello 15. Nyt jos milloin kannattaa saapua kannattamaan keltavihreitä Tammelaan! Tammelan stadionin suunnitellun remontin pitäisi alkaa tämän kauden jälkeen, joten mahdollisuudet alkavat käymään vähiin.

Jos jostakin erinomaisesta syystä et pääse lauantaina Tammelan lehtereille, niin ottelun näkee totuttuun tyyliin myös Ruutu+:n kautta https://www.ruutu.fi/stream/3708351.

Eini Vesaniemi vannoo, että ”täysillä vedetään”. Kuva: Joope Erkkilä.