Otteluennakko: Ilves lähtee pääkaupunkiin voitto mielessään

Pomputtaako Aino Rasinen pallon maaliin viikonloppuna PK-35:tä vastaan? Kuva: Joope Erkkilä.

Kaksi perättäistä tappiota ei ole lannistanut Ilveksen joukkuetta, vaan halu voittaa ja osoittaa oma osaaminen näkyvät yhä voimakkaina. Röyhkeyttä viimeistelyyn kaipaava valmentaja Lahtinen uskoo voiton irtoavan lauantaina PK-35:n vieraana. 

Päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtinen oli saapunut Kauppiin hyvissä ajoin asettelemaan harjoitusvälineet paikoilleen. Käynnissä oleva harjoitusviikko valmisteli joukkuetta kahteen otteluun, jotka viikon sisällä tultaisiin käymään.

Seuraava vastustaja keltavihreillä on lauantaina vieraissa PK-35, joka sijoittui viime kaudella Kansallisessa Liigassa kuudenneksi. Viime kauden molemmat keskinäiset kohtaamiset päättyivät 0-1 vierasvoittoihin. Trendi, jonka ainakin Ilves toivoo vielä lauantaina jatkuvan. Tämän kauden sarjassa PK-35 on hävinnyt sekä TiPS:lle että Hongalle ja voittanut sarjanousija HPS:n.

Ladalta tulee ainakin lyhyt ja ytimekäs vastaus kysyttäessä millä fiiliksillä pääkaupunkiin joukkue aikoo lähteä. 

”Voitto mielessä lähdetään!”

Ilves on pelannut ihan hyvää jalkapalloa, mutta boxien sisällä joukkue ei ole pystynyt vastaamaan riittävän hyvin. Niin sanotut kipukohdat ovat tiedossa ja niihin Lada kiinnittää paljon huomiota harjoittelussa.

”Olemme katselleet videolta klippejä ja tämä viikko muutenkin harjoitellaan sekä hyökkäys- että puolustusalueen boxeissa pelaamista. Varsinkin hyökkäysalueella olemme yrittäneet turhan monimutkaisia kuvioita, tai otettu vaikka yksi kosketus liikaa. Välillä täytyisi muistaa, että yksinkertainen ratkaisu voi olla se paras ratkaisu.”

Kahdessa viimeisimmässä ottelussa joukkue on jäänyt maaleitta, mikä luonnollisesti tekee voittamisesta vaikeaa. TiPS-ottelussa ensimmäisen ottelunsa Ilveksessä pelannut lainahyökkääjä Anna-Stina Simonen esitteli jo hyvää potkutekniikkaansa. Hän osoitti muutoinkin olevansa vaarallinen hyökkääjä, varsinkin kun yhteispeli uusien pelikavereiden kanssa alkaa sujumaan.

”On toki tärkeää saada laukauksia ja uskaltaa kokeilla, mutta tietenkin voi aina miettiä sitäkin, että kannattaako 25 metristä lähteä huonommalla jalalla yrittämään. Mutta on hyvä ja tärkeä juttu, että hyökkääjällä on halua haastaa sekä laukoa. Onhan se hiukan puuttunut meidän pelistämme, enemmän täytyisi uskaltaa vaan murtautua sisään.”

Nuoret ja motivoituneet Ilves-pelaajat eivät ole antaneet kahden perättäisen tappion haitata tekemistä, vaan kohti uutta on menty tiukalla asenteella.

”Kyllähän tappiot harmittavat vielä päivän tai pari, mutta ei ne mitenkään motivaatioon ole vaikuttaneet. Käydään kuitenkin paljon läpi niitä positiivia juttuja, mitä kuitenkin myös paljon löytyy joka pelistä. Tappion kuuluukin harmittaa ja tulosta täytyy kunnioittaa, mutta aina niistä voi jotain oppiakin. Se on tavallaan myös kauden teema.”

Joukkueen peli on kuitenkin sujunut sen verran hyvin, ettei Lada näe tarvetta tehdä isoja muutoksia rytmitykseen tai kokoonpanoon. Toki kaksi peliä viidessä päivässä tuo omat haasteensa.

”Mitään oleellisia muutoksia ei ole tulossa, mutta kyllähän meidän pitää enemmän alkaa huomioida kokonaiskuormitusta. Nyt on lauantaina peli ja seuraava heti keskiviikkona eli lyhyt palautuminen tulossa siihen väliin. Tuo varmaankin näkyy jollain lailla lauantain kokoonpanossa. Tarkoitus on kuitenkin joka otteluun saada mahdollisimman paljon tuoreitakin jalkoja.”

Vastustaja on Ilvekselle tuttu, monellakin tapaa. Viime kauden keltavihreistä asuista punamustiin vaihtoivat hyökkääjä Moona Talka sekä puolustajat Julie Forss ja Jade Bergius.

”Heillä on siellä kolme meidän entistä pelaajaamme muiden ennestään tuttujen pelaajien joukossa. Pelaavat melko lailla samalla tavalla kuin viime kaudellakin. He haluavat pitää palloa, avata lyhyillä syötöillä sekä prässätä ylhäältä. Ovat niissä vahvoja.

Lisäksi heiltä löytyy Amanda Rantasen huikea vasuri, hänellä on varmaan sarjan vaarallisin laukaus, varsinkin erikoistilanteissa. Niitä ei voida antaa niin paljoa, mitä nyt aikaisemmissa peleissä.”

PK-35:n riveistä Ilveksen kannattaa kiinnittää huomiota myös hattutempun HPS:ää vastaan laukoneen Anita Abuun. Ilveksen toistaiseksi ainoat maalit Kansallisessa Liigassa ovat laukoneet keltavihreiden omat kasvatit Pipsa Saarilahti ja Aino Rasinen.

PK-35 – Ilves pelataan tulevana lauantaina Helsingin Pihlajamäen MagneCit Areenalla kello 14:00 alkaen. Ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelun kautta: https://www.ruutu.fi/stream/3833424.