Lupaava Hilkka Koskinen sopimukseen edustuksen kanssa

Hilkka Koskinen oli joukkueen mukana Cup-mittelössä Turussa. Kuva: Joope Erkkilä.

Ilveksen kakkosjoukkueen näkyvimpiä pelaajia viime kaudella ollut Hilkka Koskinen on tehnyt sopimuksen edustusjoukkueen kanssa. Valokuvausta harrastava lukiolainen on myös ikäluokkansa maajoukkueen runkopelaajia. 

Viime kaudella Hilkka Koskinen laukoi yhteensä 14 maalia Ilveksen kakkosjoukkueessa sekä T18-joukkueessa. Hyvät otteet ja nouseva kehityskäyrä toivat Hilkalle sopimuksen edustusjoukkueeseen. Käyrä todennäköisesti jatkaa nousemistaan uudessa toimintaympäristössä. 

”Tosi hyvä fiilis, on hienoa saada sopimus edustusjoukkueeseen. Kaikki toiminta on vielä paljon ammattimaisempaa, mitä nuorissa tai kakkosjoukkueessa on. Täällä on myös kokeneita pelaajia ympärillä, heiltä saa hyviä neuvoja ja vinkkejä. Harjoituksissa on myös todella kova tempo, mikä auttaa kehittymään.

Urheilulukiota käyvä Hilkka kuuluu myös Tampere Football Academyn riveihin, josta hänellä on pelkästään positiivista kerrottavaa.

”TFA on auttanut ainakin minua yhdistämään koulun ja jalkapallon. Aamuharjoittelun mahdollistaminen on iso juttu, se ei muutoin varmaan onnistuisi. Sieltä saa myös paljon tietoa ja palautetta. Kaksi vuotta kestää opintoni vielä urheilulukiossa, vielä en tiedä mitä sen jälkeen.

Vaikka maaliverkko viime kaudella heiluikin mukavaan tahtiin, haluaa Hilkka kuitenkin viimeistelyään parantaa. Omat vahvuudetkin ovat tiedossa.

”Olen hyvä pallon kanssa, varsinkin 1vs1-tilanteissa pystyn hyvin haastamaan vastustajat. Lisäksi olen todella kova tekemään töitä kentällä. Eiköhän kehitettävää ole vielä viimeistelyssä.

2003-syntyneiden maajoukkuerinkiin kuuluva Hilkka näkee maajoukkueleirien lisäävän motivaatiota entisestään.

”Olen ollut nyt U19-maajoukkueen leireilläkin varapelaajana. Vielä en edes tiedä, milloin oma U18-maajoukkue kokoontuu seuraavan kerran. Nuo leirit antavat aina hurjasti lisää energiaa ja motivaatiota omaan harjoitteluun. On hienoa nähdä miten pärjää Suomen parhaiden pelaajien mukana omassa ikäluokassaan.”

Ensimmäiselle kaudelleen Kansallisessa Liigassa Hilkka lähtee maltillisella tavoitteella.

”Tavoitteena on tällä kaudella saada liigadebyytti tehtyä ja muutoinkin saada peliminuutteja Kansallisessa Liigassa. Kilpailu joukkueessa on kuitenkin kovaa. Pitkällä tähtäimellä haluan kehittyä niin hyväksi jalkapalloilijaksi kuin mahdollista, katsoa mihin asti taidot riittävät. Ulkomaille olisi hieno päästä pelaamaan jossain vaiheessa.”

Hilkan elämään mahtuu muutakin kuin jalkapalloa ja koulunkäyntiä.

Pidän paljon taiteesta, varsinkin valokuvaamisesta ja soittamisesta. Valokuvaus on tavallaan toinen harrastukseni. Käyn usein kuvaamassa luontoa. Lisäksi tykkään muokata kuvia, esimerkiksi yhdistellä kahta kuvaa päällekkäin. Pelimatkoille en tosin ota kameraa mukaan, tai oikeastaan se on veljeni kamera muutoinkin.”