Laura Laurikainen laittoi nappulakengät naulaan – onnittelut hienosta urasta, ”Lare”!

Kaudeksi 2021 Ilvekseen saapunut ja viime kaudella kapteeninnauhan käsivarteensa pujottanut Laura Laurikainen on päättänyt lopettaa uransa huipputasolla.

Lapuan Virkiän kasvatti pelasi keltavihreissä väreissä yhteensä 43 ottelua liigassa ja seitsemän Suomen Cupissa.

Keskuspuolustaja nähtiin liigaympyröissä myös JyPK:n ja TPS:n riveissä. ”Lare” teki pääsarjadebyyttinsä juuri JyPK:ssä 18. päivä maaliskuuta 2017, HJK:ta vastaan. Liigapelejä Laura kerrytti itselleen 120. ottelun verran.

 

Päätit lopettaa huippu-urasi futiksen parissa. Ilveksen lisäksi sinulta löytyy pääsarjakokemusta JyPK:n ja TPS:n riveistä, mitkä muistot ovat näin päällimmäisenä mielessä?

”Päällimmäisenä muistona mielessä on se jalkapalloilijan perusarki, jota sain elää ja kokea monta vuotta. Tähän tietysti harjoittelun ja pelaamisen lisäksi kuuluu ihmiset, joille olen kiitollinen kaikesta avusta, tuesta ja välittämisestä. Niin TPS:sta kuin JyPK:stakin mulla on jäänyt elämään tärkeitä ja rakkaita ystäviä.

Hienoimpina saavutuksina on mieleen jäänyt Jyväskylässä pelatessani kaksi Suomen Cupin pikkufinaalin voittoa ja liiganousu, sain myös tunnustusta Keski-Suomen vuoden naisjalkapalloilijana.

Tampereelle tullessani oli takana melko raskas vuosi ja Ilveksessä koin, että löysin itseni ja omat vahvuuteni jalkapalloilijana. Sain myös jälleen tutustua ihmisiin, jotka ovat jääneet minulle tärkeiksi ja merkittäviksi.”

Kypsyikö lopettamispäätös kauan mielessä, oliko se kuinka pitkän pohdinnan tulos?

”Viime kauden alussa ensimmäistä kertaa koskaan tuli mieleen ajatus lopettamisesta. En halunnut kuitenkaan ajatella asiaa sen enempää ja päätöksen kypsyminen kesti pitkälle kauden loppumisen jälkeiseen aikaan.”

Oletko pohtinut asiaa lähiaikoina, onko lopettamispäätös tuntunut vaikealta vai ”helpottavalta”?

”Päätös oli mulle tosi vaikea, enkä ole kokenut varsinaista helpotuksen tunnetta, vaikka koenkin, että hetki on oikea. Saman katon alla asuvan entisen jalkapalloilijan mukaan sellaista tunnetta ei välttämättä tulekaan.”

Minkälaisia suunnitelmia sinulta löytyy näin huippu-uran jälkeen, jatkuuko futishommat jossain muodossa?

”On kaikenlaisia suunnitelmia, mutta ne vaatii vielä selvittelyä ja miettimistä.”

Nähdäänkö sinut Kaupissa katsomon puolella tulevana kesänä?

”Kyllä nähdään!”

Haluatko laittaa terveisiä tai muita mietteitä lukijoille ja faneille?

”Haluan kiittää kaikkia kannattajia ja seuraajia tuesta ja kannatuksesta. Peliasu ja seurakamat päällä olen aina saanut kokea ylpeyttä ja arvostusta. Kiitos mun perheelle ja kaikille pelikavereille, valmentajille ja toimihenkilöille, joiden kanssa olen saanut viettää jalkkiselämää.”

 

Ilveksen päävalmentaja Anssi Ylinen sai valmentaa Lauraa toissa kaudella.

”Laura oli johtava pelaaja ja kapteenistossa minun ollessa mukana muutaman kuukauden kaudella 2021. Laura ja muu kapteenisto pyöritti hienosti hommaa kopissa, luoden siellä hyvän hengen sekä joukkueelle taistelevan peli-ilmeen.

Pelasi erinomaisesti topparina ja muistaakseni yhden pelin laitapakkina. Kiinnitin melko alkuvaiheessa huomiota, miten hyvin hän puolusti eteenpäin eli vastustajan oli vaikea kääntyä hänen edessään. Mainio peluri ja hieno ihminen. Hyviä ’eläkepäiviä’ Lauralle!”

 

Kiitoksia vielä kapteenille kahdesta kaudesta keltavihreissä, onnittelut hienosta urasta ja valtavasti tsemppiä tuleviin haasteisiin! Nähdään kesällä Kaupissa!