KuPS oli tyly emäntä – Ilveksen haaveet mestaruussarjasta kariutuivat

KUPS – ILVES 8-0 (4-0)

Ilveksen haaveet päästä pelaamaan loppukaudeksi mestaruussarjaan kariutuivat lauantaina KuPS:n ottaessa suurinumeroisen voiton kotikentällään. Loppukauden peleissä on kuitenkin panosta yllin kyllin, sillä sarjasijoitus ei saa pudota nykyisestä yhtään pykälää alaspäin. Positiivisimmat asiat Ilveksen kannalta olivat tulevaisuuden pelaajien Iida Kallion pääseminen ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon sekä Elsa Itälinnan debyyttiminuutit.

Ilves lähti hakemaan Kuopiosta tärkeitä sarjapisteitä, mutta jo kymmenen minuutin pelin jälkeen oli kotijoukkue iskenyt itsensä kolmen maalin johtoon eikä voittajasta enää ollut epäselvyyttä. Jo kolmannella minuutilla Roosa Ariyo yllätti kaukolaukauksellaan Viivi Mäki-Kampin ja vain paria minuuttia myöhemmin laukoi Gentjana Rochi emännät kahden maalin johtoon kulman jälkitilanteesta.

Kulmapotkun jälkitilanteesta KuPS iski myös kolmannen maalinsa kymmenennen minuutin kohdalla, tällä kertaa asialla oli Aino Kröger. Ilves oli lähellä iskeä nopean kavennusosuman, mutta Annan Olmalan laukaus meni pallon verran ohi kuopiolaismaalin. Myös Elli Mäkipelkola pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta tulosta ei hänkään saanut aikaiseksi. KuPS sen sijaan onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, kun jakson loppuminuuteilla Ariyon laukaus painui aivan etuyläkulmasta sisään.

KuPS aloitti toisenkin jakson räväkästi ja iski viiteen minuuttin kaksi maalia. Ensin asialla oli, jälleen kulman jälkitilanteesta, Eerika Appelqvist ja hetken päästä iski Kröger torjunnasta kimmonneen pallon verkkoon ja vei kotijoukkueen jo kuuden maalin johtoon. Näiden jälkeen mentiin yli puoli tuntia ilman lisäosumia, mutta kaksi maalia KuPS vielä iski ottelun viime minuuteilla. Tuuli Viinikka laukoi seitsemännen ja Lavdije Begolli puski päätösnumeroiksi 8-0.

Ilveksellä on nyt kuusi pistettä matkaa Åland Unitedin hallussaan pitämään neljänteen sijaan ja yhtä monta pistettä on vielä jaossa. Välissä ovat kuitenkin PK-35 Vantaa kaksi pistettä ja FC Honka pisteen edellä tupsukorvia, joten käytännössä haaveet pääsystä neljän sakkiin voidaan haudata. Peleissä riittää toki panosta jatkossakin, sillä putoamispeikko on hiipinyt hengittämään Ilveksen niskaan. Putoajien paikoilla olevista JyPK on vain pisteen perässä ja ensi sunnuntain vastustaja PK-35 Helsinkikin ainoastaan kuuden pisteen päässä. Syksyn haastajasarjasta on näillä näkymin tulossa todella jännittävä taistelu liigapaikoista.

Siksi teidän kannattajien tuki on erityisen tärkeää sunnuntain kotiottelussa, jossa kamppaillaan siis elintärkeistä pisteistä. Huipputärkeä Kansallisen liigan ottelu alkaa Tammelan Stadionilla sunnuntaina 25.8. klo 19. Otteluun myydään myös VIP-lippuja Mercedes Clubin loistaviin tiloihin. Lippua myydään myös ilman ruokailua, mutta huippuravintolatasoisesta ruokailusta kannattaa nauttia tärkeää ottelua seuratessa.

Maalit:
3′ 1-0 Roosa Ariyo
6′ 2-0 Gentjana Rochi
10′ 3-0 Aino Kröger
44′ 4-0 Roosa Ariyo
48′ 5-0 Eerika Appelqvist
50′ 6-0 Aino Kröger
86′ 7-0 Tuuli Viinikka
88′ 8-0 Lavdije Begolli