Kreeta-Liisa Yli-Säntti on edustusjoukkueen uusi maalivahtivalmentaja – tervetuloa takaisin keltavihreisiin!

Ilveksen aikanaan takaisin liigaan nostamassa ollut ja hopeaa niin liigassa kuin Suomen Cupissakin voittanut Kreeta-Liisa Yli-Säntti on edustuksen uusi maalivahtivalmentaja.

Kreeta-Liisa lähti Ilveksen vuosien jälkeen pelaamaan Ruotsiin, jossa hän edusti Elitettanissa Växjö DFF:ää ja Damallsvenskanissa Malmö LB07:ää.

Helmareissakin esiintynyt entinen maalivahti, nykyinen valmentaja on tehnyt paluun Suomeen ja Tampereelle. Kokenut ammattilainen tulee opastamaan ainakin kevään ajan Ilveksen maalivahtinelikkoa, Meri Hämäläistä, Roosa Karppista, Loviisa Helmistä ja Nelli Hautamäkeä.

 

”Ilves on itselleni läheinen seura, jossa sain pelata sekä työskennellä viimeiset vuoteni Suomessa. Toimin tuolloin pelaamisen ohella maalivahtivalmentajana seuran junioreiden ja silloisen piirinjoukkueen parissa. Päätettyäni peliurani pidin taukoa jalkapallosta, mutta palattuani Tampereelle tuli myös valmentaminen takaisin kuvioihin. Viime kaudella valmensin Ilveksen T18 -maalivahteja.”

Parilla viime kaudella joukkueen maalivahtivalmentajana toiminut Marko Pirilä jatkaa seurassa muissa tehtävissä, muun muassa huippuvaiheen maalivahtivalmennuksen vastaavana ja entinen huippuvahti Kreeta-Liisa paikkaa ”Pirren” jättämään aukkoa.

”Marko Pirilän vaihdettua toimenkuvaansa, jäi naisten joukkue vaille mv-valmentajaa. Lähdin tarjottuun rooliin ja kevään ajan tulen valmentamaan joukkueemme maalivahteja kohti uutta kautta Kansallisessa Liigassa.

Uuden haasteen aloittaminen on ollut mielenkiintoista ja on ilo työskennellä joukkueen kanssa sekä tutustua pelaajiin ja taustatiimiin. Pääsen varmasti myös itse kehittymään ja oppimaan paljon kevään aikana.”

Kreeta-Liisa on pääsyt jo tutustumaan Ilveksen nuoreen maalivahti”ainekseen”. Yli-Säntti tietää jo minkä asioiden kanssa lähdetään tekemään töitä.

”Maalivahtien kanssa tullaan tekemään perusasiat hyvin, kehittämään omia vahvuuksia ja tietysti haastamaan rajoja. Yhteistyötä puolustuslinjan kanssa pidän myös erittäin tärkeänä. Kevään peleihin lähdetään avoimin mielin ja niistä pyritään oppimaan niin yksilöinä kuin joukkueena. Jokaisella pelaajalla on jälleen mahdollisuus nostaa omaa tasoaan viime kaudesta ja kilpailla peliajasta Kansallisessa Liigassa.

Tulevalle kaudelle näen selkeänä tavoitteena niin maalivahtien kuin koko joukkueenkin osalta, päästettyjen maalien määrän vähentämisen edellisestä kaudesta. Tämän eteen tullaan tekemään töitä monipuolisesti, jotta päästään aloittamaan kausi mahdollisimman itsevarmoina.

Edustusjoukkueen uusi maalivahtivalmentaja lähettää lopuksi terveiset kaikille Ilveksen vapaaehtoistoimijoille.

”Haluan onnitella seuraa ja kaikkia vapaaehtoistoimijoita tuoreesta tunnustuksesta Vuoden urheiluseurana. Mahtavaa työtä!”

 

Tervetuloa takaisin keltavihreisiin, Kreeta-Liisa!

 

Ilveksen taustatiimi on nyt kasassa. Kreeta-Liisan lisäksi päävalmentaja Anssi Ylistä tukevat valmentajat Marko Nurminen ja ”Junnu” Salmijärvi, fysiikkavalmentaja Juuso Marttila, lääkäri Jonne Väisänen, huoltaja ”Maro” Kulo sekä joukkueenjohtaja Leena Työläjärvi.

Uusi veskarivalmentaja pääsi jo vitsailemaan Nellin ja Loviisan kanssa.