Kovavireinen HPS sunnuntaina Ilveksen vieraaksi Tammelaan

Ilves jatkaa maaottelutauon jälkeen pisteiden metsästystä sunnuntaina Tammelassa, jonne vieraaksi saapuu kovaan kesävireeseen äitynyt HPS.

Helsingin Palloseura saapuu sunnuntaina Tammelaan kolmen ottelun voittoputkessa. Voitot ovat tulleet FC Hongasta, PK-35 Helsingistä sekä PKKU:sta. Seitsemän pelatun kierroksen jälkeen helsinkiläiset ovat Kansallisen Liigan sarjataulukon kolmannella sijalla 13 pisteellään. Kahdessa viimeisimmässään ottelussaan HPS on ollut varsin tehokas hyökkäyspelissään, sillä PKKU kaatui maalein 7-2 ja PK-35 5-1.

HPS on erittäin perinteikäs seura suomalaisessa jalkapallohistoriassa. Seura on perustettu 1917 ja on yksi menestykseimmistä seuroista voitettuaan miesten puolella Suomen mestaruuden peräti yhdeksän kertaa. Mestaruuksista tosin on jo aikaa, sillä ne ovat tulleet vuosien 1921-1957 välisenä aikana. 1962 seura voitti myös Suomen Cupin. Muista lajeista voidaan poimia mielenkiintoinen tilastotieto jääkiekon puolelta, jossa HPS on kolmesti (1929, 1932 ja 1934) saanut SM-hopeaa. Naisjalkapallojoukkue seuraan perustettiin 1972 ja Kansalliseen Liigaan joukkue nousi voitettuaan 2020 Naisten Ykkösen.

HPS:n tehokkain maalintekijä on vielä viime kaudella HJK:ssa pelannut Ria Karjalainen viidellä osumallaan. Kaksi maalia ovat tehneet Henni Rinkinen ja Sonja Hillberg. Kerran maaliverkkoja ovat venyttäneet puolestaan Aino-Marja Kohtamäki, Anna-Stina Simonen, Fanni Sinivuori, Jutta Angeria, Matilda Kataja, Oona Jääskeläinen, Peppi Kontturi, Piipa Kämppi sekä Sofia Jahnukainen. Siis peräti 13 maalintekijää löytyy joukkueesta jo seitsemän pelatun ottelun jälkeen!

Ilves on kohdannut HPS:n kahdeksan kertaa Kansallisessa Liigassa. Kaudella 2021 Ilves voitti kaikki neljä kohtaamista maalierolla 13-2, seuraavalla kaudella voitot menivät tasan 1-1 maalirikkaissa otteluissa (4-0 ja 0-5). Viime kaudella HPS voitti yhden ja yksi ottelu päättyi tasan.

Ilveksellä on tavoitteena palata takaisin voittokantaan kahden tappion ja yhden tasapelin jälkeen. Sarjasijoitus on tällä hetkellä viides ja pisteitä kerättynä 11. Tällä kaudellahan Mestaruussarjaan pääsee ainoastaan alkusarjan neljä parasta joukkuetta, joten pisteitä Ilveksen onkin saatava jälleen kerättyä. Edellisen kerran Ilves on juhlinut voittoa toukokuun alussa, kun PKKU kaatui Tammelassa maalein 4-0.

Sunnuntain jälkeen seuraavaa kotiottelua saakin odottaa kuukauden verran, sillä vasta 7.7. nähdään Kansallista Liigaa Tammelassa Åland Unitedin saapuessa vierailulle. Hanki siis liput osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/ilves-naiset-jalkapallo/ ja saavu kannustamaan Ilves kotivoittoon!