Ilves matkaa seuraavaksi Helsinkiin – PK-35 emännöi viimeistä ottelua ennen juhannusta

Ilves pelaa kaksi seuraavaa otteluaan vieraissa ja niistä ensimmäisessä emäntänä toimii PK-35 Helsinki. Ottelu on samalla alkusarjan ensimmäisen kierroksen päätösottelu ja toinen kierros käynnistyy heti juhannuksen jälkeen.

Tärkeistä pisteistä jälleen pelataan ja molemmille joukkueille täysi pistesaalis olisi erittäin tervetullut. Ilves on tällä hetkellä viidentenä, kaksi pistettä neljäntenä olevaa Åland Unitedia perässä. PK-35 puolestaan on seitsemäntenä kolme pistettä Ilvestä jäljessä. Helsinkiläisten kannalta pisteittä jääminen tarkoittaisi erittäin todennäköisesti jäämistä ylemmän jatkosarjan ulkopuolelle.

Punamustat lähtevät otteluun tärkeä ja maistuva vierasvoitto FC Hongasta takataskussaan. Neljän voitottoman ottelun putki katkesi sunnuntaina Pia Tavin laukoessa ottelun ainokaisen osuman. Voitto oli helsinkiläisille vasta kauden toinen, ensimmäinen oli tullut huhtikuussa JyPK:n vieraana. Kauden ensimmäinen kotivoitto on heillä vielä ottamatta.

Ilves ja PK-35 ovat olleet varsin tasaväkiset kilpakumppanit Kansallisessa Liigassa. Edellisistä 12 ottelusta Ilves on voittanut neljä ja PK-35 viisi ja kolmesti pisteet on jaettu tasapelillä. Viime kauden kolmesta kohtaamisesta Ilves voitti kaksi jälkimmäistä, ensimmäisen ottelun päätyttyä tasatulokseen 4-4. Tuo tasapeli tuli varsin erikoisesti, sillä avausjakson jälkeen punamustat johtivat jo 4-0. Ilves sai aikaiseksi huikean kirin ja nousi lopulta tasoihin.

Ilveksellä itsellään on nyt neljän voitottoman ottelun putki päällä, jonka rikkomista joukkue lähtee Pihlajamäkeen hakemaan. Kolme tappiota ovat tulleet sarjan kärkikolmikolta HJK/KuPS/HPS ja JyPK venyi kotonaan maalittomaan tasapeliin keltavihreitä vastaan. Edellinen tupsukorvien voitto on toukokuun alussa napattu 4-0 kotivoitto PKKU:sta.

Päävalmentaja Anssi Ylinen vaatii joukkueeltaan parempaa suorittamista.
Emme onnistuneet HPS-pelissä, nyt on selkeästi kasvojen pesun paikka. Pelaajat, kuten valmentajatkaan eivät olleet lainkaan tyytyväisiä omaan peliin saati sitten tulokseen. PK-35 on paha joukkue kohdata, varsnkin nyt voitettuaan Hongan. Puolustavat hyvin yhdessä ja ovat erittäin taisteleva joukkue. Meidän pitää vaan luottaa siihen omaan tekemiseemme ja saada erilainen ote peliin kuin viime peleissä.

Pieniä muutoksia Anssi lupailee myös kokoonpanoon.
Ei mitään radikaaleja muutoksia, mutta jotain pientä vaihdosta tehdään. Kokoonpanoon tulee sellaisia pidempään loukkaantuneena olleita pelaajia, joita ei vielä ole nähty. Joitain pikku vammoja ja sairastumisia on alkuviikosta ollut, päivitetään heidän tilanteensa lähempänä ottelupäivää.

Alkukauden loistavasti topparina pelannut Stina Virkkala on pari viime ottelua pelannut laidalla. Stinan pelipaikan kohdalla Anssi myhäilee salamyhkäisesti.
Stina on pelannut laitapakkina erittäin hyvin, viime pelissä palkittiinkin meidän ainoana pelaajana. Hyvin hän tosin pelasi topparinakin, joten katsotaan mille paikalle hänet oikein asetan.

Juhannuksen jälkeen Ilves aloittaa toisen kierroksen vieraissa FC Hongan emännöisessä 29.6. Espoossa. Tammelassa joukkue pelaa seuraavat kaksi ottelua, kun Åland United saapuu vieraaksi sunnuntaina 7.7. ja sarjakärki HJK kaksi viikkoa myöhemmin. Nyt kannattaa myös hyödyntää tuo erittäin edullinen kausikorttitarjous.

Vierasottelut, kuten kaikki kotona pelattavatkin, ovat nähtävillä Ruutu + Urheilu -tilauksen kautta. Ruutu lähettää kaikki ottelut suorina ja asiantuntevasti selostettuina läpi kauden, joten pelit on helppo katsella kotisohvalta käsin. Tosin, jalkapallo on parasta paikan päällä, joten parhaaseen tunnelmaan päästäksesi osta lippu ja jännitä matsia katsomosta kannustaen!