Ilves matkaa JyPK:n vieraaksi luonnonnurmelle

Ilves haluaa palata Jyväskylässä takaisin voittokantaan. Kuva Jri Sulander / SPL

Ilves koki äitienpäivänä kauden avaustappionsa, kun HJK oli kotikentällään parempi ja piti pisteet 1-0 voitollaan. Sisuuntunut Ilves haluaa nopeasti palata takaisin voittojen tielle ja sitä pääsevät yrittämään lauantaina Jyväskylässä JyPK:n vieraana.

Viiden pelatun kierroksen jälkeen on Ilves sarjakakkosena kolme pistettä HJK:ta perässä. Ilves on tehnyt Kansallisessa Liigassa tällä hetkellä eniten maaleja (10) ja päästänyt toiseksi vähiten (3). Sarjaan takaisin noussut JyPK on puolestaan yhdeksäntenä kerättyään kolme pistettä. Jyväskyläläisten maali ero on pakkasella kuuden maalin verran.

JyPK lähtee otteluun kolmen tappion putkessa, kaikissa ovat jääneet myös maaleitta. Viime sunnuntaina Åland United haki 0-2 vierasvoiton, FC Honka voitti kotonaan 1-0 ja PK-35 Helsinki samoilla lukemilla Jyväskylästä. Toistaiseksi kauden ainoa voitto tuli puolestaan toisesta nousijajoukkueesta PKKU:sta 2-3 vierasvoitolla.

Sarjaotteluissa Ilves on viime vuosina ollut keskinäisissä otteluissa niskan päällä, mutta tämän talven presseasonilla JyPK voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset. Odotettavissa on erittäin tiukka ja tasaväkinen taistelu pisteistä, johon oman erikoismausteensa tuo pelikenttänä toimivan Harjun kentän luonnonnurmikenttä. Ottelu pyörähtää käyntiin lauantaina klo 16 ja on jälleen nähtävissä suorana Ruutu+ Urheilu-palvelun tilaajille.

Lauantaina 25.5. pelataan jälleen Tammelassa, tuolloin vieraaksi saapuu hallitseva mestari ja tällä hetkellä tasapisteissä Ilveksen kanssa oleva KuPS. Kyseinen ottelu on myös hyväntekeväisyysottelu, jossa kerätään varoja sekä Mieli ry:n ja Kansallisen Liigan yhteiseen projektiin Mieli pelissä että Ilveksen vähävaraisia nuoria tukevan HOPA-rahaston toimintaan. Ottelussa pyritään rikkomaan liigan katsojaennätys, joten Ilves kutsuu teidät kaikki ystävineen seuraamaan nautittavaa jalkapalloa ja osallistumaan hyväntekeväisyyteen.

Kaikki Futis-liigan pelaajat perheineen on kutsuttu myös otteluun