Ilves hakee jatkoa voittoputkelleen Vantaalta

Vahvasti aloittaneen Ilveksen näkyvympiä pelaajia on ollut Nelly Lehtilä. Kuva: Joope Erkkilä

Tulikuuman alkukauden pelannut Ilves metsästää kolmatta peräkkäistä voittoaan perjantaina Vantaalla. Kotijoukkue PK-35 Vantaa puolestaan hakee kauden avausvoittonsa lisäksi avausmaalia, sillä kaksi aikaisempaa ottelua on päättynyt maalittomiin tasapeleihin.

PK-35 Vantaa aloitti kautensa kotiottelulla sarjanousija PKKU:ta vastaan, joka sinnittelikin maalittoman tasapelin seurahistoriansa ensimmäisessä ottelussa. Seuraavan ottelunsa punamustat pelasivat Helsingin puolella, jossa nimikaima PK-35 emännöi ottelua. Tässäkään ottelussa ei maaleja nähty, joten PK-35 hakee kauden avausvoiton lisäksi myös avausmaaliaan.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Vantaalla ottelu päättyi 0-0 ja Kaupista vantaalaiset hakivat 1-2 vierasvoiton. Kansallisessa Liigassa PK-35 Vantaa on ollut Ilvekselle muutoinkin hankala vastustaja, sillä edellistä voittoa keltavihreät ovat juhlineet lokakuussa 2020.

Ilveksellä on takanaan kaksi 3-1 lukemin voitettua ottelua. Molemmat ovat tulleet kärkipäähän ennakoiduista joukkueista. FC Honka kaatui Tammelassa Nelly Lehtilän, Anna Olmalan ja Anela Ljesnjaninin maaleilla. Viime viikolla Maarianhaminan hyytävissä olosuhteissa maalit iskivät Elli Mäkipelkola ja Amelia Luotonen kotijoukkueen ohjatessa yhden oman maalin.

Voittojen salaisuus on yhtenäisesti työtä tekevässä joukkueessa, jossa jokainen tekee nöyrästi töitä koko joukkueen eteen. Puolustuspelaaminen on erittäin uhrautuvaa useiden pelaajien blokatessa vastustajien laukauksia ja Nelli Hautamäen torjuessa hallitun varmasti maalille asti saapuvat pallot.

Hyökkäyspelaamisessa Ilveksellä on käytettävissään monia eri variaatioita ja leveyttä pelaajistosta löytyy, kuten viisi maalintekijää kahteen peliin osoittaakin. Keskikentän pelaaminen on yleensä jalkapallo-otteluissa ratkaisevassa roolissa, sitä se on ollut myös Ilveksellä. Joukkueesta löytyy monipuolisia pelaajia, jotka sopivat valmennuksen pelisysteemiin kuin voisilmä kaurapuuroon.

Päävalmentaja Anssi Ylinen johtaa joukkonsa otteluun itsevarmana, mutta myös nöyränä.

Ahvenanmaalla nähty hyvä ja uhrautuva puolustuspeli täytyy löytyä myös Vantaalla. Niin kauan, kun pelaamme kurinalaisesti ja kaikki ymmärtävät vastuunsa oman maalin puolustamisesta, meillä on mahdollisuus taistella voitosta. Olemme nyt kaksi ottelua pelanneet voittavaa jalkapalloa, sen on mahdollistanut myös hyvä jaksaminen kentällä. Yhdessä me pystymme voittamaan.”

Mikäli perjantain ilta-ajelu Vantaalle kiinnostaa, niin linkki lipunmyyntiin ja otteluinfoon löytyy tästä

Seuraava kotiottelu pelataan ensi perjantaina eli 3.5. Silloin klo 19 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi PKKU Keski-Uudeltamaalta. Lipunmyynti löytyy tästä ja kausikorttitilaukset puolestaan tästä