Hyökkääjä Venla Mäkelä siirtyy Ilvekseen!

Venla Mäkelä hakee ensi kaudella peliaikaa ja tehoja keltavihreässä peliasussa. Kuva: Joope Erkkilä.

Pääkaupunkiseudulla koko uransa pelannut nuori hyökkääjä Venla Mäkelä siirtyy Ilvekseen.

PuiU:n kasvatti Venla Mäkelä on toistaiseksi edustanut ainoastaan pääkaupunkiseudun joukkueita. Kasvattiseuran lisäksi päälle on ollut puettuna MPS:n, PK-35:n sekä päättyneellä kaudella TiPS:n paidat. Toki hän viime kaudella ehti pelata myös kolme ottelua lainalla FC Kuusysissä. Seuraavaksi hän kantaakin keltavihreitä Ilves-asusteita.

”Tosi kiva muuttaa Tampereelle! Vanhemmat ovat asuneet Tampereella ja sisarukset ehtivät täällä syntymäänkin, minä puolestaan vasta muuton jälkeen Helsingissä. Halusin kokeilla uusia kuvioita ja Tampere sekä Ilves tuntui hyvältä vaihtoehdolta”, avaa Venla muuttoansa.

Viime kaudeksi TiPS:iin siirtynyt hyökkääjä ei saanut riittävästi peliaikaa, vaan joutui tyytymään vaihtopelaajan rooliin.

”Aika usein istuin penkillä tai jäin jopa kokoonpanon ulkopuolelle, sekin on tietysti yksi syy lähteä metsästämään peliaikaa muualta. Tiedän, että täälläkin taistelu peliajasta on kovaa, mutta olen siihen varautunutkin”, vakuuttaa Venla.

Päävalmentaja Mika Lahtinen näkee Venlassa paljon potentiaalia.

”Venla sai viime kaudella todella vähän vastuuta, mutta on jo harjoituksissa osoittanut kykynsä. Olen varma, että hän pystyy Kansallisessa Liigassa tulosta tekemään”, toteaa Lahtinen uudesta hyökkääjästään.

Omista vahvuuksistaan ja kehittämisen kohteistaan Venlalla on selkeä näkemys.

”Olen räjähtävä! Olen myös ihan nopea ja maalinteko on vahvuuteni. Kaikkeahan tietysti pitää vielä kehittää, mutta vasenjalkaisena haluan parantaa oikeaa jalkaani. Maalintekoon haluan myös saada oikeanlaista rentoutta mukaan”, analysoi Venla itseään.

Myös valmennus on Venlan kanssa samoilla linjoilla.

”Venla on aika nopea ja suoraviivainen pelaaja. Hän tekee hyviä juoksuja linjan taakse. Sen tyyppistä pelaajaa ei meillä ole hetkeen ollutkaan. Venla tuo kyllä hyvän lisän joukkueeseen”, kertoo Lahtinen.

Tavoitteetkin Venlalla on tiedossa, niin lyhyellä kuin pitkälläkin tähtäimellä.

”Ilveksessä tavoitteeni on nyt taistella itselleni paikka avaukseen ja saada paljon peliaikaa sekä vastuuta. Tietysti haluan myös onnistua maalinteossa mahdollisimman usein. Tampereelle saavuin kehittyäkseni pelaajana. Lähivuosina olisi tarkoitus päästä maajoukkueeseen mukaan ja sitten jossain vaiheessa siirtyä ulkomaille pelaamaan”, luettelee Venla tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Tähänkin nuori hyökkääjä saa valmentajansa myötäilemään.

”Venla on osoittanut olevansa eteenpäin pyrkivä ja kehityskykyinen nuori urheilija. Uskon, että pystymme tarjoamaan hänelle sellaisen ympäristön, jossa hän pystyy tavoitteensa saavuttamaan”, lupaa Lahtinen.

Uusi kotikaupunki saa Venlalta kiitosta, mutta myös jonkin verran risuja.

”Aika kivan simppeli kaupunki, vaikken ihan hirveästi ole vielä ehtinyt kaikkeen tutustuakaan. Hiukan nuo keskustan liikennejärjestelyt tuntuvat sekaisilta. Viimeksikin seisoin Ratinan kohdalla odottamassa bussia yli 20 minuuttia, ennen kuin tajusin olevani väärällä puolella katua.

Ihanaa, että täällä on luonto niin lähellä. Kiva käydä lenkillä, kun vesistöä ja metsää on niin lähellä. Helsingissä kun on pelkästään taloja. Tarkoitus on käydä autolla ajelemassa kaupunkia ympäri ja tutustua paremmin. Google Maps on kyllä vielä joka kerta käytössä”, naurahtaa Venla.

Nuori hyökkääjä myöntää olevansa lisäksi musikaalinen.

”Olen kahdeksan vuotta harjoitellut pianon soittamista. Nyt pääsen sitä soittamaan ainoastaan porukoilla käydessäni. Kitara kuitenkin muutti Tampereelle kanssani. Tykkäänkin soitella ja laulella paljon”, paljastaa Venla itsestään.

Tervetuloa keltavihreään paitaan, Venla!