HJK – Ilves 3-0 – Klubi jätti Ilveksen maaleitta

Vierailu Helsinkiin ei kartuttanut keltavihreiden pistepottia. Alkusarja päättyy viikonloppuna Ratinassa.

HJK – Ilves 3-0 (2-0)

Ilves lähti haastamaan HJK:ta tiukalla puolustuspelaamisella, mutta joutui kotijoukkueen vahvojen yksilöiden edessä kolmesti antautumaan. HJK on viime vuosina ollut Ilvekselle hankala vastustaja. Ilveksen viimeisimmästä voitosta on jo yli viisi vuotta aikaa, eikä sitä saatu tämän kauden toisessa kohtaamisessakaan. Todella vahvassa vireessä oleva HJK nappasi seitsemännen peräkkäisen voittonsa kaataen Ilveksen kotonaan maalein 3-0.

Avausjakso

Ilveksen avauskokoonpanoon oli tullut neljä muutosta edellisen viikonlopun saaren reissulta, kun avauskokoonpanon palasivat Emmaliina Tulkki, Aino Rasinen, Tuuli Viinikka ja Jenni Kantanen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella Ilveksen joutuessa puolustuskannalle. Avausmaali syntyi jo kahdeksannella minuutilla, kun emäntien Ria Karjalainen laukoi kaukaa pallon aivan maalin yläkulmaan. Meri Hämäläinen oli laukauksessa hyvin mukana saaden hiukan sormiaan väliin, muttei tarpeeksi muuttaakseen pallon suuntaa.

Ilveksen ensimmäinen maalintekotilanne syntyi reilun 20 minuutin pelin jälkeen, kun Jenni Kantanen pääsi laukomaan boksin rajalta. Ex-Ilves Annika Laihanen oli kuitenkin maalillaan valppaana ja sai napattua pallon itselleen.

HJK vyörytti peliään kohti Ilveksen maalia ja Meri joutuikin useampaan kertaan venymään torjuntoihin. 35. minuutilla Klubi kuitenkin onnistui toistamiseen maalinteossa, kun Leonie Pankratzin laidalta laukoma pallo painui verkon perukoille.

Ilveksellä oli vielä hyvä paikka avata oma maalitilinsä jakson loppupuolella, mutta Pipsa Saarilahden laukomaan palloon Laihanen ehti näppeineen väliin.

Toinen jakso

Ilves tuli toiselle jaksolle tarkoituksenaan iskeä kavennusmaali ja päästä peliin mukaan, mutta HJK:n puolustus kesti tämän alkurynnistyksen ja otti hiljalleen pelin hallinnan itselleen takaisin.

Tiivis puolustaminen pystyi pitkään pitämäänkin puolensa kotijoukkuetta vastaan, mutta 71. minuutilla HJK sai vielä yhden maalin tehtyä. Sen laukoi Oona Sevenius pitkän kuljetuksensa päätteeksi ylänurkkaan, jättäen Merin vaille mahdollisuuksia torjua.

Kotijoukkue painoi vielä loppuun asti vahvasti päälle, mutta Ilveksen puolustus Merin johdolla pelasi hyvin ja pystyi estämään lisämaalien syntymisen. Kolmesta takaiskumaalista huolimatta voi Ilveksen puolustus olla tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja J-P Berg oli luonnollisesti pettynyt tappioon, varsinkin vastustajan maalimäärä kasvoi turhan suureksi. Pelissä näkyi silti paljon hyvääkin, mutta vastustajan yksilötaidot olivat lopulta tupsukorvia paremmat.

”Klubi oli kyllä vahvempi. Katselin tilastoja ja heidän maaliodottamansa oli ennen peliä 1.5, joten kolme päästettyä on hiukan liikaa. Puolustimme kyllä tiiviisti ja ne maalitkin tulivat tilanteista, joissa meillä ei periaatteessa pitänyt olla mitään hätää. Maalit olivat kyllä todella hienoja. Niissä kuitenkin joukkueiden välinen ero tuli selväksi. Meidän harvoista paikoista emme saaneet palloa sisään ja vastustaja iski nuo kolme.”

Puolustuspeliä joukkue oli harjoitellut ja suurimmaksi osaksi se toimi Helsingissäkin.

”Rakenteellisesti puolustimme kuten olimme harjoitelleetkin. Tästä puhumme joukkueen kanssa tällä viikolla. Näissä tilanteissa meidän on pystyttävä laatua nostamaan, mikäli haluamme kärkijoukkueita voittaa. Ei vaan riitä, että systeemi toimii. Jokaisen täytyy pystyä voittamaan vastustajat 1vs1-tilanteissa.

Kamppailutilanteita ja niissä vaatimustasoa tulemme nostamaan harjoittelussa. Kaikkea pitää pystyä tehdä vähän paremmin, jotta pystymme pelejä enemmän voittamaan.”

Alkusarja päätökseen Ratinassa lauantaina

Seuraava ottelu on alkusarjan viimeinen ottelu, joka pelataan poikkeuksellisesti tämän viikon lauantaina Ratinassa. Kyseessä on Ilveksen Superpäivä, jolloin miesten edustusjoukkue kohtaa ensin kello 15:00 FC Hakan ja naiset puolestaan HPS:n kello 18:00 alkavassa ottelussa.

Tuossa ottelussa on tarkoituksena tehdä uusi Kansallisen Liigan yleisöennätys (1833 katsojaa: PK-35 – HJK*). Tule siis sinäkin lauantaina Ratinaan ja ota mukaasi perheesi, ystäväsi, naapurisi ja työkaverisi. Tehdään Ratinasta keltavihreä ja kannustetaan Ilvekset voittoon!

 

HJK – Ilves 3-0 (2-0)

20.8.2022, Bolt Arena, Helsinki

 

Maalit:

8’ Karjalainen Ria 1-0

35’ Pankratz Leonie 2-0

71’ Sevenius Oona 3-0

 

Ilveksen kokoonpano:

1 Hämäläinen Meri (mv.)

4 Tulkki Emmaliina 50’ -> 11 Lähteenmäki Lotta

5 Olmala Anna

8 Tuominen Silja

9 Tuomala Saana

10 Saarilahti Pipsa 61’ -> 7 Kettunen Nella

14 Rasinen Aino 78’ -> 35 Heikkilä Armi

16 Viinikka Tuuli

26 Laurikainen Laura (kapt.)

29 Kantanen Jenni 78’ -> 28 Bohui Patricia

42 Hämäläinen Noora 61’ -> 88 Laine Sofia

 

Vaihtopelaajat:

37 Hautamäki Nelli (mv.)

*Tieto liigan katsojaennätyksestä lisätty jälkikäteen. Kyseinen ottelu on pelattu Olympiastadionilla 19.8.2020.