Alkusarjan viimeinen vierasmatsi Helsingissä – Ilves lähtee haastamaan Klubia

Armi Heikkilä ja Essi Sainio väänsivät toukokuussa Kaupissa. Kuva: Joope Erkkilä.

Kansallisen Liigan alkusarja vetelee viimeisiään ihan tosissaan. Ilveksen alkusarjan viimeinen vierasreissu suuntautuu pääkaupunkiin ja tällä kertaa Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi. Matsi alkaa lauantaina viideltä.

Klubi on ollut viime vuosina pirullinen vastus keltapaidoille, joista todisteena esimerkiksi tämän kauden 0-4 tappio kotona ja viime kauden 1-3 ja 3-0 lukemiin päättyneet tappiot. Viime kauden ainoan osuman Klubin verkkoon iski Kaupissa Silja Tuominen.

Klubin kunto

Lauantain emäntä HJK seilaa parhaillaan kuuden ottelun voittoputkessa, joka on nostanut sinivalkoisen ryhmän jo liigakakkoseksi. Joukkue on kymmenen pistettä perässä kuopiolaisia, yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Edellisellä kierroksella sarjanousija NJS sai tuta helsinkiläisten tulivoiman, kun HJK kuritti nurmijärveläisiä Bolt Arenalla maalein 7-0. Maaleja tekivät saksalainen Leonie Pankratz, kahdesti osuneet Oona Sevenius ja Ria Karjalainen sekä tällä viikolla maajoukkueuransa päättymisestä ilmoittanut konkari Essi Sainio. Onnittelut hienosta maajoukkueurasta Essille!

Helsinkiläisten kauden parhaat maalintekijät ovat olleet 12 kertaa osunut Sevenius ja kahdeksan kertaa maalannut Karjalainen. Toista kauttaan HJK:ssa pelaava Ilves-kasvatti Annika Laihanen on pelannut joukkueen maalilla kaikki kauden 16 ottelua, joista nollapeli on tullut seitsemästä.

Hyvillä mielin Helsinkiin

Tällä kaudella kolmea ottelua vaille kaikissa Ilveksen liigaotteluissa maalilla on ollut Meri Hämäläinen. Ruskon Pallon kasvatin lisäksi maalilla on nähty Roosa Karppinen kolmessa matsissa.

Meri on pelannut uransa ensimmäiset liigaottelut tällä kaudella, mutta HJK:ta hän ei ole vielä liigassa kohdannut.

Millä mielin lähdet lauantaina HJK:ta vastaan?

”Hyvillä mielin lähden viikonlopun peliin Klubia vastaan. Tulee ehdottomasti olemaan kova peli, mutta nehän on niitä kaikista parhaimpia, jossa pääsee todella mittaamaan omaa ja joukkueen tasoa.”

Klubi on viime aikoina ollut pirullinen vastustaja, millä eväin napataan pisteitä viikonloppuna Boltilta?

”Meidän täytyy puolustaa todella tiiviisti ja kurinalaisesti. Nukahduksiin ei ole varaa, koska niistä kyllä Klubi rokottaa. Tilanteenvaihdoissa pitää olla teräviä ja hyödyntää omat paikat tehokkaasti, kun niitä tulee.”

Kumpaan on kivempi matkustaa pelimatkalle, Helsinkiin vai Ahvenanmaalle?

”Molemmissa pelimatkoissa on puolensa. Ahvenanmaalle on kiva lähteä, kun saa viettää vähän normaalia enemmän aikaa yhdessä joukkueen kanssa. Tosin se pelireissu on aina sekä henkisesti että fyysisesti rankempi. Sitä kautta Helsinkiin on kyllä huomattavasti helpompi lähteä pelireissulle, mutta siinä matka menee suuremmaksi osaksi peliin valmistautuessa.”

Miten summaisit kautta tässä vaiheessa, kun alkusarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua?

”On ollut haasteellinen kausi. Joukkueena ei olla suoriuduttu niin hyvin, kuin tavoittelimme ennen kauden alkua. Onhan se aikamoista vuoristorataa ollut, välillä on tosi hyviä jaksoja ja sitten niitä huonompia. Tärkeintä on kuitenkin se, että ollaan pitkin kautta saatu vietyä omaa peliä yhtenäisesti eteenpäin.

Nyt vaan keskitytään yhteen peliin kerrallaan ja yritetään saada itsestämme se paras irti kaikissa loppukauden peleissä. Olemme nuori ja potentiaalinen joukkue. Kyllä niitä tuloksia tulee, kunhan jatkamme uskoa omaan ja yhteiseen tekemiseen.”

Merin ja muiden keltavihreiden otteita HJK:ta vastaan voi seurata Ruutu+:n välityksellä. Lähetys Bolt Arenalta alkaa noin kymmenen minuuttia ennen peliä, eli 16:50: https://www.ruutu.fi/stream/4125359.

Alkusarja päättyy Ilveksen osalta lauantaina 27. päivä, kun HPS saapuu normaalista poiketen Ratinan stadionille. Lauantaina järjestetään Superpäivä, jossa miesten edustusjoukkue kohtaa Pirkanmaan derbyssä FC Hakan kello 15:00 ja nuoremmalle yleisölle on tarjolla muun muassa tapahtuma-alue: https://ilvesjalkapallo.fi/ratinan-superpaiva-lauantaina-27-elokuuta-luvassa-spesiaalipaiva-risto-ja-tiina-valkealalle/.