Ennakko: Vappuhulinaa Kaupissa TPS-kotiottelun muodossa

Ilves pääsee hakemaan pisteitä kotiyleisön edessä toisena viikonloppuna putkeen. Kuva: Joope Erkkilä.

Mikäs olisikaan hienompi tapa käynnistää vappuviikonloppu, kuin seurata laadukasta pääsarjatason jalkapalloa ja todistaa keltapaitaisen Ilveksen nappaavan täydet kolme sarjapistettä kotonaan?

Perjantai-illan keltavihreitä bileitä yrittää pilata Turun Palloseura. Ilveksen ja TPS:n välinen ottelu alkaa Kaupin urheilupuistossa kello 18:30!

 

Perjantain vastus TPS

Mustavalkoinen Palloseura on osoittautunut kimurantiksi vastustajaksi Ilvekselle alkuvuoden aikana. TPS vei molemmat Kansallisen Cupin kohtaamiset nimiinsä. Pirkkahallissa pelattu ottelu päättyi maalein 0-2 ja Turussa maaliskuussa 1-0. Kaksi TPS:n maaleista kaksi iski Jenna Koivisto, yksi merkittiin Ilveksen omaksi maaliksi.

Sarjanousija on aloittanut myös liigakauden terävästi ja kerännyt kotijoukkue Ilveksen tapaan pisteitä molemmilta kierroksilta. Pisteitä vain on kasassa kaksi enemmän, kun Palloseura kaatoi avauskierroksella PK-35:n tylysti maalein 0-3. Kakkoskierroksella Helsingin ja Turun Palloseurat tasasivat pisteet 1-1 lopputuloksella. Turkulaisten maalin iski kokenut Sanna Porali.

Joukkuetta kipparoi puolustaja Emma Santamäki ja valmentaa Akusti Salonen.

 

Sofian selostukset

TPS-otteluennakkoon kommenttinsa pääsi jättämään itsekriittinen laitapuolustaja Sofia Laine. Sofia on pelannut täydet 180 liigaminuuttia tällä kaudella. Lisäminuutteja on mahdollisesti tarjolla taas perjantai-iltana.

Avausvoitto jäi vielä odottamaan itseään toisenkin kierroksen jälkeen. Missä teidän pitää parantaa, että kolme pistettä irtoaa TPS:ää vastaan?

”Ollaan saatu edellisissä peleissä rakennettua ihan hyviä paikkoja tarpeeksi, jotta voitaisiin voittaa peli. Jatketaan samalla tavalla ja parannetaan viimeistelyä, niin kolme pistettä irtoaa.”

Olet ollut avauskokoonpanossa molemmissa liigapeleissä ja olit äskettäin mukana myös U23-naisten maajoukkueleirille. Miten harjoitukset ja pelit on omasta mielestäsi sujuneet?

”En ole ollut tyytyväinen tekemiseeni, tosi paljon vielä parannettavaa.”

Kohtasitte Tepsin kahdesti Kansallisessa Cupissa keväällä. Millaista peliä odotat perjantailta?

”Uskon, että pelistä Tepsiä vastaan tulee mielenkiintoinen ja tasainen.”

Vapun kunniaksi bonuksena: munkki vai tippaleipä?

”Munkki.”

 

Tippaleivästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta vappumunkkeja sekä berliininmunkkeja (vai piispan?) on tarjolla Kaupissa perjantai-iltana. Kolmannen ottelukierroksen Ilves – TPS alkaa puoli seitsemältä, portit aukeavat tuntia ennen ja kahvio palvelee tuttuun tapaan pääkatsomon takana.

TPS-ottelussa on lisäksi auki K18-anniskelualue, jolla varttuneempi väki pääsee viettämään vappuiltaa.

Lippuja saa ostettua portilta hintaan 7/5€. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy haalarit kuin haalarit päällä, tervetuloa seuraamaan Kansallista Liigaa Kauppiin!