Ennakko: Ruudun Viikon otteluna lauantain Ilves – ONS!

Inari Salo pääsee kohtaamaan lauantaina vanhat joukkuekaverinsa. Onko puolustajalle luvassa taas isot minuutit? Kuva: Joope Erkkilä.

ONS on ollut tällä viikolla paljon keltavihreiden elämässä, sillä joukkue arvottiin Suomen Cupin 4. kierroksella Ilveksen vastustajaksi ja lauantaina oululaiset saapuvat Kaupin urheilupuistoon Kansallisen Liigan seitsemännen kierroksen kohtaamista varten. Matsi alkaa kello 14.

Sekä Ilveksellä että ONS:llä on takana kahden ottelun viikko, juurikin Suomen Cupin johdosta. Oululaiset tekivät viime torstaina hieman pidemmän vierasreissun kuin Ilves, sillä joukkue matkasi Pohjois-Karjalan Liperiin ja Ylämyllyyn, jossa paikallinen, Kolmosessa pelaava Yllätys toimi kotijoukkueena liigaporukalle. ONS selvitti tiensä seuraavalle kierrokselle 1-5 voitolla.

 

ONS

Oululaisten pistetili kuuden kierroksen jälkeen on vielä avaamatta. Se oli lähellä edellisellä kierroksella, kun punapaidat emännöivät sarjanousija TPS:ää Raatin stadionilla. ONS siirtyi toisella jaksolla kotijohtoon Inka Sarjanojan maalilla, mutta TPS:n tehokas neliminuuttinen tunnin kohdilla ja maalit Nelly Lehtilältä sekä Saija Östlundilta varmistivat pisteiden matkaamisen Turkuun.

1-2 tappio kotona oli jo kauden toinen nuorelle joukkueelle, sillä toisella ottelukierroksella PK-35 Vantaa haki Oulusta pisteet samoin lukemin.

ONS on tehnyt maaleja neljässä ottelussa kuudesta, mutta luonnollisesti verkko ei ole pysynyt puhtaana kertaakaan.

Viime kauden molemmat Kaupissa pelatut ottelut joukkueiden välillä päättyivät Ilveksen voittoihin, 1-0 elokuussa ja peräti 6-0 lokakuussa Haastajasarjan pelissä. Ilves lähtee varmasti kauden neljänteen kotiotteluunsa itsevarmuutta puhkuen, kun joukkue haki kahden liigatappion jälkeen täydet pisteet Tapiolasta edellisellä kierroksella.

Oululaisten tehotykkinä on alkukaudella säkenöinyt Sara Sievistö, joka on iskenyt neljä maalia kuuteen otteluun. Maalimäärä oikeuttaa liigan maalipörssin viidenteen sijaan, jonka lisäksi Sievistö on myös Subway Tähtipörssin sijalla 10. Edellisellä kierroksella upean kauden avausosumansa iskenyt Saana Tuomala on muuten samalla listauksella hienosti viidennellä sijalla.

 

Salon sanoitukset

Aivan pakkohan tähän otteluennakkoon oli kysyä kommentit Inari Salolta. Tällä kaudella kaikissa keltavihreiden liigamatseissa takalinjoilla paininut ja muutamaa maaliakin yrittämään päässyt Inari vaihtoi viime kauden jälkeen kasvattajaseuransa ONS:n punavalkoiset värit Ilveksen keltavihreisiin.

Pakollinen kysymys, miltä tuntuu kohdata ONS, odotatko erityisesti joidenkin tiettyjen pelaajien kohtaamista?

”Onhan siinä vähän ylimääräistä jännitystä itselläni, mutta odotan innolla pääseväni pelaamaan vanhoja pelikavereita vastaan.”

Olet pelannut tällä kaudella lähestulkoon täydet minuutit. Miten kuvailisit omaa alkukauttasi?

”Olen onnistunut mielestäni hyvin. Laitapakin tontilta olen päässyt tukemaan etenkin joukkueen hyökkäyspelaamista vähän eri tavalla kuin viime kaudella pelatessani topparia.”

Entäpä joukkueen alkukautta, miten tyytyväisiä valmennus ja pelaajat itse on olleet peleihin?

”Olemme olleet ihan tyytyväisiä alkukauteen, ja joka peliin olemme lähteneet hyvällä asenteella taistelemaan voitosta. Tiedetään kuitenkin, että pystytään vielä parempaankin tietyillä osa-alueilla, sillä kovia pelejä on vielä edessä.”

Viime viikolla irtosi kahdesta ottelusta kaksi voittoa, heitä lyhyt arvio menneestä viikosta?

”Viime viikko meni mielestäni oikein hyvin. Vaikka ei saatu peliä ihan parhaalla tavalla kulkemaan ja esim. Honka-pelin alku oli meille vaikea, niin perustasomme riitti ja saatiin tehtyä tarvittavat maalit ja napattua tärkeät kaksi voittoa.”

Bonuksena, kuinka olet kotiutunut Tampereelle, onko kaikki sujunut hyvin?

”Kotiutuminen Tampereelle on sujunut oikein hyvin.”

 

Ilves – ONS alkaa lauantaina Kauppi 3:lla kello 14:00. Lippuja pystyy ostamaan portilta hintaan 7/5 euroa. Sekä kahvio että anniskelualue palvelevat virvokkeita kaipaavia.

Ottelu toimii samalla Ilveksen Kansallisen Liigan lanseeraaman hyväntekeväisyyskierroksen Lisää hyvää ympärillemme -otteluna. Hyväntekeväisyyskumppanina toimii Icehearts Tampere, jonka pelaajat myös saattavat liigapelaajat kentälle.

Nähdään lauantaina Kaupissa!

Ruudun Viikon otteluna pelattavan kamppailun voi luonnollisesti katsoa Ruutu+:n kautta. Lähetys alkaa varttia ennen ottelun alkua, eli kello 13:45: https://www.ruutu.fi/stream/4323215.